Σφράγισαν εισιτήρια Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν για τους 16 του Champions League

Σφράγισαν εισιτήρια Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν για τους 16 του Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης ως πρώτη και Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκονται στην επόμενη φάση του Champions League. Στις αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής και οι δυο αγωνιζόμενες εκτός έδρας πήραν μεγάλες νίκες απέναντι σε Σαχτάρ και Μάλμε, αντίστοιχα. 

Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης στην αναμέτρηση με την Σαχτάρ Ντόνετσκ στην Ουκρανίa. Αν και αρχικά φάνηκε ότι η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ θα έκανε περίπατο, αγχώθηκε στο φινάλε, καθώς το 0-4 έγινε λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης 3-4. Ευτυχώς για την Ρεάλ υπήρχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που με δύο γκολ και άλλες τόσες ασίστ οδήγησε την Ισπανική ομάδα στο νικηφόρο πέρασμα από την Ουκρανία.

Ο CR7 που έκανε το καλύτερο του ματς εδώ και αρκετό καιρό, ξεκίνησε το μέτρημα με εξ επαφής κεφαλιά 18′. Οι Μαδριλένοι πάτησαν γκάζι στο Β’ μέρος και φάνηκε ότι θα σκότωναν τους γηπεδούχους. Ο Κριστιάνο… κέρασε τους Μόντριτς (50′), Καρβαχάλ (53′), με τον τελευταίο να βάζει με υπέροχο αριστερό το πρώτο του γκολ στον θεσμό. Ακολούθησε ασίστ Μπέιλ και το 4-0 από τον Κριστιάνο (70′). 

Μόνο που από εκεί και έπειτα οι φιλοξενούμενοι χαλάρωσαν και εκτέθηκαν οι αδυναμίες τους. Ο Καζεμίρο (77′) έκανε αχρείαστο πέναλτι στον Τάισον και ο Αλεξ Τεϊσέιρα ευστοχώντας υποχρέωσε τη Ρεάλ να δεχτεί το πρώτο φετινό τέρμα της. Και όχι μόνο αυτό. Θα δεχόταν τρία σε 11 λεπτά. Στο 84′ έπειτα από κεφαλιά σκόραρε και ο Ντεντίνιο, για να βάλει και δεύτερο προσωπικό ο Άλεξ Τεϊσέιρα και να κάνει άνω κάτω το παιχνίδι.

Στο παιχνίδι που έγινε στη Σουηδία η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε 5-0 με τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς να είναι το πρόσωπο του αγώνα καθώς έπαιξε –για πρώτη φορά- απέναντι στην ομάδα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του. 

Ο Σουηδός αποθεώθηκε από τους συμπατριώτες του στην αρχή του αγώνα αλλά ακόμη και όταν σκόραρε στο 49ο λεπτό της αναμέτρησης, ένα τέρμα το οποίο δεν το πανηγύρισε. 

1ος ομίλου: 

Μάλμε – Παρί Σεν Ζερμέν 0-4 

(3’ Ραμπιό, 14’ 68’ Ντι Μαρία, 49’ Ιμπραϊμοβιτς) 

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ρεάλ Μαδρίτης 3-4 

(77’ 88’ Τεσέιρα, 83’ Ντεντίνιο – 18’ 70’ Κριστιάνο Ρόναλντο, 50’ Μόντριτς, 52’ Καρβαχάλ) 

Η επόμενη αγωνιστική: 

Παρί Σεν Ζερμέν – Σαχτάρ Ντόνετσκ 

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάλμε 

Η βαθμολογία 

Ρεάλ Μαδρίτης 13β. (11-3) 

Παρί Σεν Ζερμέν 10β. (10-1) 

Σαχτάρ 3β. (7-12) 

Μάλμε 3β. (1-13)

Χαρές και πανηγυρισμοί στο Τορίνο, μετά την εντός έδρας νίκη της Γιουβέντους επί της Μάντσεστερ Σίτι, στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο. 

Η «μεγάλη κυρία» επικράτησε 1-0 των Αγγλων, τους προσπέρασε στη βαθμολογία, και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Μάντζουκιτς στο 18’.

Το «εισιτήριο» πήρε και η Μάντσεστερ Σίτι, εκμεταλλευόμενη την εύκολη νίκη της Γκλάντμπαχ επί της Σεβίλλης, με 2-0 στη Γερμανία. Η Μπορούσια άνοιξε το σκορ στο 29’ με τον Στιντλ και ζευγάρωσε τα τέρματά της στο 68’ με τον Τζόνσον. Οι Γερμανοί έκαναν το 3-0 με τον Ράφαελ στο 78’, για να μειώσει σε 3-1 ο Βιτόλο, στο 82′. Ενα λεπτό αργότερα, οι γηπεδούχοι έκαναν το 4-1 με τον Στιντλ ξανά και στις καθυστερήσεις ο Μπανέγκα με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 4-2. Η Γκλάντμπαχ έφτασε τους 5 βαθμούς, αφήνοντας τους Ισπανούς στην τελευταία θέση με 3.

