ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Αυτοί… συνεχίζουν για το τρόπαιο στο Champions League και οι τρίτοι του Europa

Αυτοί… συνεχίζουν για το τρόπαιο στο Champions League και οι τρίτοι του Europa

Τους έντεκα τους ξέραμε, μάθαμε απόψε και τους υπόλοιπους πέντε…  Ρόμα, Άρσεναλ, Τσέλσι, Ντιναμό Κιέβου και Γάνδη προστέθηκαν στη λίστα που ήταν ήδη «τσεκαρισμένη» και συμπλήρωσαν την 16άδα που συνεχίζει στο Champions League. 

Την Δευτέρα θα γίνει η κλήρωση που θα προκύψουν τα οκτώ ζευγάρια. 

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στο… Top-16 από κάθε όμιλο 

Α’ όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν 

Β’ όμιλος: Βόλφσμπουργκ, Αϊντχόφεν 

Γ’ όμιλος: Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπενφίκα 

Δ’ όμιλος: Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους 

Ε’ όμιλος: Μπαρτσελόνα, Ρόμα 

ΣΤ’ όμιλος: Μπάγερν Μονάχου, Άρσεναλ 

Ζ’ όμιλος: Τσέλσι, Ντιναμό Κιέβου 

Η’ όμιλος: Ζενίτ, Γάνδη 

Στους 32 του Europa League, ως τρίτοι των ομίλων τους συνεχίζουν οι εξής: Σαχτάρ, Μαν. Γιουνάιτεντ, Σεβίλλη, Γαλατάσαραϊ, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Ολυμπιακός, Πόρτο, Βαλένθια.

Η Μπάγερν καθάρισε με Λεβαντόφσκι

Το παιχνίδι στο «Μάξιμιρ» ήταν το πλέον αδιάφορο βαθμολογικά της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. Η Μπάγερν Μονάχου είχε εξασφαλισμένη την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο, ενώ η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχε αποκλειστεί και δεν μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο από την τέταρτη. Αγωνιζόμενοι με ένα μείγμα βασικών και αναπληρωματικών, οι Βαυαροί νίκησαν σχετικά εύκολα με σκορ 2-0 και έφτασαν τις πέντε νίκες σε έξι παιχνίδια. Πρωταγωνιστής ήταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που πέτυχε και τα δύο γκολ, ενώ ο Τόμας Μίλερ είχε χαμένο πέναλτι στο 87’. Καλύτερη στιγμή των ηττημένων ήταν το δοκάρι του Πρίβαριτς στο 70’.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Μπάγερν Μονάχου 0-2 

(61΄, 64΄ Λεβαντόφσκι) 

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 0-3 

(29’, 49’, 67’ πεν. Ζιρού) 

Τελική Βαθμολογία 

1. Μπάγερν Μονάχου 15 (19-3) 

2. Άρσεναλ 9 (12-10) 

2. Ολυμπιακός 9 (6-13) 

4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3(3-14)

Στους 16 πέρασαν Μπαρτσελόνα και Ρόμα 

Οι Καταλανοί έχοντας ήδη προκριθεί πήγαν στο Λεβερκούζεν για να παίξουν για την ιστορία τους, αν και ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού του Λουΐς Ενρίκε να υπήρχε και κάποια σκέψη για… δωράκι προς την προηγούμενη ομάδα του τη Ρόμα. 

Με το 1-1 απέναντι στην Μπάγερ, χαμογέλασαν και οι Ιταλοί καθώς το δικό τους 0-0 κόντρα στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ αποδείχτηκε αρκετό για να τους στείλει στην επόμενη φάση καθώς υπερτερούσαν στην ισοβαθμία με τους Γερμανούς οι οποίοι θα… βολευτούν με το Europa League. 

Λεβερκούζεν-Μπαρτσελόνα 1-1 

(23’ Τσιτσαρίτο – 20’ Μέσι) 

Ρόμα-ΜΠΑΤΕ 0-0 

Τελική βαθμολογία

Μπαρτσελόνα 14 

Ρόμα 6 

Λεβερκούζεν 6 

ΜΠΑΤΕ 5

Το καθήκον της έκανε η Γάνδη για να πανηγυρίσει για 1η φορά στην ιστορία της την πρόκριση στους «16» του Champions League (πρώτη βελγική ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο), χωρίς να ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα του Βαλένθια-Λιόν (σε περίπτωση μη νίκης των Ισπανών, προκρινόταν ακόμα και με ήττα). 

Οι Βέλγοι νίκησαν 2-1 την αδιάφορη βαθμολογικά Ζενίτ (είχε εξασφαλίσει πρόκριση και πρωτιά από την προηγούμενη αγωνιστική) και πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο, ως δεύτεροι του γκρουπ. Κάτι τέτοιο θα συνέβαινε ακόμα και αν δεν νικούσε η Γάνδη, καθώς η συνδιεκδικήτρια Βαλένθια, ηττήθηκε στην έδρα της (0-2), από την τελευταία του ομίλου Λιόν και θα συνεχίσει στο Europa League.

Τελική βαθμολογία

1. Ζενίτ 15 (13-6) 

2. Γάνδη 10 (8-7) 

3. Βαλένθια 6 (5-9) 

4. Λιόν 4 (5-9)

Εδώ τα πήγε όπως… έπρεπε! Η Τσέλσι νίκησε 2-0 την Πόρτο στο Stamford Bridge και πέρασε ως πρώτη στους «16». Μαζί της η Ντιναμό Κιέβου με το 1-0 επί της Μακάμπι.

Τελική βαθμολογία

1. Τσέλσι 13 (13-3)

2. Ντιναμό Κιέβου 11 (8-4)

3. Πόρτο 10 (9-8)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

4. Μακάμπι 0 (1-16)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.