ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μ.Μπίκοφ για τη σεξουαλική παρενόχληση: «Είναι χρέος μου να μιλήσω» (βίντεο)

Μ.Μπίκοφ για τη σεξουαλική παρενόχληση: «Είναι χρέος μου να μιλήσω» (βίντεο)

Το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου, η διεθνής πολίστρια Μάνια Μπίκοφ με αφορμή τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, μίλησε στο «Dot», σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη πριν χρόνια.

«Ήμουν 20 ετών και έχω έρθει με μεταγραφή από τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων στην Αθήνα στο άθλημα της υδατοσφαίρισης. Ήταν καλοκαίρι, εγώ μόνη μου στην Αθήνα και ξεκινούσαμε προετοιμασία με την Εθνική ομάδα. Καταλαβαίνετε ότι πετούσα στα σύννεφα. Προέκυψε, όμως, ένας τραυματισμός και με έστειλαν στον γιατρό της ομάδας. Πήγα μαζί με άλλες δύο κοπέλες και όταν ήρθε η σειρά μου, ενώ ο τραυματισμός μου ήταν στον δεξί ώμο, ο γιατρός μου ζήτησε να κατεβάσω και το μαγιό που φόραγα, εκτός από την μπλούζα που είχα βγάλει. Κατάλαβα ότι κάτι δεν μου αρέσει.»


«Ήταν άβολο και δεν μπορούσα να σκεφτώ με το μυαλό που είχα τότε τι σχέση μπορεί να έχει. Είπα είναι γιατρός και πρέπει να τον εμπιστευτώ. Υπάκουσα, έβγαλα το μαγιό. Η εξέταση έγινε κανονικά, δεν υπήρχε επαφή. Η έκθεσή μου ημίγυμνη ήταν κάτι ενοχλητικό και με απασχολούσε. Το συζήτησα και με τις συναθλήτριές μου, είχα μια χλιαρή αντιμετώπιση, δεν βαριέσαι και μήπως κάνω κι εγώ λάθος» δήλωσε η διεθνής πολίστρια.

«Η ντροπή μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά μέσα σου»

«Τη δεύτερη φορά που πήγα μου ζήτησε το ίδιο πράγμα. Εκεί το έκανα γιατί δεν ήξερα ότι μπορώ και να μην το κάνω, αλλά τον κοίταξα κατάματα και τον ρώτησα γιατί. Εκείνος πολύ κυνικά και απαξιωτικά μου είπε: “γιατί ντρέπεσαι;” και αυτό με πρόσβαλε. Το σκέφτομαι αρκετές φορές και νιώθω ενοχικά ως προ τη συμπεριφορά μου. Μου έριχνα ευθύνες γιατί δεν αντέδρασα αλλιώς. Η κοινωνία θέλει πολλή δουλειά ακόμα για να επιρρίψει ευθύνες στον θύτη και να προστατεύσει το θύμα» πρόσθεσε η ίδια.

Η Μάνια Μπίκοφ έχει τέσσερα παιδιά τα οποία ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μιλάμε πάρα πολύ πάνω σε αυτό. Εμείς είμαστε υποψιασμένοι. Μιλάμε για τα κριτήρια τα οποία πρέπει να μπαίνουν τα όρια όταν κάποιος πάει να μας προσεγγίσει ή να μας μιλήσει. Αν είχα τότε το μυαλό που έχω τώρα θα όρμαγα, θα αγρίευα, θα ήμουν ένα αγρίμι. Σε ένα κορίτσι τώρα θα έλεγα να σταθεί και να φωνάξει. Η ντροπή μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά μέσα σου» τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.