ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εφτάψυχη η Μπάγερν πήρε την πρόκριση στην παράταση 4-2 από τη Γιουβέντους αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ 0-2

Εφτάψυχη η Μπάγερν πήρε την πρόκριση στην παράταση 4-2 από τη Γιουβέντους αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ 0-2

Η Μπάγερν Μονάχου το έκανε κι αυτό: παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 από τη Γιουβέντους, κατάφερε να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του- επικού- ματς και στην παράταση ανέτρεψε τελείως το σκορ (4-2), παίρνοντας τεράστια πρόκριση για τους «8» του Champions League!

Είναι μια από τις πιο γνωστές ποδοσφαιρικές «ρήσεις»: «Το ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα, 22 παίκτες κυνηγούν μια μπάλα για 90 λεπτά και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί». Τάδε έφη Γκάρι Λίνεκερ και η σημερινή τιτανομαχία, με μια μικρή παραλλαγή- καθώς το ματς διήρκεσε 120 λεπτά- επιβεβαίωσε για νιοστή φορά την αλήθεια του ρητού.

Για να γίνει αυτό, όμως, η Μπάγερν του «φευγάτου» Πεπ Γκουαρντιόλα χρειάστηκε ν’ ανεβεί έναν ποδοσφαιρικό Γολγοθά: μπορεί το 2-2 του πρώτου ματς στο Τορίνο να της έδινε, στα χαρτιά, προβάδισμα και να πρόβαλε σαν το απόλυτο φαβορί για τον σημερινό επαναληπτικό, όμως η Γιουβέντους είχε άλλα σχέδια.

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Πογκμπά- μετά από παιδαριώδες λάθος της άμυνας των γηπεδούχων- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ για το 0-1, κάνοντας τον Αλέγκρι να ψιθυρίσει, σε άπταιστα ελληνικά, «λες;». Και, στο 28΄, φάνηκε πως θα πει: ο Μοράτα έκανε απίστευτη ατομική ενέργεια, πάσαρε την μπάλα στον Κουαδράδο κι αυτός με τρομερή ψυχραιμία σκόραρε για το 0-2 της «Μεγάλης Κυρίας», κάνοντες άπαντες τους ποδοσφαιρόφιλους να τρίβουν τα μάτια τους από έκπληξη. Αν, μάλιστα, στο 44΄ το ρομπότ που έχει κάτω από τα δοκάρια της η Μπάγερν δεν «έβγαζε» αυτό που δε βγαίνει, τότε η σεμνή τελετή θα είχε λάβει τέλος με επώδυνο τρόπο για τους «Βαυαρούς».

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι σπατάλησαν με τον Μοράτα δύο μεγάλες ευκαιρίες (56΄, 57΄) να βάλουν τα καρφιά στο αγωνιστικό φέρετρο της αγνώριστης, μέχρι εκείνη τη στιγμή, Μπάγερν και κάπου εκεί- και με την είσοδο του πρώην «Μπιανκονέρο» Κομάν ν’ αλλάζει άρδην την εικόνα του ματς- η γερμανική μηχανή πήρε μπροστά: 1-2 μείωσε ο Λεβαντόφκσι στο 73΄ και μετά από ένα επιεικώς τραγικό λάθος του Εβρά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μίλερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπουφόν και τους οπαδούς των πρωταθλητών Γερμανίας στα ουράνια. Α, ναι- και το ματς στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο η Μπάγερν είχε την πολυτέλεια να ρίξει στη μάχη ένα ακόμη φρέσκο παίκτη και μάλιστα της ποιότητας του Αλκάνταρα. Αυτός ακριβώς ήταν ο ποδοσφαιριστής που λύτρωσε την Μπάγερν στο 108′. Ο Ισπανός άλλαξε υπέροχα με τον Μίλερ και έγραψε το 3-2 μέσα σε αποθέωση! Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρους και στο αμέσως επόμενο λεπτό διαμόρφωσαν το 4-2 με το γκολ του δανεικού από τη Γιουβέντους Κομάν. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 115′ με τον Στουράρο αλλά πέραν τούτου δεν υπήρξε άλλη αντίδραση.

Μπάγερν: Νόιερ, Λαμ, Κίμιχ, Μπενατιά (46′ Μπερνάτ), Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο (60′ Κομάν), Βιδάλ, Τόμας Μίλερ, Ντούγκλας Κόστα, Ριμπερί (101′ Τιάγκο), Λεβαντόβσκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γιουβέντους: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Εβρά, Κεντίρα (67′ Στουράρο), Πογκμπά, Γκουαδράδο (89′ Περέιρα), Σάντρο, Ερνάνες, Μοράτα (71′ Μάντζουκιτς).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.