ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

UEFA: Έτοιμη να ανοίξει τα γήπεδα στους ομίλους του Champions League – Τι θα γίνει με τον Ολυμπιακό

UEFA: Έτοιμη να ανοίξει τα γήπεδα στους ομίλους του Champions League – Τι θα γίνει με τον Ολυμπιακό

Η UEFA, είναι έτοιμη να ανοίξει και πάλι τα γήπεδα για τους φιλάθλους. Ωστόσο, τι θα γίνει με το «Γ.Καραϊσκάκης»;

Να σημειωθεί πως ήδη σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχει επιτραπεί η είσοδος οπαδών στις εξέδρες -έστω και με περιορισμούς λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό- και δεδομένου ότι το… πείραμα πέτυχε στη διάρκεια του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ που έγινε στη Βουδαπέστη μεταξύ Μπάγερν και Σεβίλλης, η UEFA φέρεται να έχει αποφασίσει την τέλεση αγώνων στη φάση των ομίλων του Champions League παρουσία κόσμου.

Η είδηση αποκαλύπτεται σε σχετικό δημοσίευμα της καταλανικής εφημερίδας «El Mundo Deportivo» που σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία θα ανακοινώσει την απόφασή της την προσεχή Δευτέρα (5/10).

​Το πρώτο βήμα έγινε από την UEFA την προηγούμενη εβδομάδα στην «Πούσκας Αρένα», όπου πραγματοποιήθηκε ο τελικός του Σούπερ Καπ. Εκεί δόθηκε η έγκριση για την εκτύπωση 20.000 εισιτηρίων κι εν τέλει στις εξέδρες βρέθηκαν 15.180 θεατές σε ένα γήπεδο συνολικής χωρητικότητας 67.215.

​Αν κρίνουμε από αυτό το ποσοστό αλλά και απ’ τη γενικότερη πολιτική που ακολουθείται στις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ανοίξει τα γήπεδά τους, η UEFA προσανατολίζεται στο να επιτρέψει περίπου το 1/3 της συνολικής χωρητικότητας.

Τι ισχύει για Ελλάδα και Ολυμπιακό

Στην προκειμένη περίπτωση βεβαίως, η UEFA δεν μπορεί να παρέμβει στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σχετικά με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού που λαμβάνονται ανά χώρα.

​Ως εκ τούτου, τα γήπεδα θα ανοίξουν σε όσα κράτη έχει δοθεί η έγκριση από την κεντρική εξουσία και τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για αγώνες παρουσία φιλάθλων.

Επί παραδείγματι στην Ελλάδα, όπου τα γήπεδα και γενικώς οι αθλητικές εγκαταστάσεις παραμένουν ερμητικά κλειστές για το κοινό, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αγώνας του Champions League με κόσμο στις εξέδρες.

​Επί του παρόντος λοιπόν, το Γ. Καραϊσκάκης θα μείνει κλειστό για τους εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων. Εκτός κι αν αλλάξουν τα δεδομένα και η κυβέρνηση προχωρήσει σε άρση της απόφασης για κλειστά γήπεδα.

Γι’ αυτό άλλωστε στο ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας σημειώνεται ότι παρά την απόφαση της UEFA, τα γήπεδα στην Ισπανία και την Αγγλία (αν και η Premier League ετοιμάζει σχέδιο για επιστροφή του κόσμου) δεν θα ανοίξουν για το Champions League με βάση τα ισχύοντα μέτρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Σημειωτέον ότι από τις μεγάλες λίγκες η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία επιτρέπουν παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.