ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πέρασε άνετα στον δεύτερο γύρο του Roland Garros

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πέρασε άνετα στον δεύτερο γύρο του Roland Garros

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Στέφανου Τσιτσιπά στο φετινό Roland Garros. Ο Έλληνας τενίστας που είναι στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης κέρδισε με 6-2, 6-2, 7-6 (4) τον Μαξιμίλιαν Μάρτερερ στον 1ο γύρο του γαλλικού όπεν και προκρίθηκε στον 2ο γύρο!

Ο Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε μόνο στο 3ο σετ αλλά το πήρε στο τάι μπρέικ και σε 1.48′ έφτασε στο ζητούμενο που είναι η νίκη.

Στον επόμενο γύρο θα παίξει με τον νικητή του αγώνα Γκουσβάραν (Ινδία) – Ντέλιεν (Βολίβια) που θα παίξουν την Κυριακή στις 16:00.

Σίφουνας στο ξεκίνημα!

Στο 1ο σετ ο Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός και το κέρδισε με 6-2 σε 29′. Ξεκίνησε με μπρέικ στο 1-0 και έφτασε εύκολα στο 3-1.

Ο Γερμανός προσπάθησε με το καλό σερβίς του και μείωσε σε 3-2 αλλά ήταν και το τελευταίο του γκέιμ. Ο Έλληνας έφτασε σε νέο μπρέικ στο 5-2 και με 6-2 “καθάρισε” το σετ!

Καρμπόν και χειροκρότημα!

Στο 2ο σετ αν και ο Γερμανός πήρε το 1ο γκέιμ ο Έλληνας με μπρέικ έφτασε στο 2-1 και με άνεση στο 3-1. Στο 5ο γκέιμ ο Τσιτσιπάς θα … προδοθεί από τις επιστροφές του και ο Μάρτερερ θα μειώσει σε 3-2.

Με μπρέικ στο ίδιο σημείο (5-2) όπως στο 1ο και με ξεκάθαρη υπεροχή στους winners (20-7) o Τσιτσιπάς κάνει το αποφασιστικό βήμα για το 2-0.

Τα καταφέρνει με 6-2 σε λιγότερο από μία ώρα αγώνα και θα γνωρίσει την αποθέωση από το γαλλικό κοινό.

Δεν βγήκε το … χαρτί

Στο τελευταίο σετ ο Γερμανός θα πάρει και πάλι κεφάλι με 0-1 αλλά ο Τσιτσιπάς με άσο θα ισοφαρίσει σε 1-1. Ο Μάρτερερ θα πάρει το γκέιμ (1-2) αλλά ο Τσιτσιπάς χωρίς να χάσει πόντο στο 4ο φτάνει στο 2-2.

Ο Μάρτερερ έχει βελτιώσει πολύ το παιχνίδι του, ρισκάρει, και θα προηγηθεί με 2-3. Μετά από ένα φοβερό ράλι ο Τσιτσιπάς κερδίζει το γκέιμ (3-3) αλλά ο Γερμανός θα φτάσει στο 3-4.

Χωρίς να χάσει πόντο ισοφαρίζει σε 4-4 ο Τσιτσιπάς αλλά για 4η φορά θα προηγηθεί ο Γερμανός με 4-5. Το ίδιο έργο θα επαναληφθεί στο 10 γκέιμ με τον Έλληνα να μην δίνει πόντο στον Γερμανό και να ισοφαρίζει σε 5-5.

Το σετ έχει εντυπωσιακή εξέλιξη με τον Μάρτερερ να παίρνει για 5η φορά (5-6) προβάδισμα. Ο Τσιτσιπάς θα οδηγήσει εύκολα το σετ στο τάι μπρέικ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκεί μέτρησε η κλάση του Στέφανου ο οποίος κέρδισε με 7-4 και έφτασε στη νίκη με 3-0 σετ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.