ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Με Βιεϊρίνια η Βόλφσμπουργκ 3-2 πέταξε έξω την Γιουνάϊτεντ, στα 8 σταμάτησε η Ρεάλ

Με Βιεϊρίνια η Βόλφσμπουργκ 3-2 πέταξε έξω την Γιουνάϊτεντ, στα 8 σταμάτησε η Ρεάλ

Στα ουράνια η Βόλφσμπουργκ και μαζί της και η Αϊντχόφεν. Τα έκανε… θάλασσα η Γιουνάιτεντ στην «Volkswagen Arena» και έμεινε εκτός από την φάση των «16» του Champions League. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έβγαλαν μαζεμένα όλα τους τα προβλήματα σε άμυνα και επίθεση, η Βόλφσμπουργκ τα εκμεταλλεύτηκε και τους υποχρέωσε σε οδυνηρή ήττα, 3-2, που τους στέλνει στο Europa League. 

Την 2η θέση «έκλεψε» η Αϊντχόφεν, που τα… χρειάστηκε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως πήρε την πολυπόθητη νίκη, 2-1, πανηγυρίζοντας στο σπίτι της την μεγάλη πρόκριση. 

Βόλφσμπουργκ-Γιουνάιτεντ 3-2

Με ονειρεμένο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ. Με την συμπλήρωση 10 λεπτών στο ματς ο Μαρσιάλ έγινε αποδέκτης μια εξαιρετικής κάθετης πάσας του Μάτα και νίκησε με υποδειγματικό τρόπο τον Μπενάλιο. Πριν καλά-καλά το χαρούν οι παίκτες της Γιουνάιτεντ είδαν τους Γερμανούς να απαντούν με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση (13’) του Νάλντο, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκες. Κι ενώ από εκεί και πέρα κανείς δεν είχε την υπεροχή, μια έμπνευση των «λύκων» άλλαξε τα πάντα και ο Βιεϊρίνια είδε το όνομά του να μπαίνει στον πίνακα των σκόρερ στο 29ο λεπτό. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ενώ είδαν τον κόσμο να γυρνάει ανάποδα έβαλαν την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα, όμως το γκολ του Λίντγκαρντ στο 45’ σωστά ακυρώθηκε αφού ο Μάτα ήταν οφσάιντ και επηρέαζε την φάση. 

Αναγκασμένη να μπει και να βρει τουλάχιστον την ισοφάριση ήταν η Γιουνάιτεντ από την σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου. Σε μεγάλο βαθμό κατάφερε να ζορίσει την αντίπαλη άμυνα όμως το δίχτυ δεν… κουνιόταν. Το παιχνίδι άνοιξε επικίνδυνα, ο Ντε Χέα κράτησε όρθιους τους Άγγλους, που φάνηκε ότι θα ήταν πιστοί στο ραντεβού τους έστω και αργά. Στο 82’ ο Γκιλαβογκί έστειλε άθελά του την μπάλα στην εστία του Μπενάλιο και οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν αγκαλιά με το εισιτήριο. Η Βόλφσμπουργκ όμως δεν μπορούσε να δεχτεί την ήττα, εκμεταλλεύτηκε την αδικαιολόγητη χαλάρωση της ομάδας του Φαν Χάαλ και με τον Νάλντο στο 84ο λεπτό πήρε τη νίκη και την 1η θέση κι άφησε εκτός συνέχειας την αντίπαλό της. 

Αϊντχόφεν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1

Ματς τακτικής και… ραδιοφώνου, αφού το μυαλό της Αϊντχόφεν ήταν και στο άλλο παιχνίδι, ήταν αυτό στο «Philips Stadion». Αφού οι δύο ομάδες φρόντισαν να σπάσουν η μία τα νεύρα της άλλης… η αναμέτρηση έγινε ροντέο στο τελευταίο τέταρτο. Η ΤΣΣΚΑ, που ήθελε μόνο νίκη για να πάει στο Europa, ρίσκαρε και δικαιώθηκε αφού άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Ιγκνάσεβιτς στο 76ο λεπτό. Οι Ρώσοι δεν πρόλαβαν ούτε… να πανηγυρίσουν, αφού το γκολ τους ξύπνησε τους γηπεδούχους, που απάντησαν με τον Ντε Γιονγκ στο 78’ και λίγο αργότερα με τον Πρέπερ (85’) πήραν τη νίκη, που τους έστειλε στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

2ος όμιλος

Βόλφσμπουργκ-Μάντσεστερ Γιουν. 3-2

Αϊντχόφεν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1

1. Βόλφσμπουργκ 12 (9-6)

2. Αϊντχόφεν  10 (8-7) 

3. Μαν. Γιουνάιτεντ 8 (7-7)

4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4(5-9)

Ως πρώτη από τον 3ο όμιλο προκρίθηκε στους «16» του Champions League η Ατλέτικο Μαδρίτης, που νίκησε 2-1 τη Μπενφίκα, για την οποία σκόραρε ο Μήτρογλου. Στο Europa League συνεχίζει η Γαλατασαράι.

