ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Γιουβέντους βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αλλά στάθηκε όρθια 2-2 απέναντι στην Μπάγερν

Η Γιουβέντους βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αλλά στάθηκε όρθια 2-2 απέναντι στην Μπάγερν

Η Γιουβέντους βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο (0-2), «φλέρταρε» με μία ήττα-αποκλεισμό, αλλά έδειξε πως η φανέλα της παραμένει βαριά και με την ισοπαλία (2-2) που πήρε απέναντι στην Μπάγερν παρέμεινε ζωντανή εν όψει του επαναληπτικού στο Μόναχο!

Oι Βαυαροί κυριάρχησαν για εξήντα λεπτά και έφτασαν στο 2-0 παίζοντας «μονότερμα» τη «γηραιά κυρία». Αποδείχθηκε, όμως, ότι (και) οι Ιταλοί ξανάρχονται! Και με μία αντεπίθεση στο τελευταίο μισάωρο κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να… πλησιάσουν σε μια επική ανατροπή. Δεν την πέτυχαν, αλλά με το τελικό 2-2 απέκτησαν δικαίωμα στο όνειρο εν όψει του επαναληπτικού.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα «άνοιξε» το γήπεδο και πότε με τον Ρόμπεν (από δεξιά) και πότε με τον Κόστα (από αριστερά) προσπαθούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Μπουφόν. Η Γιουβέντους… άντεχε. Το πάλευε. Χρειάστηκε, βέβαια, τα έμπειρα χέρια του Μπουφόν, αλλά και την τύχη, η οποία της… χαμογέλασε στο 13′. Ο Λεβαντόφσκι πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Μίλερ και αυτός έπρεπε απλά να… σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Γλίστρησε, όμως και έχασε ένα γκολ που υπό… κανονικές συνθήκες δεν χάνεται!

Στο 31′ και στο 32′ χρειάστηκε να επιστρατευτεί ο Μπουφόν, ο οποίος πρώτα είπε «όχι» στον Μπερνάτ και στη συνέχεια σταμάτησε τον Λεβαντόφσκι. Ήταν τέτοια η εικόνα του ματς, όμως, που φαινόταν πως η «γηραιά κυρία» θα… λυγίσει κάποια στιγμή. Και, τελικά, στο 43′ ήρθε ο Μίλερ να κάνει το 0-1. Ο Ρόμπεν έκανε τη σέντρα, ο Κόστα γύρισε με μαγικό τρόπο, η άμυνα της Γιουβέντους έδιωξε… άτσαλα και η μπάλα έφτασε στον Μίλερ, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Μπουφόν. Ο πρώτος που τα κατάφερε (σε όλες τις διοργανώσεις) μετά από 879 λεπτά!

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την Μπάγερν Μονάχου να προηγείται και τον Νόιερ να… βολτάρει έξω από την περιοχή του. Στη μοναδική φάση, άλλωστε, που η Γιουβέντους έγινε απειλητική (πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό) το τελείωμα του Μάντζουκιτς δεν ήταν καλό και η μπάλα πέρασε μακριά από τα δοκάρια του Γερμανού τερματοφύλακα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αλέγκρι να περνάει στο ματς τον Ερνάνες στη θέση του Μαρκίζιο, σε μία προσπάθεια να κάνει τη Γιουβέντους πιο επιθετική. Η εικόνα του αγώνα (τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά) δεν άλλαξε. Η Μπάγερν συνέχισε να είναι το «αφεντικό» και στο 55′ έγινε το 0-2. Οι Βαυαροί βγήκαν στην κόντρα, ο Λεβαντόφσκι «έσπασε» την μπάλα στον Ρόμπεν και αυτός αφού συνέκλινε προς το κέντρο έκανε εξαιρετικό τελείωμα.

Το ματς κυλούσε, όπως ακριβώς το ήθελε ο Γκουαρντιόλα, αλλά στο 63′ ήρθε ένα λάθος του Κίμιχ να βάλει ξανά τη Γιουβέντους στο παιχνίδι. Ο 20χρονος άσος στην προσπάθειά του να διώξει την πάσα του Κουαδράδο έστειλε την μπάλα στον Μάντζουκιτς και αυτός με ασίστ-όνειρο τροφοδότησε τον Ντιμπάλα, ο οποίος μείωσε σε 1-2.

Το γκολ βοήθησε ψυχολογικά τους παίκτες της Γιουβέντους. Τους έδωσε… σφυγμό. Έμπαιναν, πλέον, πιο δυνατά στις μάχες, κυνηγούσαν κάθε μπαλιά. Το πίστευαν. Και στο 68′ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-2. Ο Μάντζουκιτς κέρδισε όλες τις κόντρες, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Κουαδράδο, αλλά ο Νόιερ τον σταμάτησε και στην εξέλιξη το σουτ του Πογκμπά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Το μομέντουμ του αγώνα ήταν, πλέον, με τη Γιουβέντους.

Στο 69′ ο Στουράρο πέρασε στη θέση του Κεντίρα και στο 76′ ο 22χρονος μέσος ισοφάρισε σε 2-2. Ο Μάντζουκιτς έκανε τη σέντρα, ο Μοράτα (που είχε μπει στο ματς ένα λεπτό νωρίτερα) γύρισε με κεφαλιά μέσα στην περιοχή και ο Στουράρο με προβολή από κοντά έφερε το ματς στα ίσα. Έως το φινάλε του ματς δεν άλλαξε τίποτα, αν και η Γιουβέντους πλησίασε στο γκολ με τον Μπονούτσι. 

Γιουβέντους: Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Εβρά, Κουαδράδο, Κεντίρα (69’ Στουράρο), Μαρκίσιο (46’ Ερνάνες), Πογκμπά, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (74’ Μοράτα) 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπάγερν: Νόιερ, Κίμιχ, Αλάμπα, Μπερνάτ (74’ Μπενατιά), Τιάγκο Αλκάνταρα, Λαμ, Βιδάλ, Ντάγκλας Κόστα (84’ Ριμπερί), Ρόμπεν, Μίλερ, Λεβαντόφσκι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.