Ολυμπιακοί Αγώνες: 800 εκατομμύρια ευρώ κόστισε στη ΔΟΕ η αναβολή

Ολυμπιακοί Αγώνες: 800 εκατομμύρια ευρώ κόστισε στη ΔΟΕ η αναβολή

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 αναβλήθηκαν για το 2021, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και η ΔΟΕ θα κληθεί να αναλάβει ένα κόστος της τάξης των 800 εκατομμυρίων ευρώ, για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης με ένα χρόνο καθυστέρηση.

Οι “απώλειες” τόσο της ΔΟΕ, όσο και ολόκληρης της Ιαπωνίας είναι τεράστιες από την αναβολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, γεγονός που εξήγησε και με νούμερα, ο ίδιος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Τόμας Μπαχ.

«Περιμένουμε ότι θα πρέπει να αναλάβουμε κόστος έως και 800 εκατ. δολάρια για τη συμμετοχή μας και τις ευθύνες μας στη διοργάνωση των αναβληθέντων Αγώνων Τόκιο 2020» δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής.

Διευκρίνισε μάλιστα, ότι από το ποσό αυτό, τα 650 εκατ. δολάρια θα δοθούν για τη διοργάνωση των Αγώνων το επόμενο έτος και τα 150 για τη στήριξη διεθνών ομοσπονδιών και Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το νούμερο που ανακοινώθηκε από τον Μπαχ δεν περιλαμβάνει κανένα κόστος για τους διοργανωτές των Αγώνων του Τόκιο και η ιαπωνική κυβέρνηση πρέπει να υποστεί την 12μηνη καθυστέρηση του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.