ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

A.Βίλας-Μπόας: «Δεν ήρθαμε για διακοπές στην Ελλάδα αλλά για να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό»

A.Βίλας-Μπόας: «Δεν ήρθαμε για διακοπές στην Ελλάδα αλλά για να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό»

Ο προπονητής της Μαρσέιγ, Αντρέ Βίλας-Μπόας, έκανε δηλώσεις ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στο UEFA Champions League.

Ο Πορτογάλος προπονητής επεσήμανε ότι στόχος της Μαρσέιγ είναι η νίκη επί του Ολυμπιακού, που θα βοηθήσει αρκετά στην επίτευξη του στόχου της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

«Δεν ήρθαμε για διακοπές. Θέλουμε να προκριθούμε και να νικήσουμε τον Ολυμπιακό που πέρυσι είδαμε τι έκανε στον όμιλο με Τότεναμ, Μπάγερν, Ερ. Αστέρα. Ήρθαμε για μια μάχη, θα παίξουμε για την ιστορία της Μαρσέιγ. Θέλουμε κάθε χρόνο να είμαστε στο Τσάμπιονς Λιγκ για την εμπειρία, αλλά τώρα θέλουμε να προκριθούμε», τόνισε ο προπονητής των Μασσαλών και έπλεξε το εγκώμιο των Μαρτίνς, Σα και Σεμέδο. Δεν μας έκανε σοφότερους για την κατάσταση των Τσαρ, Μπενεντέτο και Παγιέτ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Αντρέ Βίλας-Μπόας:

Πως αισθάνεστε για επιστροφή της Μαρσέιγ στο Champions League; «Όνειρο που έγινε πραγματικότητα, είναι επιτυχία για εμάς. Θέλουμε τη νίκη, θα παίξουμε απέναντι σε ένα δυνατό και οργανωμένο αντίπαλο. Θα κάνουμε ένα καλό ματς αύριο μετά και την εμφάνιση με την Μπορντό και θα αποκτήσουμε μεγάλη εμπειρία».

Είναι πρόκληση το αυριανό ματς για εσάς; «Έχω παίξει με Νάποιλι και Ζενίτ στο Champions League, μάλιστα με τη Ζενίτ είχαμε κάνει έξι νίκες. Γύρισα από την Κίνα για να ξαναπαίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ένας όμιλος με τρεις Πορτογάλους προπονητές μαζί με τον Πεπ και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον».

Θα είναι έτοιμοι οι Τσαρ, Μπενεντέτο και Παγιέτ; «Η προπόνηση θα δείξει τι θα γίνει με τους τραυματίες. Ο Παγιέτ θα παίξει για ένα όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα για τον συγκεκριμένο παίκτη».

Το όνειρο είναι να προκριθείτε αλλά και ότι θα πάρετε εμπειρία; «Δεν ήρθαμε για διακοπές. Θέλουμε να προκριθούμε και να νικήσουμε τον Ολυμπιακό που πέρυσι είδαμε τι έκανε στον όμιλο με Τότεναμ, Μπάγερν, Ερ. Αστέρα. Ήρθαμε για μια μάχη, θα παίξουμε για την ιστορία της Μαρσέιγ. Θέλουμε κάθε χρόνο να είμαστε στο Τσάμπιονς Λιγκ για την εμπειρία, αλλά τώρα θέλουμε να προκριθούμε».

Για την τακτική που θα επιλέξετε; «Η προπόνηση είναι σημαντική. Στα ευρωπαϊκά ματς η προηγούμενη μέρα μας δείχνει το δρόμο. Θα δούμε αν θα συνεχίσουμε στο ίδιο σύστημα που χρησιμοποιούμε τις τελευταίες εβδομάδες, θα αποφασίσουμε στην προπόνηση»

Για τον Τοβέν που κάνει καλή σεζόν;

«Είναι σημαντικό να δείξει στο γήπεδο περισσότερα πράγματα, αποτελεσματικότητα και δεινότητα. Περιμένουμε ασίστ και γκολ και στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για όσα είπε ο Μαρτίνς περί ανοιχτού αγώνα θα θέλατε να σχολιάσετε κάτι; «Να ευχαριστήσω τον Μαρτίνς, είναι τζέντλεμαν του ποδοσφαίρου. Ξέρουμε την πορεία του και πώς παίζουν οι ομάδες του από την εποχή της Γκιμαράες. Θα είναι ενδιαφέρον ματς, θα ακολουθήσουμε στρατηγική απέναντι σε μια ομάδα καλά προετοιμασμένη που της αρέσει η επίθεση. Τα στατιστικά του Πέδρο είναι απαράμιλλα στην Ελλάδα, δεν θα περιμένω κάτι διαφορετικό από αυτόν και στο αυριανό ματς».

