ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ψυχρολουσία μετά την ανατροπή της ΑΕΚ απέναντι στην μεγάλη Μπενφίκα: Από 0-2, 2-2 και τελικά 2-3!

Ψυχρολουσία μετά την ανατροπή της ΑΕΚ απέναντι στην μεγάλη Μπενφίκα: Από 0-2, 2-2 και τελικά 2-3!

Η ΑΕΚ γνώρισε την εντός έδρας ήττα (2-3) από την Μπενφίκα για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Ο Κλωναρίδης με δυο γκολ “απάντησε” τα δύο γρήγορα των “αετών”, ο Βλαχοδήμος του αρνήθηκε το χατ-τρικ και η έμπνευση του Σεμέδο έδωσε τη νίκη στους Πορτογάλους

Η Μπενφίκα προηγήθηκε στο σκορ με το γρήγορο γκολ του Σεφέροβιτς στο 6′ και του Γκριμάλδο στο 15′ αλλά μετά το 30 η ΑΕΚ ισορρόπησε το ματς. Στο δεύτερο μέρος αγωνιζόμενη με παίκτη παραπάνω πίεσε και με ωραίο ποδόσφαιρο πέτυχε δυο γκολ σε δέκα λεπτά με τον Κλωναρίδη στο 53 και το 63′. Στο 73′ ο “Κλώνα” έχασε σπουδαία ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στην ΑΕΚ και στην επόμενη επίθεση η Μπενφίκα πήρε πάλι το προβάδισμα με τον Σεμέδο. Τώρα η ΑΕΚ έχει να παίξει δυο παιχνίδια κόντρα στην Μπάγερν, το πρώτο στο ΟΑΚΑ στις 23 Οκτωβρίου και εν συνεχεία στο Μόναχο.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Μπάγερν ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον Άγιαξ. Και πλέον η βαθμολογία είναι η εξής:

Άγιαξ 4 (4-1)
Μπάγερν 4 (3-1)
Μπενφίκα 3 (3-4)
ΑΕΚ 0 (2-6)

Ας δούμε το πρώτο σχόλιο του Μαρίνου Ουζουνίδη:
“Η αλήθεια είναι ότι μπήκαμε φοβισμένοι χωρίς λόγο. Η Μπενφίκα προηγήθηκε και βέβαια δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα ήταν τα πράγματα αν ήταν διαφορετικά. Μετά αντιδράσαμε και όταν έμεινε ο αντίπαλος με δέκα παίκτες παίξαμε αρκετά καλά και θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει. Στο δεύτερο μέρος στην πρώτη επίθεση της Μπενφίκα φάγαμε ένα κρύο γκολ αλλά είπαμε σε αυτό το επίπεδο τα πληρώνεις τα λάθη. Σε εκείνο το σημείο όμως κάναμε μεγάλη δουλειά μέσα στο γήπεδο”.

Live εξέλιξη:

Ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ. Η Μπενφίκα επικράτησε με 3-2 με το γκολ του Σεμέδο να αποδεικνύεται σωτήριο για τη Μπενφίκα.

90′ Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

84′ Αλλαγή για τη Μπενφίκα. Εκτός ο Ά. Σίλβα και στη θέση του ο Σέρβ

83′ Νέα καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Χουλτ από τα αριστερά γύρισε τη μπάλα προς τον Μάνταλο που έκανε ένα αδύναμο σουτ και έδιωξε η άμυνα της Μπενφίκα και εν συνεχεία ο Γαλανόπουλος δεν μπόρεσε να σουτάρει.

75′ ΓΚΟΛ Παίρνει προβάδισμα η Μπενφίκα με τον Σεμέδο 2-3. Ο Σεμέδο έφυγε στην επίθεση, μόνος του κόντρα σε τέσσερις, έκανε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ και έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Μπάρκα.

73′ Ανεπανάληπτη ευκαιρία για ΑΕΚ να κάνει την ανατροπή. Ο Μπακασέτας έκανε την κάθετη πάσα στον Κλωναρίδη ο οποίος βγήκε τετ α τετ και έκανε το σουτ με τον Βλαχοδήμο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Εν τω μεταξύ ο Κλωναρίδης είχε δίπλα του αφύλαχτο τον Γιακουμάκη.

68′ Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ. Εκτός ο Οικονόμου και στη θέση του θα περάσει ο Τσόσιτς.

63′ ΓΚΟΛ Ισοφαρίζει σε 2-2 η ΑΕΚ με τον Κλωναρίδη. Σέντρα στο δεύτερο δοκάρι προς τον Οικονόμου που έκανε την κεφαλιά πάσα προς τον Κλωναρίδη ο οποίος από κοντά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

https://twitter.com/sport24/status/1047221411662770177

62′ Δεύτερη αλλαγή για την Μπενφίκα. Εκτός ο Πίζι και στη θέση του ο Σεμέδο.