4ος όμιλος 

5η αγωνιστική 

Γιουβέντους – Σίτι 1-0 

(18’ Μάντζουκιτς) 

Γκλάντμπαχ-Σεβίλλη 4-2 

(29’, 83’ Στιντλ, 68’ Τζόνσον, 78’ Ράφαελ – 82’ Βιτόλο, 91’ πέν. Μπανέγα) 

Γιουβέντους 11 (6-2) 

Μάντσεστερ Σίτι 9 (8-6) 

Γκλάντμπαχ 5 (6-8) 

Σεβίλλη 3 (4-7)

Η Ατλέτικο νίκησε 2-0 την Γαλατασαράι στο «Βιθέντε Καλντερόν» και μαζί με την Μπενφίκα, σφράγισαν το εισιτήριο για τους «16».

Δύο συνεργασίες των Γκάμπι και Γκριεζμάν στο 13’ και το 65’ ήταν αρκετές για να πάρει τη νίκη που ισοδυναμεί με πρόκριση η Ατλέτικο Μαδρίτης με αντίπαλο την Γαλατασαράι. Ο Γάλλος συμπλήρωσε τέσσερα γκολ απέναντι στην τουρκική ομάδα, αφού είχε σημειώσει και τα δύο τέρματα στην Πόλη, κόντρα στην «τσιμ-μπομ». Με το αποτέλεσμα αυτό η ισπανική ομάδα, έδωσε και στην Μπενφίκα να πανηγυρίσει την πρόκριση από σήμερα, έστω και αν ήρθε ισόπαλη με την Αστάνα νωρίτερα (2-2). Οι δύο ομάδες θα παίξουν έναν τελικό στο «Ντα Λουζ» για την πρώτη θέση του 3ου γκρουπ, την τελευταία αγωνιστική. 

3ος όμιλος

Μπενφίκα 10 9-6 

Ατλέτικο Μ. 10 9-2 

Γαλατασαράι 4 5-9 

Αστάνα 3 4-10 

Η επόμενη αγωνιστική: 

Γαλατασαράι – Αστάνα 

Μπενφίκα – Ατλέτικο Μαδρίτης

Φανταζόταν ένα εύκολο βράδυ που θα συνδυαστεί με πρόκριση στους «16», όμως η Αϊντχόφεν αποδείχτηκε σκληρό καρύδι. Η Γιουνάιτεντ κόλλησε, 0-0, στο «Όλντ Τράφορντ» και κινδυνεύει ακόμη και με αποκλεισμό.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη κόντρα στην μαχητική Αϊντχόφεν, κόλλησαν στο 0-0 και μπαίνουν σε μπελάδες για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση. 

Επιθετικός μονόλογος για την Γιουνάιτεντ από το πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την αμυντική προσέγγιση των Ολλανδών και τους στρίμωξαν για τα καλά, ενώ δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα από τις αντεπιθέσεις τους. Το γκολ δεν ήρθε και οι παίκτες του Φαν Χάαλ έμειναν με το πόδι στο γκάζι και στο δεύτερο 45λεπτο. Τα λεπτά περνούσαν και οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη για τους «κόκκινους διάβολους», που όμως δεν… κουνούσαν τα δίχτυα. Όσο κυλούσε ο χρόνος, το άγχος μεγάλωνε και η Αϊντχόφεν ροκάνιζε ιδανικά τον χρόνο, ο οποίος ήταν με το μέρος της. Τελικά οι φιλοξενούμενοι άντεξαν μέχρι τέλους και πήραν έναν «χρυσό» βαθμό, που διατηρεί στο κόλπο για τους «16».

Τεράστιο διπλό για την Βόλφσμπουργκ μέσα την Μόσχα. Με «μπροστάρη» τον Σούρλε οι Γερμανοί «καθάρισαν» την ΤΣΣΚΑ κι έκαναν καθοριστικό βήμα πρόκρισης. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός άνοιξε τον δρόμο της νίκης στο 67ο λεπτό και λίγο πριν την… εκπνοή (88΄) σφράγισε το τρίποντο, πετυχαίνοντας και το δεύτερο γκολ της ομάδας του Χέκινγκ.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

1.Βόλφσμπουργκ 9 

2.Γιουνάιτεντ 8 

3. Αϊντχόφεν 7 

4.ΤΣΣΚΑ 4 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επόμενη αγωνιστική: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.