ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Μπάρτσα από… άλλο πλανήτη, σκόρπισε 6-1 την Ρόμα του Μανωλά.

Μπάρτσα από… άλλο πλανήτη, σκόρπισε 6-1 την Ρόμα του Μανωλά.

Η… διαστημική Μπαρτσελόνα διέλυσε με 6-1 την Ρόμα στη Βαρκελώνη και πέρασε πρώτη στον 5ο όμιλο του Champions League. Οι Καταλανοί έκαναν ακόμη μία εκπληκτική εμφάνιση και διέλυσαν τους Ιταλούς με 6-1, κατακτώντας και μαθηματικά την πρώτη θέση. Το κατάφεραν, μάλιστα, για 17η φορά, κάτι που αποτελεί και επίδοση ρεκόρ, ενώ με 1.029 γκολ πέρασαν στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το «Καμπ Νου» ανυπομονούσε να αποθεώσει τους θριαμβευτές του clasico και ο Λουίς Ενρίκε και οι παίκτες του φρόντισαν να ανταμείψουν τους οπαδούς τους. Ο Λουίς Σουάρες άνοιξε λογαριασμό στο 15’ και τρία λεπτά αργότερα ο Λιονέλ Μέσι (18’) «καθάρισε» νωρίς-νωρίς το τρίποντο. Το σκορ άρχισε να ξεφεύγει για τους «τζιαλορόσι» στο φινάλε του ημιχρόνου, όταν ο Ουρουγουανός έκανε το 3-0 (44’). 

Εξίσου δυναμικά μπήκαν οι Καταλανοί και στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Πικέ βρήκε δίχτυα έπειτα από ασίστ του Μέσι (56’), που λίγο αργότερα έγραψε για δεύτερη φορά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ (59’). Στο 77’ παραλίγο να τα καταφέρει και ο Νεϊμάρ, όμως αστόχησε απ’ την άσπρη βούλα, αλλά η ευκαιρία δεν πήγε χαμένη αφού στη συνέχεια της φάσης ο Αντριάνο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ. Το γκολ της τιμής για τους Ιταλούς, που είχαν βασικό τον Κώστα Μανωλά, σημείωσε ο Ντζέκο στις καθυστερήσεις 90+1’ (νωρίτερα είχε χάσει κι αυτός πέναλτι).

Στον 7ο όμιλο, η Τσέλσι βρέθηκε στην κορυφή του ομίλου μετά το πέρασμά της από το Ισραήλ και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (4-0) ενώ η Πόρτο γνώρισε αναπάντεχη ήττα από την Ντιναμό Κιέβου (2-0) στην Πορτογαλία.

Τέλος, στον 8ο όμιλο η Ζενίτ έκανε το «5×5», νικώντας και τη Βαλένθια στη Ρωσία (2-0) ενώ η Γάνδη πήρε τεράστια νίκη στη Γαλλία απέναντι στη Λιόν (2-1), για να βρεθεί στη δεύτερη θέση!

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

5ος Όμιλος

Μπαρτσελόνα – Ρόμα 6-1 (15’, 44’ Σουάρες, 18’, 60’ Μέσι, 56’ Πικέ, 77’ Αντριάνο – 90’+1’ Τζέκο) 

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-1

1. Μπαρτσελόνα 13

2. Ρόμα 5

3. Μπάγερ Λεβερκούζεν 5

4. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 4

6ος Όμιλος

Άρσεναλ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-0 (29’ Οζίλ, 33’, 69’ Σάντσες) 

Μπάγερν Μονάχου-Ολυμπιακός 4-0 (8’ Ντάγκλας Κόστα, 16’ Λεβαντόφκσι, 20’ Μίλερ, 70’ Κομάν) 

1. Μπάγερν Μονάχου 12

2. Ολυμπιακός 9

3. Άρσεναλ 6

4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3

7ος Όμιλος 

Πόρτο-Ντιναμό Κιέβου 0-2 (35’ πέν. Γιαρμολένκο, 64’ Γκονζάλες) 

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Τσέλσι 0-4 (20’ Κέιχιλ, 73’ Γουίλιαν, 77’ Όσκαρ, 90’+1’ Ζούμα)

1. Τσέλσι 10

2. Πόρτο 10

3. Ντιναμό Κιέβου 8

4. Μακάμπι Τελ Αβίβ 0

8ος Όμιλος

Ζενίτ-Βαλένθια 2-0

Λιόν – Γάνδη 1-2 (7’ Φέρι – 32’ Μιλίσεβιτς, 90’+5’ Κουλιμπαλί)

1. Ζενίτ 15

2. Γάνδη 7

3. Βαλένθια 6

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

4. Λιόν 1

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.