ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Σαν σήμερα το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ που τον έριξε σε κώμα – Παραμένει άγνωστη η κατάσταση της υγείας του

Σαν σήμερα το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ που τον έριξε σε κώμα – Παραμένει άγνωστη η κατάσταση της υγείας του

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, υπήρξε ένας σπουδαίος αθλητής την δεκαετία του 1990 και του 2000.

Η οριστική του αποχώρηση ανακοινώθηκε επίσημα από τον ίδιο στις 4 Οκτωβρίου του 2012.

Όμως η ζωή του Σουμάχερ μακριά από τις πίστες δέχτηκε το σκληρό χτύπημα της μοίρας μόλις 14 μήνες αργότερα. Ο Σουμάχερ βρισκόταν στις γαλλικές Άλπεις, στο θέρετρο Μεριμπέλ, όπου εξασκούσε ένα από τα αγαπημένα του χόμπι, το σκι. Κάποια στιγμή ο Σουμάχερ βρέθηκε εκτός πίστας. Η ατυχία του ήταν μεγάλη αφού ο Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και θα διακομίθστηκε αμέσως στο νοσοκομείο. Οι τραυματιοφορείς έφτασαν στο σημείο όπου βρισκόταν μέσα σε οκτώ λεπτά και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο του Μουτιέ για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Ο Σουμάχερ όταν μεταφέρθηκε στο Μουτιέ είχε τις αισθήσεις του. Όμως το νοσοκομείο δεν είχε τα μέσα για να αντιμετωπίσει τον τραυματισμό του. Έτσι μεταφέρθηκε ύστερα από μια ώρα στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Όσο η ώρα περνούσε οι πληροφορίες που διέρρεαν στα γαλλικά ΜΜΕ, ενέτειναν την ανησυχία. Η κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ ήταν τελικά πιο σοβαρή απ’ ότι αρχικά είχε δείξει. Οι γιατροί επέλεξαν να τον υποβάλουν σε τεχνητό κώμα.

Ο «Σούμι» υποβλήθηκε σε δυο νευροχειρουργικές επεμβάσεις, καθώς διαπιστώθηκε πως είχε εγκεφαλική αιμορραγία. Η μελέτη του βίντεο και το φωτογραφικού υλικού που ακολούθησε έδειξε πως ο Σουμάχερ δεν είχε μεγάλη ταχύτητα κατά την διάρκεια του ατυχήματος. Μάλιστα, οι εμπειρογνώμονες, θέλησαν να εξετάσουν και το ενδεχόμενο για το αν ο Σουμάχερ είχε αρχίσει να μειώνει ταχύτητα λίγο πριν το ατύχημα, επειδή δεν αισθανόταν καλά.

Έμεινε σε κώμα για κάτι λιγότερο από 6 μήνες. Η Σαμπίνε Κεμ, φίλη και μάνατζερ του, επιβεβαίωσε στις 16 Ιουνίου του 2014, πως είχε βγει από το κώμα και μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ σε άγνωστο μέρος για να συνεχίσει η αποθεραπεία του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα, έξι χρόνια μετά το ατύχημα, η ακριβής κατάσταση της υγείας του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 παραμένει ένα επτασφράγιστο μυστικό. Κατά καιρούς, βγαίνουν κάποιες ειδήσεις από το στενό του περιβάλλον αλλά τίποτα συγκεκριμένο. Μέχρι και σήμερα οι μόνοι που τον επισκέπτονται είναι η οικογενειά του, οι γιατροί και ο φίλος του Ζαν Τόντ, ο οποίος τον περασμένο Σεπτέμβριο δήλωσε «Είδα τον Μίκαελ την περασμένη εβδομάδα. Εξακολουθεί να δίνει τη μάχη του».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.