ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το Reuters υποστηρίζει ότι επιχειρηματίας «λάδωσε» για να πάρει το Τόκιο του Ολυμπιακούς Αγώνες

Το Reuters υποστηρίζει ότι επιχειρηματίας «λάδωσε» για να πάρει το Τόκιο του Ολυμπιακούς Αγώνες

Μετά τα όσα συμβαίνουν με την έξαρση του κορωνοϊού, οι Ολυμπιακοί αγώνες μετατέθηκαν για την επόμενη χρονιά και συγκεκριμένα στις 23/07-08/08 του 2021. Ωστόσο, το πρακτορείο Reuters με δημοσιεύματα αποκάλυψε πως επιχειρηματίας από το Τόκιο δωροδόκησε μέλη της ΔΟΕ (Ντιάκ) με σκοπό ν’ ανατεθεί η διοργάνωση στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Ο Χαρουγιούκι Τακαχάσι όπως είναι το όνομα του Ιάπωνα επιχειρηματία και πρώην εκτελεστικού διευθυντή της διαφημιστικής εταιρίας Ντέντσου, σύμφωνα με το Reuters το 2013 έλαβε το ποσό των 7.440.000 ευρώ από την επιτροπή υποψηφιότητας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Στη συνέχεια, σκοπός του ήταν να τους πείσει ώστε οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες να διεξαχθούν στο Τόκιο. Μάλιστα προσέφερε διάφορα δώρα στον πρώην πρόεδρο της IAAF, Λαμίν Ντιάκ, όπως κάμερα και ένα ρολόι Seiko.

Ο Τακαχάσι όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε μπήκε στην οργανωτική επιτροπή, αλλά χωρίς να προβεί σε κάποια παράνομη δραστηριότητα: «Δεν θα μπορούσα να πάω με άδεια χέρια στον Ντιάκ, είναι αυτονόητο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ιάπωνας επιχειρηματίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Λαμίν Ντιάκ από την πλευρά του αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, σχετικά με την δωροδοκία. Ωστόσο οι κανονισμοί της ΔΟΕ επιτρέπουν δώρα σε νόμιμη αξία αλλά η αξία του ρολογιού υπερέβαινε τα 42.000 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.