Βόμβα: Η UEFA εξετάζει να μεταφέρει το Champions League τα Σαββατοκύριακα

Βόμβα: Η UEFA εξετάζει να μεταφέρει το Champions League τα Σαββατοκύριακα

Με την ιδέα της δημιουργίας μιας Ευρωπαϊκής Super League, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια κλειστή Λίγκα, μόνο για… τα μεγάλα ψάρια, στην UEFA παίρνουν τα μέτρα τους και εξετάζουν τις δικές τους απαντήσεις.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία εργάζεται για να εκπονήσει την καλύτερη δυνατή στρατηγική λύση, προκειμένου να σταματήσει τη δημιουργία της περιβόητης αυτής διοργάνωσης, που απειλεί να υποβαθμίσει τα δικά της τουρνουά και φυσικά τα πρωταθλήματα των χωρών.

Μια από αυτές τις λύσεις φαίνεται ότι είναι η μετάθεση του Champions League τα Σαββατοκύριακα, αφήνοντας τις ημέρες στη μέση της εβδομάδας για τα εθνικά πρωταθλήματα,. Τουλάχιστον, αυτό αναφέρει σε σχετικό της άρθρο η ισπανική εφημερίδα As.

Ήδη οι ευρωπαϊκές Λίγκες έχουν εγκρίνει ένα σχέδιο που θέτει τα όρια διαπραγμάτευσης με την UEFA για τις διοργανώσεις και το ημερολόγιο από το 2021 μέχρι το 2024. Οι «κόκκινες γραμμές» που θέτουν είναι να μην γίνει δεκτή καμία απόκλιση από το Σαββατοκύριακο και να μην γίνει αύξηση του χάσματος μεταξύ των εσόδων που προέρχονται από το Champions League και το Europa League.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα έσοδα για τις ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν αυξηθεί αρκετά αυτήν τη σεζόν, με την UEFA να έχει ήδη εισάγει τη σχετική πριμοδότηση. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να εξετάσει την ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των χρημάτων που προσφέρει, αλλά και τα κριτήρια μοιράσματος της… πίτας.
Υπενθυμίζεται ότι έχει εισαχθεί μια μεταρρύθμιση κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, η οποία δίνει περισσότερη προσοχή στις ιστορικές ομάδες, με την εισαγωγή του brand name ως παράγοντα διανομής των πριμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.