ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας: Απορρίφθηκε το αίτημα για προσωρινή διοικούσα επιτροπή από το Πρωτοδικείο Αθηνών

Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας: Απορρίφθηκε το αίτημα για προσωρινή διοικούσα επιτροπή από το Πρωτοδικείο Αθηνών

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε σήμερα την προσφυγή έξι ναυτικών ομίλων που ζητούσαν να οριστεί προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Ανακοίνωση επί του θέματος εξέδωσε ο συνδυασμός Φρέσκος Άνεμος που διεκδικεί την προεδρία της Ομοσπονδίας.

Σε ανακοίνωση της ΕΙΟ αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στο «κενό» έπεσε η προσπάθεια έξι ομίλων να ρίξουν τη διοίκηση της ΕΙΟ και να οριστεί προσωρινή διοικούσα επιτροπή. Οι υπεύθυνοι των ομίλων αυτών στην πρώτη εκδίκαση της Τρίτης ζήτησαν αναβολή(!) και στη δεύτερη της Τετάρτης δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν ούτε έναν όμιλο παραπάνω!

Υπέρ της σημερινής διοίκησης ήταν αρχικά 32 σωματεία και επιπρόσθετη παρέμβαση έκαναν άλλα 9. Παρά την ασφυκτική πίεση χρόνου συνολικά κατατέθηκαν 41 υπογραφές εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων ομίλων. Στη διάθεση της νυν διοίκησης είναι άλλες 24 υπογραφές που λόγω χρόνου δεν κατατέθηκαν, δηλαδή 65 όμιλοι στηρίζουν το Δ.Σ της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Η συγκινητική στήριξη των σωματείων-μελών στη διοίκηση της Ομοσπονδίας, που αριθμητικά ήταν κατά πολύ πάνω από τον απαιτούμενο αριθμό για την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές, αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα απέναντι στην ένδεια των 6 σωματείων που δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν ούτε ένα επιπλέον σωματείο στο δικαστήριο.

Η στήριξη αυτή υπερβαίνει και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις καθορίζοντας νομοτελειακά και την πλήρη επικράτηση των ιδεών μας στις προσεχείς εκλογές.

Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη της δικαιοσύνης και του αθλητισμού, δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα ο χώρος συνολικά δέχεται απανωτά πλήγματα.

Σε αυτό το πνεύμα η διοίκηση της ΕΙΟ καλεί κι αυτούς που έχουν αντίθετες απόψεις «να συμβάλουν στην προσπάθεια να απαλλαγεί η Ιστιοπλοΐα από ανούσιες αντιπαραθέσεις».

Ανακοίνωση επί του θέματος εξέδωσε ο συνδυασμός Φρέσκος Άνεμος που διεκδικεί την προεδρία της Ομοσπονδίας:

«Με υπευθυνότητα και τόλμη έξι ιστορικά ναυταθλητικά σωματεία, ζήτησαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Κύριο στόχο είχε, το διορισμό προσωρινής διοίκησης, για την διασφάλιση της εγκυρότητας των αρχαιρεσιών και την αποφυγή νομικών ενεργειών μετά την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Φρέσκος Άνεμος είναι ήδη ξεκάθαρα πρωτοπόρος και γι’ αυτό προκαλεί πανικό σε όσους έχουν γαντζωθεί στις καρέκλες τους, χωρίς να νοιάζονται για το παρόν των αθλητών και το μέλλον της ιστιοπλοΐας.

Συνεχίζουμε με περισσότερη διάθεση και ζήλο, για να φυσήξει φρέσκος άνεμος στα πανιά των Ελλήνων αθλητών, που τόσα έχουν τραβήξει εδώ και χρόνια, από την απερχόμενη διοίκηση της ΕΙΟ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.