Θα σας λείψουν οι οπαδοί; «Η ιστορία της Μαρσέιγ είναι συνδεδεμένη με το Βελοντρόμ. Πάντα είναι καλύτερο σε γεμάτο γήπεδο. Το Σάββατο με την Μπορντό νιώσαμε πολύ καλύτερα που ήταν εκεί».

Ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς Πορτογάλους στο ρόστερ του. Αυτό βοηθάει στη μελέτη του αντιπάλου; «Όταν μελετάς μια ομάδα βλέπεις εκείνη τη στιγμή. Δεν παρακολουθείς όλη την καριέρα. Ο Σεμέδο και ο Σα δείχνουν ότι έχουν ανέβει επίπεδο. Είναι στην Εθνική πομάδα κι αυτό δείχνουν κάτι για το επίπεδό τους. Δε σημαίνει κάτι όμως για τη δική μου ανάλυση».

Μανταντά: «Θα είναι πολύ δύσκολα με τον Ολυμπιακό – Πρέπει να έχεις το μυαλό σου στον Βαλμπουενά»

Ο Στιβ Μανταντά δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για τη μεγάλη επιστροφή της Μαρσέιγ στο Champions League, η οποία θα σφραγιστεί με την αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα των ομίλων.

Ο 35χρονος γκολκίπερ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους Πειραιώτες, χαρακτηρίζοντας έξοχη την παρουσία τους στο θεσμό την περυσινή σεζόν, ενώ τόνισε ότι θα είναι πολύ δύσκολη η αποστολή της ομάδας του την Τετάρτη.

Παράλληλα, αποθέωσε τον πρώην συμπαίκτη του στους Μασσαλούς και νυν ποδοσφαιριστή των «ερυθρόλευκων», Ματίε Βαλμπουενά, για τον οποίο είπε: «είναι ποιοτικός, με έφεση στο γκολ. Όταν είσαι τερματοφύλακας πρέπει να έχεις το μυαλό σου στο τι θα κάνει. Όμως δεν είναι μόνο ο Βαλμπουενά, έχουν κι άλλους επικίνδυνους παίκτες».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Είναι μεγάλη επιστροφή μετά από 7 χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί τόσα χρόνια η Μαρσέιγ δεν μπορούσε; «Δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί, τερματίζαμε τρίτοι ή τέταρτοι τα προηγούμενα χρόνια, πέρυσι κάναμε καλή πορεία και καταφέραμε να είμαστε ξανά εδώ».

Την τελευταία φορά που ήσουν εδώ νίκησες. Είναι οιωνός για αύριο; «Είναι διαφορετικά παιχνίδια με διαφορετικούς παίκτες. Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος. Να νικήσουμε στο αυριανό ματς».

Πώς αισθάνεσαι για την επιστροφή στο Champions League; «Είμαστε ευτυχισμένοι και περήφανοι για την περσινή πορεία μας και την επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως πριν από κάθε ματς θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε. Έχουμε έναν πολύ ποιοτικό και δύσκολο αντίπαλο μπροστά μας».

Έχεις τα περισσότερα ματς στο Champions League. Είσαι ο παππούς; «Όχι δεν είμαι παππούς, είμαι ένας σοφός παίκτης (γέλια…). Η εμπειρία μου λέει ότι αυτή η διοργάνωση είναι διαφορετική από το πρωτάθλημα. Κάθε λάθος το πληρώνεις. Έχουμε παίκτες με ποιότητα και εμπειρία, έχουμε και νιάτα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Στόχος σας στον όμιλο είναι η δεύτερη θέση πίσω από τη Σίτι; «Δεν θα είναι απλά τα πράγματα. Σε άλλους ομίλους οι ομάδες είναι πιο δύσκολες, αλλά ούτε εδώ είναι απλά. Έχουμε την Πόρτο που είναι εξαιρετική ομάδα. Πέρυσι παρακολουθήσαμε την έξοχη πορεία του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ. Θα είναι πολύ δύσκολα και θα προσπαθήσουμε για την πρόκριση».

Θα συναντήσεις τον Ματιέ, ο οποίος έχει βάλει μερικά γκολ ποιήματα στη διοργάνωση. «Γνωρίζω πολύ καλά τον Ματιέ, είναι ποιοτικός, με έφεση στο γκολ. Όταν είσαι τερματοφύλακας πρέπει να έχεις το μυαλό σου στο τι θα κάνει. Όμως δεν είναι μόνο ο Βαλμπουενά, έχουν κι άλλους επικίνδυνους παίκτες και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πιστεύεις ότι ο Τοπβέν είναι έτοιμος να διακριθεί στο Champions League; «Προέρχεται από ένα σοβαρό τραυματισμό, αλλά όπως όλοι παίκτες που συμμετέχουν στο Champions League ανυπομονεί να μπει στο γήπεδο και να διακριθεί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.