ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Π.Γκουαρδιόλα: «Θέλουμε τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό για να προκριθούμε»

Π.Γκουαρδιόλα: «Θέλουμε τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό για να προκριθούμε»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μπορεί να έχει προαναγγείλει πολλές αλλαγές ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, όμως ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του θέλει τη νίκη για να κλειδώσει την πρόκριση.

Όλοι στις τάξεις της Μάντσεστερ Σίτι έχουν εστιάσει στον αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό, όπου σύμφωνα με τον Καταλανό τεχνικό υπάρχει μια χρυσή ευκαιρία για την ομάδα του να κάνει το 3/3 και να είναι με το ενάμιση πόδι στους «16» του Champions League.

«Δεν σκεφτόμαστε σε καμία περίπτωση τη Λίβερπουλ. Δεν πρέπει να κάνεις στραβοπάτημα στο Champions League, γιατί μετά δυσκολεύουν τα πράγματα. Για να προκριθείς θα πρέπει να αξιοποιήσεις την έδρα σου και να πάρεις τουλάχιστον μια νίκη εκτός έδρας. Εμείς κερδίσαμε στη Μασσαλία, αλλά θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα πάρουμε τα παιχνίδια στην έδρα μας. Γι’ αυτό αύριο έχουμε μια σπουδαία ευκαιρία να κάνουμε ένα τεράστιο βήμα για την πρόκριση. Θέλουμε να προκριθούμε, για να κάνουμε το πρώτο βήμα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, γιατί υπάρχουν δυνατές ομάδες, σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια που η πρόκριση ήταν πιο εύκολη. Έχουμε μια ευκαιρία να ξεφύγουμε έξι βαθμούς, αυτός είναι ο στόχος μας», τόνισε ο Γκουαρντιόλα.

«Ο κόσμος νομίζει πως η πρόκριση είναι αυτονόητη, αλλά ειδικά με την πανδημία είναι όλα πιο δύσκολα και τα πάντα μπορεί να συμβούν. Το Champions League έχει παγίδες, γι’ αυτό και είμαι χαρούμενος με την πορεία μας μέχρι τώρα. Όλες οι ομάδες οφείλουν να κερδίζουν συνέχεια, η Πόρτο, ο Ολυμπιακός… Όταν έχεις αυτή τη νοοτροπία, έτσι παίζεις και στην Ευρώπη, γι’ αυτό και είναι δύσκολο. Γι’ αυτό και λέω πως είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μας να κάνουμε ένα τεράστιο βήμα για την πρόκριση και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε», πρόσθεσε.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε την απουσία του Σέρχιο Αγουέρο, που είναι τραυματίας. «Είναι καλύτερα, αλλά δεν ξέρω. Δεν θέλουμε να βιαστεί να επανέλθει και να πάθει κάποια υποτροπή. Δεν ξέρω αν θα τον έχουμε μαζί μας στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, αλλά είναι σίγουρο πως μετά τη διακοπή θα είναι διαθέσιμος», ανέφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, για το αν θα χρησιμοποιήσει παίκτες από την ακαδημία είπε: «Καλύτερα να με ρωτήσετε αφότου θα έχουμε προκριθεί. Αυτή τη στιγμή όχι, από σεβασμό στις άλλες ομάδες. Επίσης ακόμη δεν έχουν προκριθεί. Είμαστε σε καλή θέση, αλλά πρέπει να κάνουμε άλλες δύο νίκες για να περάσουμε σίγουρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.