ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Γούστο του…. καπέλο του. Δεν πέρασε των Κροατών για “καμπάνα” στον Μιλιβόγεβιτς.

Γούστο του…. καπέλο του. Δεν πέρασε των Κροατών για “καμπάνα” στον Μιλιβόγεβιτς.

Στο… βρόντο πάει η καταγγελία της Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε βάρος του Ολυμπιακού στην UEFA για το καπέλο του Ερυθρού Αστέρα που φορούσε ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς μετά το παιχνίδι για την δεύτερη αγωνιστική του Champions League.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία δεν ανακοίνωσε ποινή σε βάρος του Σέρβου μέσου του Ολυμπιακού και ο Μάρκο Σίλβα μπορεί να υπολογίζει κανονικά στις υπηρεσίες του για τον αγώνα με την Μπάγερν στο Μόναχο για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Ο Μιλιβόγεβιτς στο ιστορικό γήπεδο “Μάξιμιρ” του Ζάγκρεμπ εμφανίστηκε στη μικτή ζώνη με καπέλο του Ερυθρού Αστέρα, ομάδας μισητής στον κόσμο της Ντιναμό. Οι άνθρωποι των Κροατών του έκαναν παρατήρηση στον Μιλιβόγεβιτς και του ζήτησαν να ανέβει κατευθείαν στο πούλμαν χωρίς να σταθεί να μιλήσει. Ο μέσος του Ολυμπιακού όμως δεν τους άκουσε, έκανε κανονικά δηλώσεις και ακλούθησε η καταγγελία των Κροατών.

Από το συγκεκριμένο γήπεδο άρχισε ουσιαστικά ο αιματηρός εμφύλιος που διαμέλισε την πρώην κραταιά Ενωμένη Γιουγκοσλαβία. Ήταν ένα τυπικό ντέρμπι στο Ζάγκρεμπ μεταξύ της Ντιναμό και του Ερυθρού Αστέρα στις 13 Μαΐου του 1990.

Η ατμόσφαιρα, που έτσι και αλλιώς σε κάθε τέτοιο ματς μύριζε μπαρούτι, είχε βαρύνει επικίνδυνα αφού όλα έδειχναν ότι η Γιουγκοσλαβία βρισκόταν προ μίας τεράστιας κρίσης. Άλλωστε μόλις πριν ένα χρόνο είχε πέσει το τείχος του Βερολίνου και μία σειρά από πρώην κομμουνιστικές χώρες ασπάζονταν τον καπιταλισμό και την οικονομία της αγοράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ματς μετατράπηκε σε πρελούδιο του επικείμενου εμφυλίου. Τόσο στις εξέδρες όσο και μέσα στο γήπεδο το μίσος περίσσεψε (χαρακτηριστικό το στιγμιότυπο με τον Ζβόνιμιρ Μπόμπαν να επιδίδεται σε χτυπήματα), οι οδομαχίες έδωσαν και πήραν και γράφτηκε ουσιαστικά το πρώτο κεφάλαιο της γιουγκοσλαβικής διάλυσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.