ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Champions League στα πρότυπα του NBA κάνουν οι μεγάλοι κόντρα στη σήψη της UEFA

Champions League στα πρότυπα του NBA κάνουν οι μεγάλοι κόντρα στη σήψη της UEFA

H σκέψη για ένα νέο Champions League  υπάρχει εδώ και χρόνια. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της “El Mundo Deportivo” αυτές οι σκέψεις έχουν ωριμάσει όσο ποτέ άλλοτε στα μυαλά των υπευθύνων των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. 

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα αφορμή για αυτό αποτελεί η τιμωρία του Μισέλ Πλατινί με τον οποίο έχει υπογραφεί η συμφωνία για την διατήρηση του Champions League όπως το ξέρουμε σήμερα μέχρι και το 2018. 

Οι ομάδες συγκεντρώνουν ιδέες για μια νέα διοργάνωση, από το 2018 και μετά. Ιθύνων νους της κίνησης αυτής είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας συλλόγων, Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε ο οποίος έχει αναλάβει να συλλέξει όλες τις ιδέες, αλλά και να τρέξει το «πρότζεκτ». 

Για την Ελλάδα τα μηνύματα είναι αρνητικά καθώς με βάση τον σχεδιασμό που γίνεται, στη νέα διοργάνωση θα πάρουν μέρος ομάδες από την Αγγλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Γαλλία. Από τα εμπορικότερα δηλαδή πρωταθλήματα της Ευρώπης. 

Σύμφωνες σε αυτό είναι οι μεγάλες ομάδες οι οποίες προσβλέπουν σε ακόμη μεγαλύτερα έσοδα από τη διοργάνωση, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο, την ευθύνη της δημιουργίας αλλά και γενικότερα της νέας διοργάνωσης να μην είναι της UEFA. Στο «κόλπο» με ρόλο πρωτεργατών είναι και οι τρεις ισπανικές, η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ και η Ατλέτικο Μαδρίτης. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι περισσότερες σκέψεις που έχουν καταγραφεί θέλουν το νέο Chamions League να δημιουργείται στα πρότυπα του ΝΒΑ, με ομάδες με κλειστό συμβόλαιο παρουσίας στη νέα διοργάνωση και άλλες που θα μπαίνουν στη λίστα αυτής, με χρήση της άλλης μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, του Europa League.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.