Στα προημιτελικά ο Ρ. Ναδάλ (3-1) σετ τον Ν. Κύργιο (βίντεο)

Στα προημιτελικά ο Ρ. Ναδάλ (3-1) σετ τον Ν. Κύργιο (βίντεο)

Ο Νικ Κύργιος δεν τα κατάφερε στους «16» του Australian Open και ηττήθηκε με 3-1 από τον Ραφαέλ Ναδάλ, αυτή είναι η 12η φορά που ο Ισπανός προκρίνεται σε προημιτελικά, που την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει τον Ντομινίκ Τιμ.

Για 12η φορά στην καριέρα του ο Ράφα Ναδάλ προκρίθηκε στους “8” στο Australian Open αφού επικράτησε με 6-3, 3-6, 7-6 (6), 7-6 (4) του Νικ Κύργιου στη Μελβούρνη.

Ο Ισπανός Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης κόντρα στον Αυστραλό έφτασε στην 5η νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια (8).

O αγώνας τους είχε διάρκεια 3.38′. Ο Κύργιος είχε 25-12 άσους και 43-27 αβίαστα λάθη. Ο Ναδάλ έφτασε σε 64-50 winners ενώ οι πόντοι ήταν 147-124.

Στο 1ο σετ ο Ράφα θα φτάσει με μπρέικ στο 3-1 και σχετικά εύκολα στο 6-3. Το 2ο ήταν για τον Νικ ο οποίος και εκείνος θα κάνει μπρέικ στο 3-1, εν συνεχεία θα πάει στο 4-1, και θα ισοφαρίσει (6-3).

Το 3ο σετ θα κριθεί στο τάι μπρέικ όπως και το 4ο. Στο τελευταίο ο Ναδάλ με μπρέικ θα προηγηθεί με 2-1. Ο Κύργιος όμως θα επιστρέψει από το 5-3 και θα πάρει προβάδισμα με 6-5!

Ο Ναδάλ ισοφαρίζει σε 6-6 και στέλνει τον αγώνα στο τάι μπρέικ. Εκεί ήταν καλύτερος. Θα φτάσει σε διπλό ματς πόιντ (6-4) και θα πάρει το παιχνίδι! Ο Ναδάλ στον επόμενο γύρο θα παίξει με τον Ντομινίκ Τιμ ο οποίος επικράτησε με 6-2, 6-4, 6-4 του Γκαέλ Μονφίς.

Για τον Ράφα αυτός θα είναι ο 41ος προημιτελικός του σε Grand Slam.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.