ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έτοιμος και ο Ντα Κόστα για την μάχη με την Άρσεναλ την Τετάρτη στο Φάληρο

Έτοιμος και ο Ντα Κόστα για την μάχη με την Άρσεναλ την Τετάρτη στο Φάληρο

Με τον Μανουέλ Ντα Κόστα ετοιμοπόλεμο, ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί την Τετάρτη με την Άρσεναλ στο «Καραϊσκάκη» για το Champions League. Ο Μαροκινός αμυντικός προπονήθηκε συντηρητικά, λόγω των ενοχλήσεων που ένιωσε στον αγώνα με τον Πανθρακικό, αλλά ο Μάρκο Σίλβα τον πήρε μαζί του (αν και για παν ενδεχόμενο επέλεξε 19 παίκτες στην αποστολή), όπως και τον Φελίπε Πάρντο που γυμνάστηκε σε φουλ ρυθμούς.

Εκτός αποστολής έμεινε ο Μανιάτης, που προφανώς κρίνεται ανέτοιμος, όπως και οι τραυματίες Μπουχαλάκης (ατομικό) και Πουλίδο (θεραπεία), αλλά και οι Φουστέρ (ατομικό) και Ντουρμάζ, που δεν είναι δηλωμένοι στη λίστα του Champions League. 

Αναλυτικά η αποστολή: Μποτία, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκες, Ελαμπντελαουί, Φινμπόγκασον, Φορτούνης, Ερνάνι, Ιντέγε, Καπίνο, Κασάμι, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Πάρντο, Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σεμπά, Σιόβας, Βούρος.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να προκρίνεται με… δυόμισι αποτελέσματα στους «16» του Champions League, αλλά ο Μάρκο Σίλβα δεν έχει καμία πρόθεση να παρατάξει την ομάδα του με σχήμα κόντρα στη φύση της προκειμένου να διαφυλάξει ένα σκορ πρόκρισης. 

Ο Πορτογάλος προπονητής φαίνεται πως δεν θα παρεκκλίνει από το γνωστό του πλάνο, το οποίο και εγκατέλειψε φέτος μόνο στους αγώνες με την πανίσχυρη Μπάγερν. Φαίνεται, δε, πως έχει καταλήξει στο βασικό σχήμα και απομένουν δύο ερωτηματικά να απαντηθούν. 

Το ένα αφορά στον παρτενέρ του Σιόβα για το κέντρο της άμυνας. Ο Μποτία έχει καλύτερη χημεία με τον Έλληνα στόπερ, αλλά παρότι πλέον είναι ιατρικά έτοιμος, προέρχεται από μακρά απραξία λόγω τραυματισμού. Ο Ντα Κόστα, που παρά τις ενοχλήσεις που είχε αναμένεται να είναι διαθέσιμος, έχει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του, όμως όχι και τόσα λεπτά ως παρτενέρ του Σιόβα. Από εκεί και πέρα, φαίνεται να υπάρχει δίλημμα και για το αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Σαλίνο να διεκδικεί με αξιώσεις τη θέση από τον Μαζουακού. Ο Βραζιλιάνος είναι καλύτερος και πιο συγκεντρωμένος από τον Γάλλο στα ανασταλτικά του καθήκοντα, αλλά ο τελευταίος μπορεί να κάνει τη διαφορά μεσοεπιθετικά με τα ανεβάσματά του. 

Από εκεί και πέρα, είναι ξεκάθαρη η συμπλήρωση της ενδεκάδας. Ο Ρομπέρτο θα είναι στο τέρμα, ο Σιόβας θα είναι ο ένας στόπερ και ο Ομάρ δεξιός μπακ, Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι θα είναι τα κεντρικά χαφ, με τους Πάρντο και Σεμπά στα άκρα της μεσαίας γραμμής και τον Φορτούνη πίσω από τον Ιντέγε. 

Η Άρσεναλ επέστρεψε 300 εισιτήρια (τα οποία όμως δεν θα διατεθούν σε φίλους του Ολυμπιακού αφού είναι στη θύρα που θα κάθονται εκείνοι των Λονδρέζων), ωστόσο το γεγονός ότι στο γήπεδο θα βρίσκονται 1.300 «κανονιέρηδες» έχει κάνει την UEFA να χαρακτηρίσει το ματς υψηλού κινδύνου και να έχει ορίσει υπερπαρατηρητή.

Μια νίκη οι μικροί για πρόκριση

Μια νίκη μακριά απ’ την πρόκριση στα play off του UEFA Youth League βρίσκεται η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, που θα υποδεχτεί την Άρσεναλ στο Ρέντη την Τετάρτη (18.00) 

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν νίκη με σκορ 1-0, 2-1 ή με 2 γκολ περισσότερα από τους Λονδρέζους προκειμένου να πάρουν την πρόκριση, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που περνούν και με ισοπαλία. 

Η προϊστορία είναι υπέρ του συλλόγου του Πειραιά, αφού δεν έχει ηττηθεί ξανά σε «τελικό» ομίλων, ενώ στο πρώτο ματς με την Άρσεναλ στο Λονδίνου ηττήθηκε με σκορ 3-2, όμως με πολύ ενθαρρυντική εμφάνιση. Απών θα είναι μόνο ο τιμωρημένος Κώστας Πλέγας. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο προπονητής της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού Βασίλης Βούζας μιλώντας στο επίσημο σάιτ της ομάδας για το παιχνίδι με την Άρσεναλ σημείωσε: «Στόχος μας είναι η πρόκριση. Πιστεύουμε σ’ αυτή και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Είμαι αισιόδοξος γιατί έχουμε καλό υλικό αλλά και γιατί υπάρχει και η περσινή πορεία που μας εμπνέει. Σίγουρα είναι δύσκολος ο στόχος αφού θα πρέπει να αποκλείσουμε ένα μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.