ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

US Open: Η 19χρόνη Αντρεέσκου κέρδισε με 2-0 σετ τη Σερένα Ουίλιαμς – Κατέκτησε τον πρώτο τίτλο Grand Slam

US Open: Η 19χρόνη Αντρεέσκου κέρδισε με 2-0 σετ τη Σερένα Ουίλιαμς – Κατέκτησε τον πρώτο τίτλο Grand Slam

Με σπουδαία εμφάνιση και με ψυχραιμία και μυαλό 30χρόνης η 19χρόνη Μπιάνκα Αντρεέσκου κέρδισε με 6-3, 7-5 την Σερένα Ουίλιαμς στον τελικό του US Open και κέρδισε τον 1ο τίτλο Grand Slam της καριέρας της στην πρώτη της συμμετοχή!

Η νεαρή Καναδή που θα είναι στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης την Δευτέρα κυριάρχησε απόλυτα απέναντι στην σπουδαία Αμερικανίδα η οποία ηττήθηκε για 4 σερί τελικό σε Grand Slam και για 2ο μέσα στο 2019 μετά από την ήττα της από την Χάλεπ στο Λονδίνο.

Η Σερένα ηττήθηκε από μια Ρουμάνα στο Wimbledon και έχασε από μια Καναδή με γονείς από την Ρουμανία η οποία θα μπορούσε να είναι και κόρη της. Η Αντρεέσκου κερδίζει για 8 φορά σε 8 αγώνες παίκτρια του top-10 μέσα στο 2019 και γράφει ιστορία.

Είναι η πρώτη τενίστρια από τον Καναδά που κερδίζει Grand Slam! Η Ουίλιαμς έχει πλέον 6/10 τελικούς στο US Open και θα παραμείνει έχοντας όμως για παρέα την Κρις Έβερτ στην κορυφή στους τίτλους στην open era.

Αυτή ήταν η 13η νίκη στη σειρά για την Αντρεέσκου η οποία μέσα στο 2019 έχει κερδίσει το Indian Wells, το Rogers Cup αλλά και το US Open.

Το παιχνίδι είχε διάρκεια 1.39. Η Σερένα είχε 33 winners έναντι 18 αλλά και 33 αβίαστα λάθη έναντι 17 της 19χρόνης.Τα μπρέικ πόιντ θα είναι 5/12 για την νικήτρια και 3/8 για την ηττημένη. Οι άσοι ήταν 9-5 για την Σερένα αλλά και τα διπλά λάθη 8-3 για την Αμερικανίδα.

Ο αγώνας

Στο 1ο σετ η Αντρεέσκου με μπρέικ θα προηγηθεί με 1-0 και θα φτάσει στο 4-2! Στο 7ο γκέιμ η Ουίλιαμς θα “σβήσει” 5 μπρέικ πόιντ και θα μειώσει σε 4-3.

Η Καναδή με ηρεμία θα “σβήσει” και εκείνη το πρώτο μπρέικ πόιντ της Αμερικανίδας και θα κάνει το 5-3! Τελικά κερδίζει το σετ με 6-3 με μπρέικ και με διπλό λάθος της Σερένα στο φινάλε!

Στο 2ο σετ η Αντρεέσκου θα φτάσει στο 2-0 με μπρέικ και η Σερένα με την 4η προσπάθεια θα κάνει το 1ο της μπρέικ στο παιχνίδι (1/5)και θα μειώσει σε 2-1.

Η Μπιάνκα θα πάρει πίσω το μπρέικ (3-1) και θα προηγηθεί με 4-1. Με νέο μπρέικ θα φτάσει στο 5-1 και μια ανάσα από την μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της.

Η Σερένα θα πάρει πίσω το μπρέικ για το 5-2 αφού θα “σβήσει” ματς πόιντ της Καναδής! Η Αμερικανίδα θα κερδίσει και το 8ο γκέιμ (5-3) και με νέο μπρέικ θα μειώσει σε 5-4!

Το 5-5 είναι για την Ουίλιαμς αλλά η Αντρεέσκου θα μαζέψει τις δυνάμεις της στο 11ο για να προηγηθεί με 6-5. Στο 12ο η Μπιάνκα θα έχει διπλό ματς πόιντ. Το 1ο θα το σβήσει με άσο η Σερένα αλλά στο 2ο τα καταφέρνει και είναι η νέα πρωταθλήτρια!



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.