Πριν την 6η αγωνιστική των αναμετρήσεων του 3ου ομίλου του Champions League, οι εκκρεμότητες ήταν δύο: Η πρώτη θέση, την οποία διεκδικούσαν Μπενφίκα και Ατλέτικο Μαδρίτης, που ισοβαθμούσαν στην κορυφή της βαθμολογίας και η τρίτη θέση, για την οποία θα έδιναν μάχη Γαλατασαράι και Αστάνα. Η αυλαία της φάσης των ομίλων βρήκε τους «ροχιμπλάνκος» να κερδίζουν 2-1 τους Πορτογάλους στη Λισσαβόνα και να προκρίνονται ως πρώτοι στους «16», με τους ηττημένους, για τους οποίους σκόραρε ο Κώστας Μήτρογλου να τερματίζουν στη δεύτερη θέση. Την τρίτη θέση, που οδηγεί στο Europa League, κατέκτησε η Γαλατασαράι, που ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Αστάνα στην Κωνσταντινούπολη. 

Μπενφίκα-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2 

Αναγνωριστικό ήταν στο ξεκίνημα το παιχνίδι στο «Ντα Λουζ», αφού και οι δύο ομάδες μπήκαν συντηρητικά και χωρίς πρόθεση να ανοιχτούν ιδιαίτερα. Στην πρώτη σοβαρή «επίσκεψη» στα αντίπαλα καρέ, η Ατλέτικο σκόραρε στο 18’ με τον Γοδίν, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Σαούλ έφτασε κοντά στο 0-1, όπως και ο Γκάμπι στο 22’. Η υπεροχή των Μαδριλένων καρποφόρησε στο 33’ με τον Σαούλ, που άνοιξε το σκορ. Η Μπενφίκα, που είχε στον πάγκο τόσο τον Σάμαρη, όσο και τον Μήτρογλου, αδυνατούσε όχι μόνο να δημιουργήσει, αλλά και να κρατήσει τη μπάλα, με αποτέλεσμα να έχει μόλις μια τελική στο πρώτο ημίχρονο. 

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, η Μπενφίκα έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Μήτρογλου, που είχε περάσει ως αλλαγή και δέκα λεπτά αργότερα, η Ατλέτικο «χτύπησε» για δεύτερη φορά με τον Βιέτο, που έβαλε θεμέλια νίκης και πρωτιάς στον 3ο όμιλο. Στο 75’ οι Λουζιτανοί ξαναμπήκαν στο παιχνίδι, καθώς ο Μητρό-γκολ με ατομική προσπάθεια και πλασέ, μείωσε σε 1-2, δίνοντας νέες ελπίδες στην ομάδα του. Αυτές αποδείχθηκαν.. φρούδες, αφού στα εναπομείναντα λεπτά, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση, με τους Μαδριλένους να πανηγυρίζουν τη νίκη και την πρωτιά. 

Γαλατασαράι-Αστάνα 1-1 

Το ματς της Κωνσταντινούπολης ήταν «ανοιχτό» από τα πρώτα λεπτά, αφού οι δύο ομάδες δεν κλείστηκαν και προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Η Αστάνα είχε την σούπερ ευκαιρία στο 15’ με τον Τουμάσι, ο οποίος στάθηκε άτυχος, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Η Γαλατασαράι, μετά τις μικρό-ευκαιρίες με τους Γιλμάζ (11’) και Σνάιντερ (20’), είχε την καλύτερη στιγμή στο 25’ με τον Οζτεκίν, που αστόχησε από καλή θέση, ενώ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, ισοφάρισε τα δοκάρια με τον Γιλμάζ. 

Φουλ επιθετικά ξεκίνησαν οι δύο αντίπαλοι και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η διαφορά με το πρώτο ήταν ότι μπήκαν γκολ. Η Γαλατά σπατάλησε δύο ευκαιρίες και στο 62’ «τιμωρήθηκε» από τον Τουμάσι, που έδωσε το προβάδισμα στην Αστάνα. Αυτό, βέβαια, δεν κράτησε για πολύ, αφού τρία λεπτά αργότερα, ο Σελτσούκ Ινάν έκανε το 1-1 για τους Τούρκους και έφερε ξανά το ματς στα ίσια. Οι προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών συνεχίστηκαν και χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Το γκολ, όμως δεν ήρθε και το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, που έστειλε τη Γαλατασαράι στους «32» του Europa League. 

3ος Όμιλος 

Μπενφίκα-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2

(75’ Μήτρογλου – 33’ Σαούλ, 55’ Βιέτο) 

Γαλατάσαραϊ-Αστάνα 1-1 

(65’ Σελτσούκ Ινάν – 62’ Τουμάσι) 

1. Ατλέτικο Μαδρίτης 13 (11-3) 

2. Μπενφίκα 10 (10-8) 

3. Γαλατάσαραϊ 5 (6-10) 

4. Αστάνα 4 (5-11)

Έπιασε το μυθικό ρεκόρ της Λίβερπουλ με την πιο ευρεία νίκη σε Champions League η Ρεάλ Μαδρίτης, που διέλυσε με 8-0 την ανήμπορη Μάλμε. Αγγαρεία για την δεύτερη του ομίλου, Παρί, 2-0 την Σαχτάρ.

