ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τελικό: Άγιαξ – ΠΑΟΚ 3-2 με τρία πέναλτι στους Ολλανδούς! (βίντεο) (upd)

Τελικό: Άγιαξ – ΠΑΟΚ 3-2 με τρία πέναλτι στους Ολλανδούς! (βίντεο) (upd)

Θάρρος και ποδοσφαιρικό θράσος. Και ο ΠΑΟΚ τα είχε και τα δύο. Όλα πολύ. Το 2-2 του πρώτου παιχνιδιού τους έδινε αυτοπεποίθηση πως μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τον Άγιαξ ακόμη και μέσα στο σπίτι του όμως ο διαιτητής δίνοντας 3(!) πέναλτυ υπέρ των Ολλανδών ουσιαστικά έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα του ΠΑΟΚ.

Άγιαξ και διατητής σε 6 λεπτά τελείωσαν την υπόθεση πρόκριση καθώς ο Ταλιαφίκο στο 79′ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ζίγιες έκανε το 2-1 για τον Άγιαξ και ο Τάντις στο 85′ με το τρίτο (!) πέναλτυ υπέρ του Άγιαξ έκανε το 3-1. Το γκολ της τιμής για τον ΠΑΟΚ σημείωσε ο Μπίσεσβαρ στο 93′ με ωραίο σουτ.

Στο 32′ ο Τάντιτς έχασε πέναλτι – Σπουδαία επέμβαση του Πασχαλάκη

Στο 43′ ο Τάντιτς εκτέλεσε και νέο πέναλτι και ισοφάρισε

Στο 23′ λεπτό ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με καταπληκτικό σουτ του Μπίσεσβαρ που άφησε άγαλμα τον τερματοφύλακα του Αγιαξ

Δείτε τα Highlights της αναμέτρησης.


Να ανατρέψει τα προγνωστικά και να πετύχει κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ στο παρελθόν (νίκη μέσα στην Ολλανδία), θα επιδιώξει ο ΠΑΟΚ στις 21:30 της Τρίτης (Cosmote Sport 1) απέναντι στον Άγιαξ, μέσα στο Άμστερνταμ Αρένα.

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων

Άγιαξ: Ονάνα, Μαζραουί, Φέλτμαν, Μαρτίνες, Ταλιαφίκο, Μάριν, Φαν ντε Μπέεκ, Μπλιντ, Ζίγιεκ, Νέρες, Τάντιτς

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης – Ζαμπά, Εσίτι, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Άκπομ

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι το αουτσάιντερ της αναμέτρησης, πολύ περισσότερο μετά και το 2-2 της Τούμπας την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς είναι υποχρεωμένος να κυνηγήσει τη νίκη (ή ισοπαλία με σκορ μεγαλύτερο του 2-2) για να πάρει την πρόκριση στα play off του Champions League για την είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους.

Η προϊστορία του ΠΑΟΚ μέσα σε αυτό το γήπεδο, πάντως, δεν είναι αρνητική, καθώς οι Θεσσαλονικείς έφυγαν δυο φορές ισόπαλοι με 1-1, τον Ιούλιο του 2010 και τον Ιούλιο του 2016, στα προκριματικά του Champions League.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άμπελ Φερέιρα έχει αναγνωρίσει τις δυσκολίες της αναμέτρησης και έχει επισημάνει πως… «στη ρεβάνς θέλουμε το τέλειο παιχνίδι. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντι στον Άγιαξ. Δουλέψαμε σκληρά, πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στη ρεβάνς για την πρόκριση».

Παρών στις εξέδρες του Αρένα θα είναι και ο Ιβάν Σαββίδης, μαζί με τους 2.000 οπαδούς της ομάδας.

Αυτή είναι η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.