ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Champions League: «Τιτανομαχία» Μπαρτσελόνα και Τσέλσι για τον προημιτελικό

Champions League: «Τιτανομαχία» Μπαρτσελόνα και Τσέλσι για τον προημιτελικό

Έξι ομάδες (Λίβερπουλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Σίτι, Ρόμα, Σεβίλλη), έχουν τσεκάρει ήδη τις θέσεις τους για την κλήρωση της Παρασκευής, η έβδομη είναι ήδη στο… γκισέ για να βγάλει το δικό της εισιτήριο (η Μπάγερν που έχοντας νικήσει με 5-0 αγωνίζεται αυτή την ώρα στον επαναληπτικό με την Μπεσίκτας) κι απομένει να μάθουμε ποια από τις Μπαρτσελόνα, Τσέλσι θα συμπληρώσουν το παζλ της οκτάδας.

Οι Καταλανοί πριν τη διεξαγωγή του πρώτου αγώνα ήταν το μεγάλο φαβορί κι οι πιθανότητες τους έγιναν μεγαλύτερες μετά το 1-1 στο Λονδίνο, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα αποτελεί… μαγική εικόνα.

Η Τσέλσι ήταν εμφανώς ανώτερη, είχε δύο δοκάρια, είχε ευκαιρίες και δέχθηκε ένα γκολ προς το φινάλε του αγώνα, εξαιτίας ενός παιδικού λάθους στην άμυνα της, κι όχι από κάποια οργανωμένη επίθεση των Καταλανών που έμοιαζαν (και ήταν εγκλωβισμένοι) σ’ όλον τον αγώνα.

Μάλιστα το γκολ που πέτυχε ο Μέσι (από την ασίστ του Ινιέστα μετά το λάθος του Κρίστενσεν) ήταν το πρώτο που πέτυχε ο Αργεντινός κόντρα στους «μπλε» και εφόσον αποδειχθεί καθοριστικό για την πρόκριση, τότε η Μπαρτσελόνα θα βρεθεί για 11η συνεχόμενη φορά στα προημιτελικά του Champions League (και συνολικά 22η).

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες η υποδειγματική Μπάρτσα του Ερνέστο Βαλβέρδε παρουσίαζε κάποιες αρρυθμίες, ωστόσο στο Καμπ Νου δύσκολα μπορεί κάποιος να την προβληματίσει. Οι «μπλαουγκράνα» δεν θα έχουν σίγουρα τον Ντένις Σουάρεθ, ενώ η συμμετοχή του Ινιέστα θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Στην Τσέλσι (η οποία τη χρονιά που κατέκτησε το Champions League, απέκλεισε την Μπαρτσελόνα με το δεύτερο ματς να διεξάγεται στο Καμπ Νου) ο Αντόνιο Κόντε έχει τις σημαντικές απουσίες των Νταβίντ Λουίζ και Μπάρκλεϊ,ενώ αμφίβολος είναι ο Γερμανός κεντρικός αμυντικός Ρούντιγκερ.

Οι πιθανές ενδεκάδες
Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Παουλίνιο, Ράκιτιτς, Μουσκέτς, Γκόμες, Μέσι, Σουάρες.
Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κρίστιενσεν, Κέιχιλ, Μόζες, Φάμπρεγκας, Καντέ, Αλόνσο, Γουίλιαν, Αζάρ, Μοράτα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων στους «16» του Champions League:
Τρίτη 6/3
Λίβερπουλ – Πόρτο 0-0 [5-0]
Παρί Σεν-Ζερμέν – Ρεάλ 1-2 [1-3]

Τετάρτη 7/3
Τότεναμ – Γιουβέντους 1-2 [2-2]
Μάντσεστερ Σίτι – Βασιλεία 1-2 [4-0]

Τρίτη 13/3
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σεβίλλη 1-2 [0-0]
Ρόμα – Σαχτάρ 1-0 [1-2]

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τετάρτη 14/3
Μπεσίκτας – Μπάγερν (19:00) [0-5]
Μπαρτσελόνα – Τσέλσι (21:45) [1-1]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.