Ατελείωτο πάρτι της Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο Μπερναμπέου! Με τον Κριστιάνο να πετυχαίνει καρέ (και να γράφει ιστορία, όντας ο πρώτος που φτάνει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων στη φάση των ομίλων) και τον Μπενζεμά χατ-τρικ, η βασίλισσα διέλυσε 8-0 την Μάλμε (που τερμάτισε τέταρτη). 

Κάπως έτσι έπιασε το ασύλληπτο ρεκόρ της πιο ευρείας νίκης στο θεσμό, που κρατούσε… μονάχη μέχρι σήμερα η Λίβερπουλ από το 2007, με το ίδιο σκορ κόντρα στη Μπεσίκτας. 

Μέχρι το 25’ ο Γάλλος είχε «χτυπήσει» δύο φορές (με κοντινό σουτ και κεφαλιά). Και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Πορτογάλος συμπαίκτης του. Βρίσκοντας δίχτυα στο 39’, στο 47’, στο 50’ και στο 59’ πετυχαίνοντας καρέ και ανεβάζοντας σε… τρομερά επίπεδα το σκορ! Ο Κόβατσιτς μπήκε… σφήνα στο δίδυμο και χρίστηκε εξίσου σκόρερ στο 70’, προτού ο Μπενζεμά διαμορφώσει το τελικό 8-0 στο 74’, μην μπορώντας στα εναπομείναντα λεπτά να… σπάσει το ρεκόρ η Ρεάλ!

Ματς που… θα ξεχαστεί γρήγορα έγινε στο Παρίσι. Με την κατάσταση του ομίλου να ‘χει ξεκαθαρίσει από… νωρίς στη Μαδρίτη (ότι δηλαδή η Ρεάλ θα είναι σίγουρα πρώτη και ότι η Σαχτάρ θα βγει τρίτη), οι δύο ομάδες το είδαν σαν αγγαρεία. Ακόμα και έτσι βέβαια, ο… δυνατός βρήκε τα κλειδιά της νίκης. Με τον Λούκας Μόουρα να ανοίγει το σκορ για τους Παριζιάνους στο 57’ και τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να βάζει το δικό του λιθαράκι στο φινάλε για το τελικό 2-0. 

1ος όμιλος

Παρί Σεν Ζερμέν-Σαχτάρ 2-0 

(57’ Λούκας Μόουρα, 86’ Ιμπραΐμοβιτς) 

Ρεάλ Μαδρίτης-Μάλμε 8-0 

(12’, 24’, 74’ Μπενζεμά, 39’, 47’, 50’, 59’ Ρονάλντο, 70’ Κόβατσιτς) 

1. Ρεάλ Μαδρίτης 16 (19-3) 

2. Παρί Σεν Ζερμέν 13 (12-1) 

3. Σαχτάρ Ντόνετσκ 3 (7-14) 

4. Μάλμε 3 (1-21)

Η Σίτι που ήταν πίσω στο σκορ, ξέσπασε μέσα σε τέσσερα λεπτά με πρωταγωνιστή τον Μπονί έφτασε σε νίκη 4-2 απέναντι στην Γκλάντμπαχ, μετά την ήττα της Γιουβέντους με 1-0 από τη Σεβίλλη. 

Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε ν’ αρπάξει στο τελευταίο δεκάλεπτο το τρίποντο από την Γκλάντμπαχ, αλλά και την πρωτιά στον όμιλο από τη Γιουβέντους. Ο Βίλφρεντ Μπονί μπήκε στα μισά του δευτέρου μέρους και σημείωσε δύο γκολ (80’84’) έδωσε μια ασίστ στον Στέρλινγκ στο 82′ και γύρισε το ματς. Οι Γερμανοί είχαν πάρει προβάδισμα με 2-1, με τα γκολ του Κορμπ και του Ράφαελ (19′, 42), ενώ ο Σίλβα στο 16′ είχε ανοίξει το σκορ. Ήττα για την “Μεγάλη Κυρία” 1-0 από τη Σεβίλλη, που πήρε το εισιτήριο για το Europa League, με το γκολ του Γιορέντε. 

4ος όμιλος

Μάντσεστερ Σίτι-Γκάντμπαχ 4-2

(16’ Ντ. Σίλβα, 80’ , 84’ Μπονί, 82’ Στέρλινγκ – 19’ Κορμπ, 42’ Ράφαελ) 

Σεβίλλη – Γιουβέντους 1-0 

(65’ Γιορέντε) 

Μάντσεστερ Σίτι 12 (11-8) 

Γιουβέντους 11 (6-3) 

Σεβίλλη  6 (8-11) 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γκλάντμπαχ 5 (8-11) 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.