Γράφει ιστορία ο Σ.Τσιτσιπάς – Προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Roland Garros (φώτο-βίντεο)

Γράφει ιστορία ο Σ.Τσιτσιπάς – Προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Roland Garros (φώτο-βίντεο)

Στον τρίτο γύρο του Roland Garros προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε πιο δύσκολα από ότι αναμενόταν του μαχητικού Ούγκο Ντελιέν με 3-1 σετ (4-6, 6-0, 6-3, 7-5) κι έδωσε συνέχεια στην πορεία του στο χωμάτινο Grand Slam.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που προχωράει δύο γύρους στο συγκεκριμένο τουρνουά, καθώς πέρυσι στην πρώτη του εμφάνιση έφτασε έως τον δεύτερο γύρο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν το φαβορί του αγώνα και φρόντισε να το δείξει, μετά το πρώτο σετ, το οποίο κατάφερε να πάρει ο Βολιβιανός αντίπαλος του με 6-4.

Όταν ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε να κυνηγάει τον Ντελιέν, «αγρίεψε» κι ανέβασε στροφές, δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό στο παιχνίδι. Πήρε με 6-0 (!) το δεύτερο σετ κι έφερε το παιχνίδι στα ίσια (1-1), ενώ κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση και το τρίτο σετ (6-3), κάνοντας το 2-1.

Στο τέταρτο σετ, ο Ντελιέν πούλησε ακριβά το… τομάρι του, ζορίζοντας αρκετά τον Τσιτσιπά. Προηγήθηκε με 4-2, κάνοντας «μπρέικ» με το «καλημέρα» στον Έλληνα πρωταθλητή, αλλά ο δεύτερος διατήρησε την ψυχραιμία του, πήρε πίσω το «μπρέικ» και τελικά επικράτησε με 7-5, παίρνοντας τη νίκη με 3-1 σετ.

Στον τρίτο γύρο, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Φίλιπ Κραΐνοβιτς και τον Ρομπέρτο Καρμπαγές Μπαένα.


Μετά το τέλος του αγώνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποθεώθηκε από τον κόσμο, ενώ δεν ήταν λίγοι οι θαυμαστές του που του ζήτησαν ένα αυτόγραφο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.