Champions League: Ιστορική σεζόν για την Μπάγερν Μονάχου – Αγγίζει έσοδα ύψους 130 εκατομμύρια ευρώ

Champions League: Ιστορική σεζόν για την Μπάγερν Μονάχου – Αγγίζει έσοδα ύψους 130 εκατομμύρια ευρώ

H Μπάγερν Μονάχου διανύει μία από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία της και ειδικότερα μετά την καραντίνα μοιάζει με τραίνο με «σπασμένα φρένα», ενώ λίγα 24ωρα πριν τον τελικό του Champions League έγινε γνωστό ότι «έσπασε» το ρεκόρ εσόδων από την UEFA σε μια σεζόν.

Πέρυσι, παρ’ ότι δεν κατέκτησε το τρόπαιο (για την ακρίβεια, δεν έφτασε ούτε μέχρι τον τελικό), η Μπαρτσελόνα έβαλε στα ταμεία της 117,73 εκατομμύρια ευρώ, βάσει βαθμών, Market Pool (τηλεοπτικά δικαιώματα), θέση στην βαθμολογία της UEFA την τελευταία δεκαετία και μπόνους.

Η ομάδα του Χάνζι Φλικ θα ξεπεράσει σίγουρα αυτό το ποσό – μαμούθ και δεν αποκλείεται να φτάσει στα… 130 εκατομμύρια ευρώ! Πως; Έχει εξασφαλίσει ήδη 78,4 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προκύπτουν ως εξής: 15,25 για την πρόκριση στην φάση ομίλων, 16,2 από τις έξι νίκες στην φάση ομίλων (2,7 εκατ. ευρώ ανά νίκη), 9,5 για την πρόκριση στην φάση των «16», 10,5 για την πρόκριση στα προημιτελικά, 12 για την πρόκριση στα ημιτελικά και 15 για την πρόκριση στον τελικό.

Ως τρίτη της βαθμολογίας της UEFA την τελευταία δεκαετία θα πάρει 33,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από το Market Pool θα πάρει το λιγότερο 11,5, όσα δηλαδή πήρε πέρυσι, που αποκλείστηκε στην φάση των «16» από την Λίβερπουλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύνολο; 123 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα είναι πολύ μεγαλύτερο αν κατακτήσει το τρόπαιο, αφού τότε δικαιούται αλλά 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα, όμως, και αν δεν πάρει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά, το Market Pool θα είναι σίγουρα μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι, οπότε…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.