Εθνική πόλο: Πήρε το «θρίλερ» με την Ισπανία και προκρίθηκε στην τελική φάση του World League

Εθνική πόλο: Πήρε το «θρίλερ» με την Ισπανία και προκρίθηκε στην τελική φάση του World League

Η Εθνική πόλο έπαιξε με την φωτιά, όμως πήρε τη νίκη με 12-11 απέναντι στην Ισπανία και μαζί την πρόκριση για την τελική φάση του World League.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 12-11 της Ισπανίας, στον ημιτελικό της προκριματικής φάσης της ευρωπαϊκής ζώνης, που διεξάγεται στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας, και «σφράγισε» ένα από τα τρία εισιτήρια για το τελικό τουρνουά της διοργάνωσης, που θα γίνει το καλοκαίρι.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα διεκδικήσει αύριο (10.01.2021) την άτυπη πρωτιά των προκριματικών απέναντι στο Μαυροβούνιο, που νωρίτερα επικράτησε 14-10 της Ιταλίας.

Η ελληνική ομάδα δεν πέρασε ποτέ μπροστά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά πήρε τον έλεγχο του ματς με ένα σερί 3-0 στην τρίτη περίοδο, που της έδωσε προβάδισμα με 7-5. Ο Κώστας Γαλανίδης προτιμήθηκε αντί του Μάνου Ζερδεβά κάτω από τα δοκάρια και έκανε καλή εμφάνιση, παρότι χρεώθηκε με δύο πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο.

Οι Ισπανοί αντέδρασαν στο τελευταίο οκτάλεπτο και ισοφάρισαν 9-9 με τον Περόνε, ο Παπαναστασίου «απάντησε» άμεσα και ο Σκουμπάκης σε παίκτη παραπάνω «έγραψε» το 11-9, 2΄51΄΄ πριν το τέλος, αλλά και πάλι οι Ίβηρες ισοφάρισαν με πέναλτι του Γρανάδος, 1΄35΄΄ πριν τη λήξη. Η τελευταία… λέξη ανήκε στον Στέλιο Αργυρόπουλο, που σκόραρε έξι δευτερόλεπτα πριν το φινάλε και έδωσε στην εθνική τη νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-2, 4-1, 4-5

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 1, Γαλανίδης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΙΣΠΑΝΙΑ (Νταβίντ Μαρτίν): Λόπεθ, Μουνάριθ 3, Γρανάδος 2, Φαμέρα 1, Σαναχούγια, Λαρούμπε, Μπαρόσο 2, Φερνάντεζ 1, Καμπάνιας, Περόνε 1, Μάγιαρακ, Μπούστος 1, Αγκίρε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.