Ιταλός αρχιτέκτονας σφυρίζει στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ

Ιταλός αρχιτέκτονας σφυρίζει στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ

Τον Νικόλα Ριτσόλι όρισε η UEFA να διευθύνει τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League. 

Ο 44χρονος Ιταλός ρέφερι, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, θεωρείται από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Ήταν ο άρχων του αγώνα στον τελικό του Μουντιάλ μεταξύ Γερμανίας και Αργεντινής (1-0), αλλά και σε αυτόν του Champions League του 2013 μεταξύ Μπάγερν και Ντόρτμουντ (2-1). 

Ο Ριτσόλι έχει «σφυρίξει» δύο φορές Ολυμπιακό. Στις 4/11/2009 ήταν στο Σταντάρ Λιέγης-Ολυμπιακός 2-0 και στις 23/11/2011 στο Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 0-1 για τους ομίλους του Champions League. 

Άλλες δύο φορές έχει βρεθεί στο δρόμο του Παναθηναϊκού. Στις 13/2/2008 ήταν στο Ρέιντζερς-Παναθηναϊκός 0-0 για τους «32» του Κυπέλλου UEFA και στις 14/9/2010 στο Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 5-1 για τους ομίλους του Champions League. 

Στις 14 Νοεμβρίου του 2014 διηύθυνε τον εφιαλτικό αγώνα της Εθνικής με τα Νησιά Φερόε (0-1) για τα προκριματικά του Euro 2016. 

Η Άρσεναλ έχει… όλα τα αποτελέσματα με διαιτητή τον Ριτσόλι. Στις 6/11/2012 «σφύριξε» τον εκτός έδρας αγώνα της με τη Σάλκε για τους ομίλους (2-2), στις 19/2/2014 ήταν στην εντός έδρας ήττα της από την Μπάγερν (0-2) στον πρώτο αγώνα για τους «16» του Champions League, ενώ στις 16/2/2011 διηύθυνε τη νίκη με 2-1 επί της Μπαρτσελόνα στο Λονδίνο για την ίδια φάση.

Κάμπελ “Είμαστε έτοιμοι”

Έτοιμη για δύσκολη μάχη με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη στο «Καραϊσκάκη» είναι η Άρσεναλ, όπως δήλωσε ο Τζόελ Κάμπελ. Ο Κοσταρικανός μεσοεπιθετικός, που έχει πολλές πιθανότητες να είναι βασικός, επιστρέφει ως αντίπαλος της ομάδας που υπηρέτησε τη σεζόν 2013/14 ως δανεικός. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η νίκη επί της Σάντερλαντ ήταν καλή για την ομάδα. Πήραμε το αποτέλεσμα κι αυτό ήταν το ζητούμενο. Τώρα προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά και σωματικά για τον αγώνα της Τετάρτης, που θα είναι πολύ δύσκολος. Παίξαμε ήδη με τον Ολυμπιακό στο Λονδίνο. Είναι σπουδαία ομάδα, ένας πολύ δυνατός αντίπαλος, ειδικά επειδή παίζουν στην έδρα τους. Είναι δύσκολο να πάρεις βαθμούς στο ‘Καραϊσκάκη’, αλλά είναι το τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Πρόκειται για το πιο σημαντικό ματς της σεζόν για μας μέχρι τώρα. Είναι κάτι σαν τελικός και πρέπει να νικήσουμε για να συνεχίσουμε στο Champions League», ανέφερε ο Κάμπελ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.