Τενίστρια με πάθηση στα δάχτυλα κατάφερε να προκριθεί στα τελικά του Australian Open (βίντεο)

Τενίστρια με πάθηση στα δάχτυλα κατάφερε να προκριθεί στα τελικά του Australian Open (βίντεο)

Η Βρετανίδα αθλήτρια του τένις,Φραντσέσκα Τζόουνς αναμένεται να εμφανιστεί για πρώτη φορά σε Grand Slam, παρά τις προγνώσεις γιατρών, που την ήθελαν να μην παίζει τένις ποτέ.

Η 20χρονη τενίστρια, εξασφάλισε την πρόκρισή της, με μια μεγάλη νίκη 6-0, 6-1 εναντίον της Lu Jia-Jing από την Κίνα, τραβώντας την προσοχή ορισμένων θαυμαστών της, που δεν γνώριζαν την ιδιαιτερότητα που έχει εκ γενετής. Πάσχει από ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο, αυτό της σύνδρομο εκτροδακτυλίας-εκτοδερμικής δυσπλασίας, που έχει επηρεάσει τα χέρια και τα πόδια της.

Οι γιατροί, της είπαν ότι δεν μπορούσε ποτέ να παίξει τένις επαγγελματικά, καθώς γεννήθηκε με τέσσερα δάχτυλα σε κάθε χέρι, ενώ της λείπουν τρία δάχτυλα στα πόδια.

Παρά τη ζοφερή προοπτική, η ατελείωτη θέλησή της, η αποφασιστικότητά της και η έντονη προπόνησή της, την βοήθησαν να κάνει αξιοσημείωτα πράγματα, φέρνοντας την στο παρθενικό της πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι είναι μία από τις παίκτριες με τη χαμηλότερη βαθμολογία στο γήπεδο.

«Έχω περάσει πολύ χρόνο προσπαθώντας να κερδίσω δύναμη για να στηρίξω τους μυς μου, που μπορούν να υποστηρίξουν ίσως το… Δεν θέλω να πω την ανεπάρκεια μου, αλλά απλά τις αδυναμίες που μπορεί να έχω», δήλωσε η Τζόουνς, που στην παγκόσμια κατάταξη βρίσκεται τον αριθμό 241, αλλά κατάφερε να προκριθεί στο Αυστραλιανό Open.

«Αλλά νομίζω ότι κάθε άνθρωπος έχει σωματικές αδυναμίες, εκτός κι αν είσαι ο Κριστιάνο Ρονάλντο ή κάτι τέτοιο. Απλώς προσπαθώ να βελτιώσω τη δική μου, όπως θα προσπαθούσα να βελτιώσω τον εαυτό μου με οποιονδήποτε άλλο τρόπο», λέει η ίδια.

«Ο τρόπος που το βλέπω είναι ότι παίζω απλώς το παιχνίδι με ένα διαφορετικό σετ καρτών, αλλά δεν σημαίνει ότι αυτά τα φύλλα δεν μπορούν ακόμα να κερδίσουν το παιχνίδι. Οι γιατροί είπαν ότι δεν θα γινόμουν ποτέ επαγγελματίας. Όταν κάποιος σου λέει σε ηλικία οκτώ, εννέα ετών ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι, υποθέτω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα το έπαιρναν κατάκαρδα, αλλά απλά προσπάθησα να το δεχθώ χωρίς αντιρρήσεις και να δω πώς θα μπορούσα να αποδείξω πως αυτό το άτομο κάνει λάθος», προσθέτει.

Η Τζόουνς θα ταξιδέψει στη Μελβούρνη αυτή την εβδομάδα, όπου θα πρέπει να μπε σε καραντίνα για 14 ημέρες σύμφωνα με το πρωτόκολλο ασφάλειας του τουρνουά. Το τουρνουά θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 21 Φεβρουαρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.