Η Μπάγερν δεν παιζόταν(4-0), αλλά το όνειρο ζωντανεύει για τον Ολυμπιακό με ισοπαλία ή μικρή ήττα (0-1 ή 1-2) απέναντι στην Άρσεναλ.

Η Μπάγερν δεν παιζόταν(4-0), αλλά το όνειρο ζωντανεύει για τον Ολυμπιακό με ισοπαλία ή μικρή ήττα (0-1 ή 1-2) απέναντι στην Άρσεναλ.

Το θαύμα που έψαχνε ο Ολυμπιακός ώστε να προκριθεί από τώρα στους 16 του Champions League δεν έγινε στο Μόναχο, καθώς λύγισε στην ανωτερότητα της Μπάγερν(4-0). Έτσι το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την Άρσεναλ που ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Λονδίνο(3-0), θα γίνει στις 9 Δεκεμβρίου στο καμίνι του Φαλήρου.

Με έναν πόντο ο Ολυμπιακός σφραγίζει το εισιτήριο για τις καλύτερες 16 ομάδες της Ευρώπης, καθώς έχει 9 βαθμούς, ενώ η Άρσεναλ έφθασε τους 6. Προκρίνεται ωστόσο και με ήττα με ένα γκολ διαφορά, αρκεί να είναι με 0-1, ή 1-2.

Στην αναμέτρηση του Μονάχου, ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων απέναντι στην Γερμανική μηχανή και παρά το γεγονός ότι ο Μάρκο Σίλβα έριξε το βάρος στην άμυνα προκειμένου να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Ρομπέρτο, οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί.

Στο 8΄ ο Μπόατενγκ έκανε το μακρινό σουτ, ο Ρομπέρτο δεν έδιωξε όπως έπρεπε και ο Κόστα με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Η πίεση των Βαυαρών είχα αποτελέσματα, καθώς στο 16΄ ήλθε το δεύτερο γκολ με τον Κομάν να κάνει το σουτ, η μπάλα να χτυπάει στον Λεβαντόφσκι και αυτός από κοντά και από κανονική θέση, δεν θα μπορούσε να αστοχήσει. Το κακό τρίτωσε στο 20΄ όταν η μπάλα έφτασε στον Ρόμπεν, αυτός με το κεφάλι γύρισε στον Μίλερ που ανενόχλητος έκανε το 3-0. 

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε ν’ αντιδράσει αλλά στο 43΄ σε φάουλ του Μιλιβόγεβιτς η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν πίεσε ασφυκτικά. Στο 52′ ωστόσο έμεινε με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στον Μπαντστούμπερ για φάουλ στον Ιντέγε. Αν και με αριθμητικό μειονέκτημα οι Γερμανοί στο 59′ απώλεσαν τεράστια ευκαιρία με τον Κόστα να βγαίνει μόνος απέναντι από τον Ρομπέρτο, αλλά αντί να τον περάσει προσπάθησε να τον πλασάρει από πάνω με τον Ισπανό να κόβει.

Ο Σίλβα επιχείρησε ν’ αλλάξει τα δεδομένα και στο 67΄ έριξε στο παιχνίδι τους Φορτούνη και Ερνάνι, αντί των Κασάμι και Πάρντο. Ο Μίλερ είχε ωστόσο άλλη γνώμη και τρία λεπτά αργότερα σε σέντρα του Λαμ πασάρει με το κεφάλι στον Κομάν και αυτός με νέα κεφαλιά κάνει το 4-0. Στο 78′ ο Σαλίνο πήρε τη θέση του Ομάρ στην τρίτη αλλαγή για τον Σίλβα, αλλά η Μπάγερν δεν… παιζόταν. Ο Ολυμπιακός κυνήγησε το γκολ της τιμής, δίχως ωστόσο να είναι απειλητικός.

Στο 86′ ο Κίμιχ να βγήκε απέναντι από τον Ρομπέρτο αλλά έκανε κακό πλασέ και ο Ισπανός τερματοφύλακας έδιωξε. Στις καθυστερήσεις είχαμε νέα τεράστια ευκαιρία για τη Μπάγερν με τον Μίλερ να βγαίνει απέναντι από τον Ρομπέρτο, τον Ισπανό να κάνει εξαιρετική επέμβαση και την μπάλα να σταματάει μετά στο δοκάρι του.

Καλή η διαιτησία του Γιόνας Έρικσον 

Μπάγερν: Νόιερ, Ραφίνια, Μπαντστούμπερ (58’ κόκκινη), Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Κομάν, Κόστα (72’ Μαρτίνεθ), Ρόμπεν (33’ Κίμιχ), Μίλερ, Λεβαντόφσκι (58’ Μπενατιά). Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Ομάρ (75’ Σαλίνο), Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (67’ Φορτούνς), Καμπιάσο, Πάρντο (67’ Ερνάνι), Σεμπά, Ιντέγε

Η Άρσεναλ 3-0

Ένα ξέσπασμα της Άρσεναλ περίπου στο ημίωρο του αγώνα, ήταν αρκετό για να της δώσει τη νίκη απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με τα γκολ του Οζίλ στο 29’ και του Αλέξις Σάντσεζ στο 33’, ενώ ο Χιλιανός ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0 στο 69’ από ασίστ του Κάμπελ. Οι «κανονιέρηδες» θέλουν νίκη με δύο γκολ διαφορά ή με ένα γκολ με σκορ 2-3 και πάνω στο τελευταίο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό στο Φάληρο. 

Η βαθμολογία στον 6ο όμιλο 

Μπάγερν 12 (17-3) 

Ολυμπιακός 9 (6-10) 

Άρσεναλ 6 (9-10) 

Ντιναμό Ζ. 3 (3-12) 

Η επόμενη αγωνιστική (τελευταία): 

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Μπάγερν 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ολυμπιακός – Άρσεναλ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.