ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

«Το μόνο που ήθελα ήταν να κερδίσω» – Το συγκινητικό γράμμα μποξέρ σε αντίπαλό του που έπεσε σε κώμα

«Το μόνο που ήθελα ήταν να κερδίσω» – Το συγκινητικό γράμμα μποξέρ σε αντίπαλό του που έπεσε σε κώμα

Όσοι γνωρίζουν από μαχητικά αθλήματα ξέρουν πως διαφέρουν από τα υπόλοιπα με την έννοια πως δεν είναι παιχνίδι. Όταν κάποιος μπαίνει στο ρινγκ βάζει σε κίνδυνο την σωματική του ακεραιότητα.

«Δεν ήθελα ποτέ να σου συμβεί κάτι τέτοιο. Το μόνο που ήθελα ήταν να κερδίσω». Με αυτές τις λέξεις ξεκινά το σπαρακτικό γράμμα ενός μποξέρ προς τον αντίπαλό του, ο οποίος έπεσε σε κώμα μετά από τον μεταξύ τους αγώνα.

Ο Πάτρικ Ντέι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, έπειτα από τις εγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη στον αγώνα μποξ κόντρα στον Τσαρλς Κόνγουελ. Ο Κόνγουελ νίκησε ρίχνοντας νοκ άουτ τον αντίπαλό του στον 10ο γύρο, αλλά η συνέχεια τον άφησε απαρηγόρητο. Ο Ντέι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση στο κεφάλι, την Κυριακή. Ο 27χρονος μποξέρ παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

«Αν μπορούσα να το πάρω πίσω, θα το έκανα. Κανείς δεν αξίζει να του συμβεί κάτι τέτοιο. Βλέπω ξανά και ξανά στο μυαλό μου τον αγώνα και σκέφτομαι τι θα γινόταν αν αυτό δεν είχε συμβεί και γιατί συνέβη σε εσένα. Δεν μπορώ να σταματήσω να το σκέφτομαι», αναφέρει στο μήνυμά του ο Τσαρλς Κόνγουελ.

«Προσευχήθηκα για εσένα τόσες πολλές φορές και έχυσα τόσα πολλά δάκρυα», συνεχίζει. «Σε βλέπω όπου κι αν πάω και το μόνο που ακούω είναι υπέροχα πράγματα για εσένα. Σκέφτηκα να παρατήσω το μποξ, αλλά ξέρω ότι αυτό δεν είναι κάτι που θα ήθελες, γιατί είσαι μαχητής στην καρδιά. Οπότε αποφάσισα να μην το κάνω, αλλά να δώσω μάχη για να κερδίσω έναν παγκόσμιο τίτλο. Γιατί αυτό ήθελες εσύ και αυτό θέλω κι εγώ. Οπότε θα είσαι κίνητρο για εμένα κάθε ημέρα και θα σιγουρεύομαι ότι τα δίνω όλα στο ρινγκ κάθε φορά», γράφει ακόμη ο 21χρονος μποξέρ.

Εξίσου συγκινητική ήταν όμως και η απάντηση που πήρε ο μποξέρ, από τον Τζόσεφ Χίγκινς, τον προπονητή του αντιπάλου του. «Ηθελα να ξέρεις ότι καταλαβαίνουμε τι περνάς και εσύ. Οσο συντετριμμένοι κι αν είμαστε, αντιλαμβανόμαστε ότι κι εσύ είσαι συντετριμμένος», απάντησε στον Κόνγουελ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο Πάτρικ θα ήθελε να συνεχίσεις. Σε στηρίζω για να πετύχεις το όνειρό σου, το ίδιο που είχαμε και εμείς. Είμαι αναστατωμένος, γιατί αισθάνομαι υπεύθυνος, αλλά καταλαβαίνω ότι δεν υπήρξε λάθος. Να είσαι δυνατός και να μην σκέφτεσαι ότι σε κατηγορούμε», τόνισε ακόμη ο προπονητής του τραυματισμένου μποξέρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.