Φουλ για το χρυσό ο Τεντόγλου, στον τελικό και ο Μουζενίδης στο Ευρωπαϊκό Κ23

Φουλ για το χρυσό ο Τεντόγλου, στον τελικό και ο Μουζενίδης στο Ευρωπαϊκό Κ23

Σε ρυθμό προπόνησης ο Μίλτος Τεντόγλου, από το μοναδικό του άλμα προκρίθηκε στον τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 που γίνεται στο Γκέβλε της Σουηδίας.

Το μεγάλο φαβροί για το χρυσό μετάλλιο στο μοναδικό άλμα που εκτέλεσε “προσγειώθηκε” στα 7,80 μ. (1,8) και πήρε την απευθείας πρόκριση για τον τελικό που θα γίνει την Παρασκευή 12 Ιουλίου (17.30, ώρα Ελλάδας). Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι έκανε αυτό που έπρεπε και δίχως να σπαταλήσει δυνάμεις ξεμπέρδεψε εύκολα από το πρώτο μέρος της διαδικασίας. Η πρώτη ημέρα στο Γκέβλε ξεκίνησε με βροχή, που ωστόσο σταμάτησε πριν τον προκριματικό του μήκους και σχετικά χαμηλή θερμοκρασία.

«Οπως το είχα σχεδιάσει»

«Ήταν πολύ εύκολος προκριματικός με ένα άλμα, ακριβώς όπως το είχα σχεδιάσει. Τώρα μπορώ να επικεντρωθώ στον τελικό. Μου αρέσει πολύ εδώ, το στάδιο είναι όμορφο, ωστόσο για εμένα σήμερα είχε λίγο κρύο καθώς προέρχομαι από τους 37 βαθμούς της Ελλάδας», είπε ο Τεντόγλου με το τέλος του αγώνα.

Οι βασικοί αντίπαλοι

Ο Τεντόγλου προκρίθηκε στον τελικό με την τρίτη επίδοση. Ο Χανς – Κρίστιαν Χάουσενμπεργκ (Εσθονία) έκανε 7,98 μ. (2,7) στο δεύτερο άλμα του και προκρίθηκε με την δεύτερη επίδοση και παράλληλα την πρώτη του υπέρβαση στη διοργάνωση βελτιώνοντας το ρεκόρ του. Με 7,84 μ. (3,0) προκρίθηκε ο Ματέουζ Ροζάνσκι (Πολωνία). Οι μόνοι του αυριανού τελικού που έχουν ρεκόρ πάνω από τα 8,00 μ. – εκτός του Ελληνα – είναι οι Σάντος (8,00 μ.) και Ντουκς (8,00 μ.).

Εχασε ευκαιρία ο Παπαδόπουλος

Την ευκαιρία να συμμετάσχει στον αυριανό τελικό έχασε ο Θανάσης Παπαδόπουλος που έμεινε για λίγα εκατοστά εκτός 12άδας. Ο αθλητής άρχισε να βρει το ρυθμό του και στο τρίτο του άλμα πέτυχε 7,40 μ. (2,9), επίδοση που του έδωσε την 15η θέση στο σύνολο.

Βρήκε τον… τελικό του ο Οδυσσέας

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης εκτελώντας και τις τρεις βολές του στον προκριματικό της σφαιροβολίας πήρε την πρόκριση ως 7ος στον τελικός του αγωνίσματος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 που γίνεται Γκέβλε. Ξεκίνησε με βολή στα 18,75μ. μόλις πέντε εκατοστά από το όριο για απευθείας πρόκριση στον τελικό, ενώ στη συνέχεια είχε βολές στα 18,47 μ. και 18,20 μέτρα. Ο “χάλκινος” το 2018 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 προκρίθηκε με την 7η επίδοση και στον τελικό που θα γίνει την Παρασκευή 12 Ιουλίου. Εκεί θα χρειαστεί να ξεπεράσει το φετινό του 19,18 μ., προκειμένου να διεκδικήσει μια θέση ψηλά στην τελική κατάταξη.

Ο μικρός ηλικιακά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μουζενίδης αγωνίζεται πρώτη χρονιά στην κατηγορία Κ23, γεγονός που σημαίνει πως είναι από τους μικρότερους ηλικιακά και πως σε δύο χρόνια θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει και πάλι στη διοργάνωση. Το επίπεδο του αγωνίσματος είναι ιδιαίτερα ανεβασμένο με πέντε αθλητές να έχουν ξεπεράσει τα 20,00 μ. κι ανάμεσα σε αυτούς τον νικητή πριν δύο χρόνια στη διοργάνωση του Μπίντγκοζ Κόναρντ Μπουκοβιέτσκι που προκρίθηκε στον τελικό με την κορυφαία επίδοση (20,44 μ.). Ο Πολωνός ταξίδεψε στο Γκέβλε με 21,97 μ. που είναι η κορυφαία επίδοση ανάμεσα στους 12 που θα συμμετάσχουν στον τελικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.