ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Τορπίλη» ο Χρυσικόπουλος κολύμπησε για… πλάκα τον Τορωναίο κόλπο

«Τορπίλη» ο Χρυσικόπουλος κολύμπησε για… πλάκα τον Τορωναίο κόλπο

Ο κολυμβητής υπέρ αποστάσεων Σπύρος Χρυσικόπουλος κολύμπησε τον διάπλου του Τορωναίου κόλπου στα ήρεμα νερά του κόλπου της Κασσάνδρας σε 5 ώρες και 18 λεπτά.

Ο διάπλους του Τορωναίου κόλπου έχει αναδειχτεί σε ένα από τα σημαντικότερα κολυμβητικά γεγονότα της χώρας και ο Σπύρος Χρυσικόπουλος συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την υπέρ καταιγίδα που χτύπησε τη Χαλκιδική οι κολυμβητές έδωσαν τη μάχη τους στα ήρεμα καταγάλανα νερά.

Σε 5 ώρες και 18 λεπτά

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής καθώς κάλυψε την απόσταση των 26 χιλιομέτρων σε 5 ώρες, 18 λεπτά και 14 δεύτερα.

Η απόσταση μπορεί για κάποιους να μοιάζει ένας άπιαστος στόχος αλλά για τον Χρυσικόπουλο ήταν απλά απόσταση προπόνησης.

Στο παρελθόν έχει κολυμπήσει τέσσερις φορές την απόσταση Καλλιθέα – Νικήτη, περίπου 104 χιλιόμετρα σε περίπου 36 ώρες και μάλιστα η προσπάθεια του αποτυπώθηκε στην κινηματογραφική ταινία Η2Ο.

19 κολυμβητές από 6 χώρες

Στον αγώνα μετείχαν 19 κολυμβητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Αγγλία, την Αυστραλία, την Ουγγαρία, την Ρωσία και την Σλοβακία.

Η εκκίνηση του 49ου κολυμβητικού διάπλου δόθηκε στις 07.58 το πρωί από την παραλία του Ξενοδοχείου Παλλήνη στην Καλλιθέα.

Οι κολυμβητές κολύμπησαν απόσταση 26 χιλιομέτρων από την Καλλιθέα Κασσάνδρας στην παραλία της Νικήτης Σιθωνίας, δηλαδή, κολύμπησαν τον κόλπο Τορωναίου μεταξύ πρώτου και δευτέρου ποδιού.

«Ηταν μία καλή δοκιμασία. Εφέτος είχε ακόμα καλύτερη οργάνωση ο αγώνας. Ο αγώνας στον Τορωναίο είναι από τους αγαπημένους μου», είπε ο Σπύρος Χρυσικόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Γεωργία Μαρινοπούλου με χρόνο 6 ώρες και 18 λεπτά. Στην 3η θέση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.