ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ολυμπιακός-Τότεναμ: 2-2! – Μία ισοπαλία σαν… νίκη!

Ολυμπιακός-Τότεναμ: 2-2! – Μία ισοπαλία σαν… νίκη!

(Ανανέωση 21.40) Ενας “αστεράτος” Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια την Τότεναμ και απέσπασε ισοπαλία (2-2) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να χάνουν 0-2 νωρίς έπειτα από ένα πεντάλεπτο «μπλακ άουτ» αλλά δεν επηρεάστηκαν και με εκπληκτική αντεπίθεση κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν τη φιναλίστ του περασμένου Champions League που είχε στη σύνθεσή της μεγάλα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου όπως είναι ο Κέιν, ο Ερικσεν, ο Ντέλε Αλι, ο Γιορίς και ο Μόουρα.

Η παρέα όμως του εξαιρετικού Βαλμπουενά, του Γκιλιέρμε, του Ποντένσε και του Σεμέδο έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, που την περασμένη σεζόν εντυπωσίασε στη διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με αέρα, αυτοπεποίθηση και μεγάλη διάθεση για να πιέσει τους Λονδρέζους. Μάλιστα στο 18′ έπειτα από φάση διαρκείας οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν να σκοράρουν αρχικά με τον Γκερέρο, ο οποίος «σημάδεψε» το δοκάρι κι εν συνεχεία με τον Γκιλιέρμε, που όμως έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Κι εκεί που η ομάδα Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έδειχνε να πιέζεται, βρήκε τις λύσεις και τις απαντήσεις φτάνοντας στο 0-2 με ένα διπλό χτύπημα σε διάστημα μόλις πέντε λεπτών. Στο 26′ ο Χάρι Κέιν ήταν εύστοχος από το σημείο του πέναλτι, έπειτα από ανατροπή του Αγγλου φορ από τον Μεριά εντός περιοχής (παράβαση που επιβεβαιώθηκε και μέσω του VAR).

Σαν να μην έφτανε αυτό, με τον Ολυμπιακό «παγωμένο» απ’ την εξέλιξη παρά την υπερπροσπάθεια, ένα κλέψιμο στα αριστερά έδωσε τον ελάχιστο χώρο που χρειαζόταν ο Μόουρα έξω απ’ την περιοχή. Εκείνος σημάδεψε αριστερά, μην αφήνοντας περιθώρια στον Σα και «γράφοντας» το 0-2.

Η αίσθηση που επικρατούσε ήταν ότι οι Πειραιώτες μπορούσαν να πάρουν περισσότερα από τα παιχνίδια, κλείνοντας σωστά στην άμυνα κι επιλέγοντας να φορτώσουν πολύ την αριστερή πλευρά της Τότεναμ, όπου οι βοήθειες του Σάντσες ήταν κακές και οι αντιδράσεις του Ντέιβις πάντα σε δεύτερο χρόνο κόντρα στον σκόρερ Ποντένσε.

Από κει ήρθε και η μπάλα μετά την πίεση διαρκείας στους αμυντικούς των Λονδρέζων, με τον Βαλμπουενά να δέχεται την πάσα με πλάτη το τέρμα, τον Βερντόνγκεν να τον πατάει και τον Ρόκι να δείχνει πέναλτι! Ο εξαιρετικός Γάλλος δεν αστόχησε, ισοφαρίζοντας και βάζοντας «φωτιά» στο Φάληρο!

Ως το τέλος του αγώνα δεν υπήρξαν σημαντικές προς καταγραφή φάσεις, με την Τότεναμ να κυριαρχεί στο διάστημα 75’-85’, που συνέπεσε με την είσοδο του ξεκούραστου Σον στο παιχνίδι και τους γηπεδούχους να πιέζουν στις καθυστερήσεις για την εντυπωσιακή ανατροπή, δίχως αποτέλεσμα.

MVP: Ο Βαλμπουενά για άλλο ένα παιχνίδι ήταν εξαιρετικός. Δίνει εξαιρετική ασίστ στον Ποντένσε για το 1-2, κερδίζει το πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο κι ευστοχεί, δίνοντας ό,τι περισσότερο είχε στο παιχνίδι! Δεδομένου δε ότι πρόκειται για παίκτη 35 ετών, οι αντοχές και η προσφορά του είναι παροιμοιώδης.

Στο ύψος του: Ο Έρικσεν από πλευράς Τότεναμ ήταν ο καλύτερος στο δεύτερο μισό του γηπέδου, ενώ απ’ τον Ολυμπιακό ο Ποντένσε είχε εξαιρετική απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με πολύ ωραία κίνηση και στο γκολ του.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντομπελέ ήταν κακός, αδυνατώντας να συνεισφέρει στο παιχνίδι της Τότεναμ κι αφήνοντας χώρους στο κέντρο σε όλο το πρώτο μέρος.

Η «γκάφα»: Στην πρώτη σημαντική φάση που βρισκόταν ακόμα εν τη γενέσει της, ο Μεριά άπλωσε χωρίς λόγο το πόδι του, ανατρέποντας τον Κέιν και δίνοντας την ευκαιρία από το «πουθενά» να πάρει προβάδισμα.

Το «στραγάλι»: Σωστή η απόφαση του Ρόκι στη φάση του πέναλτι του Κέιν απ΄τον Μεριά, όπως κι αυτή για το πάτημα του Βερντόνγκεν στον Βαλμπουενά, όπως επιβεβαίωσε και η μη χρήση του VAR. Ως διαιτητής επιπέδου ο Ιταλός χειρίστηκε άψογα την αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέντρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Βαλμπουενά (69’ Μπενζιά), Μασούρας (78’ Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο (89’ Ελ Αραμπί)

ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Γουίνκς, Ντέιβις, Αλντερβάιρελντ, Βερντόνγκεν, Ντομπελέ (62’ Σισοκό), Έρικσεν, Σάντσες, Μόουρα (76’ Λαμέλα), Ντέλε Άλι (72’ Σον), Κέιν


Πάγωσε το Καραϊσκάκη στο 25ο λεπτό όταν ο Χάρι Κέιν έγραψε το 0-1 για την Τότεναμ απέναντι στον Ολυμπιακό.

Η ανατροπή του Χάρι Κέιν από τον Μεριά στο 25ο λεπτό οδήγησε τον διαιτητή του ματς να δείξει την άσπρη βούλα.

Ο ίδιος ο παίκτης εκτέλεσε τον Σα γράφοντας το 0-1.

Λίγο αργότερα, ο Μόουρα με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σα για το 0-2.

Στο 44′ πέτυχε γκολ ο Ολυμπιακός!

Εξαιρετική μπαλιά από τον Βαλμπουενά και υποδειγματικό τελείωμα από τον Ποντένσε για το 1-2!

Στο 52′ σημεώθηκε γκολ για τον Ολυμπιακό με πέναλτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Βερτόνγχεν ανέτρεψε τον Βαλμπουενά στην περιοχή! Ο Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση κι έκανε το 2-2!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.