ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σπουδαία διάκριση για τον Κ.Τζούνη – Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Μπίντγκοζ 2021

Σπουδαία διάκριση για τον Κ.Τζούνη – Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Μπίντγκοζ 2021

Κατά την τρίτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που φιλοξενείται στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας, η Ελλάδα πανηγύρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο αγώνισμα της δισκοβολίας της κατηγορίας F56 ανέβηκε ο Κωνσταντίνος Τζούνης με επίδοση 42.71, που αποτελεί νέο ρεκόρ Ευρώπης. Ο Έλληνας αθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, την ίδια στιγμή που ο Μιχάλης Σεΐτης ήταν 3ος στα 200μ. Τ64 και ο Αναστάσης Πετρόπουλος επίσης τρίτος στο μήκος Τ36 με νέο εθνικό ρεκόρ.

Πλέον, η Ελλάδα μετρά 7 μετάλλια έως τώρα στη διοργάνωση (ένα χρυσό και έξι χάλκινα), που είναι η τελευταία σε τόσο υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στην έκτη και τελευταία βολή, που μετρήθηκε 42.71μ., ο Κωνσταντίνος Τζούνης όχι μόνο σφράγισε το χρυσό μετάλλιο στη δισκοβολία F56, αλλά βελτίωσε και το δικό του ρεκόρ Ευρώπης, που ήταν 41.79 από τον περασμένο Μάρτιο στην Τυνησία. Ο Τζούνης είχε ακόμη τρεις βολές πάνω από τα 40 μέτρα και συγκεκριμένα 40:35 (1η), 40.81μ. (2η) και 41.20μ. (4η).

Ο Μιχάλης Σεΐτης, παρά την απογοήτευση για τον χθεσινό αποκλεισμό του στα 100 μέτρα (λόγω εσφαλμένης εκκίνησης), σήμερα φρόντισε να πάρει το… αίμα του πίσω, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. κατηγορίας Τ64 με επίδοση 23.98.

Το πρωί, ο Αναστάσης Πετρόπουλος, στον τελικό του μήκους T36, όπου όλοι οι συμμετέχοντες πέτυχαν προσωπικό ρεκόρ, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, σημειώνοντας και νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Πετρόπουλος, από το πρώτο κιόλας άλμα έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Έτσι με τις τρεις πρώτες προσπάθειες, η μία καλύτερη από την άλλη (4.79μ., 4.99μ., 5.18μ.,) έφτασε στο 5ο άλμα.

Εκεί, με ιδανικό πάτημα στη βαλβίδα και ευνοϊκό άνεμο μόλις +1.8, κατάφερε να προσγειωθεί στα 5 μέτρα 30 εκατοστά, που αφενός «κλείδωσε» το χάλκινο μετάλλιο, αφετέρου του χάρισε ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ, τέσσερα εκατοστά μεγαλύτερο από αυτό που είχε πετύχει στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 στο Σχηματάρι (5.26μ.).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμη, από ελληνικής πλευράς, ο Σεζόν Φερνάντες ήταν 5ος στη σφαίρα F53 με 7.50 (εφετινό προσωπικό ρεκόρ), όπως και ο Γιώργος Ανυφαντής στον τελικό του μήκους T63, με επίδοση 5.04μ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.