Τόκιο 2020: Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων εξετάζει το ενδεχόμενο αναβολής τους

Τόκιο 2020: Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων εξετάζει το ενδεχόμενο αναβολής τους

Η στάση της ΔΟΕ και της κυβέρνησης της Ιαπωνίας είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, αλλά η επιθυμία κάποιων ανθρώπων να διεξαχθούν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο δεν μπορεί να βρίσκεται πάνω από τις ραγδαίες εξελίξεις.

Ο κορωνοϊός έχει προσβάλει ήδη περισσότερους από 300.000 ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, ενώ έχει στοιχίσει τη ζωή σε 13.071 από αυτούς.

Ο φόβος των αθλητών λοιπόν είναι τεράστιος και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με τις παρούσες συνθήκες, δεν μπορεί να διεξαχθούν.

Η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων πλέον εξετάζει και άλλα πλάνα, μεταξύ των οποίων είναι η αναβολή της διοργάνωσης.

Εναλλακτικά πλάνα είναι να αρχίσουν 1,5 μήνα μετά την προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξής τους, που είναι στις 24 Ιουλίου, ενώ μπορεί να μετατεθούν για το 2021 ή το 2022.

Αυτό άλλωστε έγινε και με το Euro, που αναμένεται να διεξαχθεί το διάστημα 11 Ιουνίου-11 Ιουλίου 2021.

Πηγή της Οργανωτικής Επιτροπής ανέφερε στο Reuters τα εξής:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μας ζητήθηκε να κάνουμε μια εξομοίωση για την περίπτωση της αναβολής. Αναπτύσσουμε εναλλακτικά πλάνα, ανάλογα με την περίοδο καθυστέρησης, μέχρι και τη μείωση της διάρκειας των αγώνων ή τη διεξαγωγή τους χωρίς θεατές. Όλα αυτά θα εξεταστούν στα τέλη του μήνα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.