ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η Μπαρτσελόνα 3-1 νίκησε την Άρσεναλ και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά

Η Μπαρτσελόνα 3-1 νίκησε την Άρσεναλ και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά

Η Άρσεναλ εμφανίστηκε στην Βαρκελώνη με σύμμαχο την βροχή, όμως η Μπαρτσελόνα δεν καταλαβαίνει ούτε από ακραία καιρικά φαινόμενα και με το 3-1 περιμένει τον αντίπαλο της στα προημιτελικά.

Mία ώρα πριν από την σέντρα οι ουρανοί άνοιξαν στην Βαρκελώνη και αίφνης εμφανίστηκε ο μεγαλύτερος σύμμαχος της Άρσεναλ. Ο αγαπημένος της καιρός! Ωστόσο, ούτε η καταιγίδα ούτε κάποιο άλλο καιρικό φαινόμενο φαίνεται να είναι ικανό να σταματήσει αυτή την Μπαρτσελόνα. Μπορεί οι «μπλαουγκράνα» να μην πάτησαν το πόδι στο γκάζι, όμως ακόμα κι έτσι με το 3-1 διπλασίασαν τις νίκες επί των Λονδρέζων και βαδίζουν σταθερά στον δρόμο για το πρώτο repeat στην ιστορία του Champions League!

Τα πολλά άδεια καθίσματα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και το αποτέλεσμα – ασφαλείας(2-0) του πρώτου ματς δημιούργησαν συνθήκες αγγαρείας για τους «μπλαουγκράνα». Ακόμα και με τις μηχανές σβηστές όμως, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έφτιαξε μία απίθανη χαμένη ευκαιρία με τον Μέσι (17’) και άνοιξε το σκορ λίγο αργότερα (19’) με πλασέ του Νεϊμάρ, ο οποίος έφτασε τα 17 γκολ στο Champions League με τους Καταλανούς και ξεπέρασε τον Ετό!

Κάπου εκεί, ίσως και από σεβασμό στον αντίπαλο, η Μπαρτσελόνα εξαφανίστηκε από το γήπεδο! Η Άρσεναλ χάνει τρεις καθαρές ευκαιρίες μέχρι το ημίχρονο για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα (38’ Ελ-Νένι, 40’ Αλέξις Σάντσες, 42’ Γουέλμπεκ) και το παιχνίδι μοιάζει με καλοκαιρινό φιλικό προετοιμασίας!

Η… πλακίτσα συνεχίζεται στην επανάληψη και το πράγμα αρχίζει να σοβαρεύει όταν ο Ελ-Νένι με άπιαστο βολέ (51’) κάνει το 1-1, μέσα σε δειλά σφυρίγματα. Αν μάλιστα ο Μασκεράνο με τάκλιν αυτοθυσίας (58’) δεν αποσοβούσε το 1-2 σε τετ-α-τετ του Γουέλμπεκ, τότε το βράδυ ενδεχομένως να εξελισσόταν αλλιώς.

Ακολούθησε ένα ονειρώδες γκολ του Λουίς Σουάρες (65’) που έκανε με απίθανο βολέ το 2-1, όμως είναι αλήθεια ότι η Άρσεναλ δεν άξιζε να χάσει.

Είχε δοκάρι με τον Γουέλμπεκ (67’), είδε τον Τερ-Στένγκεν να της στερεί την ισοπαλία με δύο επεμβάσεις στο τέλος σε φάουλ του Αλέξις Σάντσες (80’) και τετ-α-τετ του Γουόλκοτ (86’) και έφυγε με το υπερβολικό 3-1 στην πλάτη, αφού δύο λεπτά πριν το τέλος, ο Λιονέλ Μέσι με μαγικό πλασέ σκόραρε για 9η φορά απέναντι στους Λονδρέζους, τους αγαπημένους του «πελάτες».

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ-Στένγκεν, Ντάνι Άλβες, Ματιέ, Μασκεράνο, Ζόρντι Άλμπα, Ινιέστα (71’ Σέρζι Ρομπέρτο), Ράκιτιτς (77’ Αρντά), Μπουσκέτς, Μέσι, Λουίς Σουάρες, Νεϊμάρ. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μονρεάλ, Κοσιελνί, Γκάμπριελ, Φλαμινί (46’ Κοκλέν), Ελ-Νένι, Οζίλ, Αλέξις Σάντσες, Αϊγουόμπι (72’ Ζιρού), Γουέλμπεκ (72’ Γουόλκοτ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.