ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

9ο Zagori Mountain Running: 2.500 δροµείς στο φαράγγι του Βίκου και τη Δρακόλιµνη

9ο Zagori Mountain Running: 2.500 δροµείς στο φαράγγι του Βίκου και τη Δρακόλιµνη

Μια διοργάνωση, που ξεκίνησε πριν από εννέα χρόνια από µια µικρή παρέα, φέρνει στα χωριά της Ηπείρου 12.500 επισκέπτες, που «αφήνουν» στην περιοχή 2 εκατ. ευρώ.

Άρχισε δειλά το 2011 από ένα στοίχηµα, µε στόχο την προσέλκυση 150 επισκεπτών στα Ζαγοροχώρια για ένα τριήµερο σε µια περίοδο χαµηλής ζήτησης για την περιοχή, στην «καρδιά» του καλοκαιριού. Οκτώ χρόνια µετά έχει καθιερωθεί ως µία από τις δηµοφιλέστερες γιορτές αθλητισµού, περιβάλλοντος και αναψυχής, µε διεθνή απήχηση και αναπτυξιακή διάσταση. Φέρνει στο Ζαγόρι πάνω από 12.500 επισκέπτες, διαφηµίζει το µοναδικό ηπειρώτικο τοπίο σε όλο τον κόσµο και «προικοδοτεί» την περιοχή µε περισσότερα από 2 εκατοµµύρια ευρώ.

Το 9ο Zagori Mountain Running διεξάγεται στο τέλος της ερχόµενης εβδοµάδας, µε ρεκόρ συµµετοχών 2.500 αθλητών από 37 χώρες, που θα δοκιµάσουν τις δυνάµεις τους σε µία από τις τέσσερις ειδυλλιακές διαδροµές στο Εθνικό Πάρκο Βίκου – Αώου. Η ζήτηση για συµµετοχή ξεπέρασε τις διαθέσιµες θέσεις, γεγονός που υποχρέωσε τους διοργανωτές να κλείσουν νωρίτερα τις εγγραφές στους δύο µεγάλους αγώνες. Στα 47 χωριά του Ζαγορίου δεν υπάρχει εδώ και καιρό διαθέσιµο κρεβάτι, ενώ πολλοί από τους επισκέπτες θα χρειαστεί να στήσουν αντίσκηνα σε δύο χώρους που έχουν προβλεφθεί για τη διαµονή τους, µε πόσιµο νερό, ντουσιέρες και χηµικές τουαλέτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αγώνας αποτελεί θεσµό, έχει ενταχθεί στο καλεντάρι των διεθνών αγώνων ορεινού τρεξίµατος και για πολλούς σηµατοδοτεί την αφετηρία των οικογενειακών τους διακοπών στις ακτές της Ηπείρου ή στα νησιά του Ιονίου. «Προγραµµατίζουν τις διακοπές τους µε βάση το Ζαγόρι. Ξεκινούν από εδώ, µένουν µε τις οικογένειές τους τρεις µέρες ή και περισσότερο, παίρνουν µέρος στον αγώνα και µετά συνεχίζουν τις διακοπές τους σε κάποια παραλιακή περιοχή, στην Πάργα, στα Σύβοτα, στην Κέρκυρα ή στους Παξούς» είπε στο «Εθνος της Κυριακής» ο εκ των εµπνευστών και διοργανωτής του αγώνα Βασίλης Τζουµάκας. Αθλητής ορεινού τρεξίµατος και ο ίδιος, ήταν µέλος της παρέας των ντόπιων που πριν από εννέα χρόνια έβαλαν στο τραπέζι την ιδέα της διοργάνωσης ενός ορεινού αγώνα αντοχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.