62χρονος πεζοναύτης από τις ΗΠΑ: Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στην άσκηση «σανίδα» – «Βάζω τέρμα τη μουσική» (βίντεο)

62χρονος πεζοναύτης από τις ΗΠΑ: Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στην άσκηση «σανίδα» – «Βάζω τέρμα τη μουσική» (βίντεο)

Ένας απίστευτος πεζοναύτης από τις ΗΠΑ κατέχει πλέον το παγκόσμιο ρεκόρ στην άσκηση «σανίδα». Ο George Hood είναι ένας 62χρονος που είχε σαν όνειρο ζωής να γίνει ροκ σταρ.

Στις 15 Φεβρουαρίου, ο Hood πραγματοποίησε την άσκηση για 8 ώρες, 15 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα, με το Guinness World Records να επιβεβαιώνει το ρεκόρ. Στις γυναίκες το ρεκόρ κατέχει η Dana Glowacka, από τον Καναδά, με 4 ώρες, 19 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα. Η Glowacka πραγματοποίησε το ρεκόρ αυτό πέρυσι. Ο Hood, πρώην πεζοναύτης και ειδικός πράκτορας της Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ είχε ήδη σπάσει το ρεκόρ της άσκησης το 2011, με 1 ώρα και 20 λεπτά. Όταν προσπάθησε να σημειώσει νέο ρεκόρ το 2016, έχασε από τον Κινέζο Mao Weidong, ο οποίος κρατήθηκε για 8 ώρες, 1 λεπτό και 1 δευτερόλεπτο.

Ο Hood, από το Ιλινόι, όμως, δήλωσε ότι ήταν αποφασισμένος να ανακτήσει τον τίτλο του. Έκανε καθημερινές προπονήσεις, κατά μέσο όρο επτά ώρες την ημέρα, για τους επόμενους 18 μήνες. Ο ίδιος ανέφερε πως πραγματοποιούσε την άσκηση «σανίδα» για 4-5 ώρες καθημερινά. Στη συνέχεια έκανε, ανάμεσα σε άλλα, 700 πους απς, 2.000 κοιλιακούς σε σετ των 100. Σύμφωνα με το Guinness World Records πραγματοποίησε την άσκηση «σανίδα» για περίπου 2.100 ώρες μέχρι την ημέρα που κατέρριψε το ρεκόρ. Σε δηλώσεις του μετά το επίτευγμά του, ο Hood ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης σκεφτόταν τους γιους του ενώ τον βοήθησε και η ροκ μουσική, ανάμεσά τους κομμάτια των Van Halen και των Rammstein.

«Όσο γίνεται πιο δύσκολο ξέρεις τι κάνω; Βάζω τη μουσική τόσο δυνατά που νομίζεις ότι είσαι σε ροκ συναυλία. Ήθελα να γίνω ροκ σταρ στη δεκαετία του ’80. Και τουλάχιστον γι αυτές τις 8 ώρες, 15 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα, ήμουν ροκ σταρ». Ο ίδιος υποστήριξε πως η δοκιμασία στην άσκηση «σανίδα» είναι εφάμιλλη με αυτή στον Μαραθώνιο. Παρά τη δυσκολία της άσκησης και την επιθυμία να σταματήσει ο Hood είχε έναν επιπλέον λόγο για να συνεχίσει. Την ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία. Ο ίδιος γνωρίζει πως υπάρχει στίγμα γύρω από την ψυχική υγεία και έτσι πραγματοποίησε την άσκηση στο 515 Fitness, ένα γυμναστήριο που βοηθάει στη διαχείριση ψυχικών ζητημάτων μέσω του αθλητισμού.

Ο Hood θα μπορούσε να σταματήσει την ανά πάσα στιγμή μετά από τις 8 ώρες και 1 λεπτό, αλλά σταμάτησε στις 8 ώρες, 15 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα για να να σχηματισθεί το «515» που παραπέμπει στο όνομα του γυμναστηρίου. Για να γιορτάσει την κατάκτηση του τίτλου ο πρώην πεζοναύτης τελείωσε κάνοντας 75 γρήγορα πους απς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δήλωσε ότι πρόκειται για την τελευταία φορά που σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ στην άσκηση «σανίδα», χωρίς ωστόσο να σταματάνε οι φιλοδοξίες του. Επόμενος στόχος; Τα περισσότερα πους απς σε μία ώρα. Το ρεκόρ σήμερα ανέρχεται σε 2.806. «Ο καθένας μπορεί να κάνει ό, τι κάνω», υποστηρίζει ο Hood.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.