ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ιταλία: Συνελήφθη Ρώσος παγκόσμιος πρωταθλητής στο δίαθλο – «Επίδειξη δύναμης» αναφέρουν οι Ρώσοι

Ιταλία: Συνελήφθη Ρώσος παγκόσμιος πρωταθλητής στο δίαθλο – «Επίδειξη δύναμης» αναφέρουν οι Ρώσοι

O κορυφαίος Ρώσος σκοπευτής συνελήφθη από την ιταλική αστυνομία, σε ένα κατασκοπευτικό θρίλερ που είναι μάλιστα ικανό να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Αλεξέντερ Λογκίνοφ λίγες ώρες πριν λάβει μέρος στο παγκόσμιο κύπελλο Διάθλου δέχτηκε κλήση από την αστυνομία της Ρωσίας προκειμένου να δώσει κατάθεση για «προσωπική του υπόθεση».

Το ένταλμα έρευνας εκδόθηκε από την αστυνομία στο Rasen Antholz στο νότιο Τυρόλο της Ιταλίας, όπου διεξάγεται ο αγώνας του παγκοσμίου κυπέλλου Διάθλου. Πρόκειται από τα βασικά αθλήματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που περιλαμβάνει μαραθώνιο με σκι και σκοποβολή.

Μαζί με τον Λογκίνοφ συνελήφθη και ο προπονητής της ομάδα της Ρωσίας Αλεξάντερ Kασπέροβιτς. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως κατασχέθηκαν για έρευνα ο υπολογιστής και το κινητό τηλέφωνο του Λογκίνοφ.

Θανατηφόρα κοκτέιλ

Η αστυνομία δεν έδωσε λεπτομέρειες αλλά αξιωματικός που συμμετείχε στις έρευνες είπε πως οι προσαγωγές ήταν μέρος μιας έρευνας σχετικά με την πιθανή χρήση του ντόπινγκ και πως το ένταλμα εξέδωσε ο εισαγγελέας του Bolzano. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο Λογκίνοφ και ο προπονητής του ευθύνονται για την διακίνηση σπάνιων πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή όχι μόνο απαγορευμένων ουσιών αλλά και θανατηφόρα κοκτέιλ που έχουν ευθύνονται για σειρά εγκληματικών ενεργειών.

Στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2013 ο Λογκίνοφ είχε απασχολήσει τις αρχές με χρήση απαγορευμένης ουσίας και αποκλείστηκε για τρία χρόνια. Η περίοδος τιμωρίας έληξε το 2016. Το 2018 η ρωσική ομάδα σκοποβολής ερευνήθηκε και από την αυστριακή αστυνομία μετά από καταγγελίες για ντόπινγκ οι οποίες στην στοιχειοθετήθηκαν.

«Επίδειξη δύναμης»

Ενοχλημένοι με την πρωινή έφοδο των καραμπινιέρι είναι οι παράγοντες της αποστολής της ρωσικής ομάδας και υποστηρίζουν πως είναι στο πλαίσιο επηρεασμού του κορυφαίου σκοπευτή. «Είναι μια επίδειξη δύναμης, όπως συνήθως, με σκοπό να επηρεάσουν την απόδοση του στον κορυφαίο αγώνα. Ήρθαν νωρίς το πρωί, ξύπνησαν όλη την ομάδα και έδωσαν μία παράσταση χωρίς νόημα», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Ντράτσεφ, πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας.

Το πρόγραμμα των σημερινών αγώνων περιλαμβάνει διαγωνισμό 4×7,5 χιλιομέτρων στον οποίο συμμετέχει ο Λογκίνοφ.

Μετά την απολογία τους δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο. Ο Λογκίνοφ δήλωσε πως η επιδρομή της αστυνομίας τον «αναστάτωσε» και πρόσθεσε: «Ελπίζω πως και αυτό το επεισόδιο δεν θα σκεπαστεί κάτω από το χαλί. Ελπίζω κάτι θετικό να βγαίνει από αυτό. Δεν περιμένω επίσημη συγνώμη αλλά όλο αυτό με ενοχλεί πολύ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την περασμένη εβδομάδα, ο Λογκίνοφ οδήγησε την Ρωσία στο πρώτο χρυσό μετάλλιο από το 2008 κερδίζοντας το σπριντ 10χλμ. Το ιταλικό σκέλος του παγκόσμιου πρωταθλήματος IBU 2020 ολοκληρώνεται την Κυριακή με τα 15 χλμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.