Νέα συγκλονιστική μαρτυρία αθλήτριας ενόργανης: «Μας υποχρέωναν να χτυπάμε τους συναθλήτριες»

Νέα συγκλονιστική μαρτυρία αθλήτριας ενόργανης: «Μας υποχρέωναν να χτυπάμε τους συναθλήτριες»

Σαν χιονοστιβάδα “σκάνε” η μία μετά την άλλη οι καταγγελίες πρώην αθλητών της ενόργανης γυμναστικής για κακοποίηση και ξυλοδαρμό των ίδιων και συναθλητών τους.

Πιο συγκεκριμένα για την δική της εμπειρία μίλησε στον Real FM 97,8 η πρώην αθλήτρια της ενόργανης, Θεανώ Βαρβέλη.

Πρόκειται για μία από τις 22 αθλήτριες που συνυπέγραψαν την επιστολή προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα βασανιστήρια τους στις προπονήσεις.

«Χτυπούσαμε συναθλήτριες»

Ανατριχιαστική είναι η περιγραφή της κ. Βαρβέλη για έναν προπονητή που έβαζε τις αθλήτριες να χτυπάνε τις συναθλήτριες τους.

«Ο προπονητής μου, έβαζε κάποιες συναθλήτριές μας κι εμάς τις ίδιες να χτυπάμε με δύναμη τα χέρια των άλλων παιδιών. Αντί να μας δείρει αυτός, έλεγε “α, σήμερα θα σας δείρει η Θεανώ, απλώστε χέρια, πάμε Θεανώ”. Εγώ χτυπούσα, όχι με δύναμη, γιατί φυσικά δεν ήθελα να το κάνω και μου ‘λεγε πιο δυνατά, πιο δυνατά, μέχρι να ικανοποιηθεί και να πει “εντάξει, πάμε στο επόμενο χέρι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε πως συγκεκριμένα είχαν βάλει μια αθλήτρια να κάθεται με τα πόδια απλωμένα σε δύο πάγκους και της είχαν πει να μείνει εκεί «σανίδα». Κάποια στιγμή κουράστηκε και χαλάρωσε τη λεκάνη της και τότε φώναξαν και άρχισαν να τη χτυπούν στη μέση και στην κοιλιά.

Επίσης, μια προπονήτρια υποχρέωνε αθλήτριες να ουρούν στα χέρια τους και ευχήθηκε να μην είχε μπει ποτέ στο αγωνιστικό τμήμα της ενόργανης γυμναστικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είμαι σίγουρη ότι αυτά συνεχίζονται και σήμερα στην ενόργανη και αυτό πρέπει να αλλάξει» κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.