60′ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Εκτός ο Πόνσε που ένιωσε μια ενόχληση και στη θέση του ο Γιακουμάκης.

53′ ΓΚΟΛ Μειώνει η ΑΕΚ με τον Κλωναρίδη σε 1-2. Ωραία κάθετη πάσα προς τον Χουλτ από τα αριστερά με τον Σουηδό να κάνει τη σέντρα προς τον επερχόμενο Κλωναρίδη που από κοντά με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.

https://twitter.com/sport24/status/1047219738890444802

46′ Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με την ΑΕΚ στη σέντρα.

46′ Αλλαγή για την Μπενφίκα. Εκτός ο Σάλβιο και στη θέση του ο Λέμα.

Ημίχρονο στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ πάει στα αποδυτήρια με 0-2 πίσω στο σκορ αλλά τη Μπενφίκα να καλείται να παίξει σε όλο το δεύτερο 45λεπτο με δέκα παίκτες.

45+3′ Αποβολή για την Μπενφίκα. Ο Ρούμπέν Ντίας έκανε ένα σκληρό φάουλ στον Πόνσε και είδε την κόκκινη κάρτα.

45+1′ Νέα τρομερή επέμβαση του Βλαχοδήμου. Ο Μπακασέτας βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή και επιχείρησε το πλασέ με τον γκολκίπερ της Μπενφίκα με εντυπωσιακή απόκρουση να διώχνει σε κόρνερ.

39′ Νέα καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ωραία πάσα στον Μπακάκη που μπήκε από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα προς τον Κλωναρίδη που ήταν ανενόχλητος στο πέναλτι και έκανε το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα αρκετά έξω.

38′ Νέα καλή επίθεση της ΑΕΚ από τα αριστερά. Ο Μάνταλος γύρισε τη μπάλα η άμυνα της Μπενφίκα έδιωξε και έχουμε το κόρνερ.

33′ Καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ωραία σέντρα του Μάνταλου για τον Πόνσε με τον Βλαχοδήμο να βγαίνει και να διώχνει τη μπάλα ενώ ο Πόνσε χτύπησε τον Έλληνα γκολκίπερ στη συνέχεια της φάσης.

26′ Διαγώνια πάσα προς τα αριστερά για τον Πίζι, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε και το σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

23′ Πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ωραία επίθεση από τα αριστερά με τον Χουλτ να μπαίνει στην περιοχή και να επιχειρεί το σουτ αλλά ο Βλαχοδήμος νίκησε τον πρώην συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό.

17′ Καλή επίθεση για την ΑΕΚ με τον Μπακασέτα τελικό αποδέκτη και έκανε οτ δυνατό σουτ με τη μπάλα να φεύγει αρκετά έξω.

15′ ΓΚΟΛ Δεύτερο γκολ για τη Μπενφίκα με τον Γκριμάλδο. Σέντρα από τα δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι με τον Γκριμάλδο να φεύγει στην πλάτη του Μπακασέτα και με κεφαλιά να νικάει το Μπάρκα και να γράφει το 0-2.

https://twitter.com/sport24/status/1047204630894170113

12′ Ο Κλωναρίδης από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή αλλά το συρτό σουτ που επιχείρησε δεν δυσκόλεψε τον Βλαχοδήμο που μπλόκαρε.

10′ Τεράστια ευκαιρία με την κεφαλιά του Φέισα για το 2-0 αλλά ο Μπάρκας έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και έδιωξε τη μπάλα.

6′ ΓΚΟΛ Ανοίγει το σκορ η Μπενφίκα με τον Σεφέροβιτς. Ο Ζέντσον έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τον Μπάρκα να διώχνει με το πόδι αλλά η μπάλα έφτασε στον Σεφέροβιτς που έκανε το σουτ και νίκησε τον Μπάρκα για το 0-1.

5′ Πρώτη ευκαιρία για τη Μπενφίκα με κεφαλιά του Κόντι που όμως έπιασε ο Μπάρκας.

1′ Έναρξη αγώνα

Συνθέσεις ομάδων:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνκσι, Χουλτ, Μπακασέτας, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Κλωναρίδης, Πόνσε

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιντα, Ρούμπεν Ντίας, Κόντι, Γκριμάλδο, Φέισα, Ζέντσον, Πίζι, Σάλβιο, Ράφα Σίλβα και Σεφέροβιτς

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League και χρειάζεται τη νίκη για να συνεχίσει να έχει ουσιαστικές ελπίδες για πρόκριση στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Άγιαξ, η Ένωση θέλει να πάρει το πρώτο θετικό της αποτέλεσμα, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να αντιμετωπίζει πάντως αρκετά προβλήματα, αφού δεν έχει στη διάθεσή του, τους Λόπες, Λιβάγια, Άλεφ και Μπογέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.