ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βλ. Ίβιτς: «Είχα προαίσθημα ότι θα παίξουμε με Άγιαξ» [βίντεο]

Βλ. Ίβιτς: «Είχα προαίσθημα ότι θα παίξουμε με Άγιαξ» [βίντεο]

Ο Σέρβος τεχνικός εξέφρασε την αισιοδοξία του για τα παιχνίδια με τους Ολλανδούς – Ο ίδιος ήταν πρωταγωνιστής στις αναμετρήσεις του 2010 σκοράροντας στο Άμστερνταμ και χάνοντας πέναλτι στην Τούμπα. Το χαμόγελο στο πρόσωπο του Βλάνταν Ίβιτς όταν προέκυψε το αντάμωμα με τον Άγιαξ στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ τα έλεγε όλα… Σίγουρα στο μυαλό του ήρθαν οι εικόνες από τις προ εξαετίες διπλές αναμετρήσεις (για τον ίδιο γύρο της διοργάνωσης).

Τότε που ο νυν προπονητής του ΠΑΟΚ είχε ισοφαρίσει στο β’ ημίχρονο το γκολ του Λουίς Σουάρεζ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 στο Άμστερνταμ, αλλά στον επαναληπτικό αν και ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 1-0 στο ημίχρονο, βρέθηκε να χάνει στο 60’ με 1-3.

Κι ο Ίβιτς ήταν ο μοιραίος καθώς 15 λεπτά πριν το φινάλε (κι ενώ το σκορ είχε γίνει 2-3) έχασε πέναλτι με το ματς να ολοκληρώνεται με την οδυνηρή ισοπαλία 3-3.

«Για να είμαι ειλικρινής περίμενα αυτήν την ομάδα. Είχα μία αίσθηση ότι θα κληρωθούμε με τον Άγιαξ. Έχουμε παίξει ξανά στο παρελθόν, ξέρουμε ότι είναι μία τεράστια ομάδα με μεγάλη ιστορία, τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης. Όλα όσα σας έχω πει μας δίνουν παραπάνω κίνητρο να προετοιμαστούμε και να πετύχουμε την πρόκριση», είπε αρχικά ο Σέρβος τεχνικός και συμπλήρωσε:

«Έχουμε δει τον Άγιαξ γιατί έχει δώσει αρκετά φιλικά ματς εδώ κοντά μας. Και αυτοί όπως εμείς βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας και δοκιμάζουν διάφορα. Όσο πλησιάζει το παιχνίδι πιστεύω και οι παίκτες μου θα πάρουν την φρεσκάδα που χρειάζονται για να είναι έτοιμοι. Η λογική λέει πως το ίδιο κάνουν και οι αντίπαλοι οπότε στα επόμενα ματς θα έχουμε καλύτερη εικόνα. Οι παίκτες μου πρέπει να έχουν πίστη ότι μπορούν να προκριθούν. Βέβαια πάντα υπάρχει ο αντίπαλος που είναι απέναντι αλλά εγώ πιστεύω στην ομάδα μου και στους παίκτες μου και θα δουλέψουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε αφού λύσουμε και κάποια μικρά πραγματάκια που πρέπει».

Τέλος αναφερόμενος στις προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων τόνισε: «Έχω μία πίκρα από αυτές τις δύο αναμετρήσεις το 2010 γιατί παίξαμε δύο καλά παιχνίδια δεν χάσαμε κανένα αλλά μείναμε εκτός απέναντι από έναν Άγιαξ που τότε ήταν πάρα πολύ δυνατός. Είχαμε πίστη ότι θα το κάνουμε και βρεθήκαμε κοντά. Έτσι και φέτος πρέπει να έχουμε αυτή την πίστη και με κάποια πράγματα που θέλω να αλλάξω, είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε».

Αλλαγή σελίδας στον Αίαντα

Πέρσι ο Άγιαξ έζησε μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της σύγχρονης ιστορίας του, καθώς στην τελευταία αγωνιστική κρατούσε τον τίτλο στα χέρια του και χρειαζόταν μια νίκη κόντρα στην αδιάφορα Ντε Γκράαφσαπ για τον κατακτήσει.

Κι όμως κατάφερε να έρθει ισόπαλος 1-1 ευνοώντας έτσι την Αϊντχόφεν που πήρε ένα ανέλπιστο πρωτάθλημα και το εισιτήριο για τους ομίλους, προκαλώντας αλυσιδωτές εξελίξεις στον Αίαντα.

Ο Φρανκ Ντε Μπουρ αποχώρησε και τα κλειδιά πήγαν στον 52χρονο Ολλανδό, Πέτερ Μποσζ, ο οποίος εντυπωσίασε με τη Χέρενφεν και άφησε στα κρύα του λουτρού τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για χάρη του Αγιαξ! 

Μπορεί από την ομάδα να αποχώρησαν οι Φίσερ, Φαν ντερ Χορν, αλλά η ομάδα βγαίνει ενισχυμένη με την απόκτηση του έμπειρου αμυντικού, Σάντσες από τη Νασιονάλ και του φορ, Κασιέρα από τη Ντεπορτίβο Κάλι! 

Ο Μίλικ, ο Φέλτμαν, ο Κλάασεν δεν αποκλείεται να παραχωρηθούν αν η ομάδα προκριθεί στην επόμενη φάση. Στηρίζει πολλά στον ενθουσιασμό και το ταλέντο των νεαρών Μπαζούρ (19 ετών), Ρίντεβαλντ (19 ετών), Τετέ (20 ετών). Ο προπονητής άλλαξε, όχι όμως και το σύστημα με τον Μποσζ να συνεχίζει με 4-3-3. Στην προετοιμασία ο Αγιαξ δεν έπεισε, έχοντας μια ήττα και μια ισοπαλία!

Θυμηθείτε τις μάχες Άγιαξ και ΠΑΟΚ το 2010 για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ:

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.