Champions League: Ο Ολυμπιακός κυνηγάει την πρόκριση κόντρα στην Μαρσέιγ

Champions League: Ο Ολυμπιακός κυνηγάει την πρόκριση κόντρα στην Μαρσέιγ

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ» (22:00, Cosmote Sport 2HD), για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, με στόχο τουλάχιστον να μη χάσει, ώστε να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία.

Οι «ερυθρόλευκοι» με ισοπαλία απόψε «κλειδώνουν» την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League, ενώ με νίκη θα διατηρήσουν τις ελπίδες πρόκρισης στους «16» του Champions League εφόσον η Μάντσεστερ Σίτι κερδίσει εκτός έδρας την Πόρτο (Βαθμολογία: Σίτι 12, Πόρτο 9, Ολυμπιακός 3, Μαρσέιγ 0).

Εκτός μάχης έχουν τεθεί οι Χασάν, Ραντζέλοβιτς, Μπρούμα, όπως και ο Βαλμπουενά, που παρότι τραυματίας ακολούθησε την αποστολή για ψυχολογικούς λόγους. Ο Μαρτίνς αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με 4-3-3: Ο Σα θα είναι στα γκολπόστ, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας στην άμυνα, τριάδα στο κέντρο οι Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Καμαρά και επιθετική τριπλέτα οι Φορτούνης, Ελ Αραμπί και ένας εκ των Βρουσάι, Μασούρα.

Οι Γάλλοι, από την πλευρά τους, που παραμένουν χωρίς βαθμό (αλλά και χωρίς γκολ) στον όμιλο, θέλουν πάση θυσία το τρίποντο για να μείνουν ζωντανοί στη μάχη της τρίτης θέσης. Η ομάδα του Βίλας Μπόας «κουβαλάει» το αρνητικό ρεκόρ 13 στη σειρά ηττών, ενώ δεν έχει σκοράρει στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια. Η τελευταία της επιτυχία στην κορυφαία διοργάνωση ήταν η νίκη (1-0) εντός έδρας εναντίον της Ίντερ, στη φάση των «16» τη σεζόν 2011/12, ενώ έχει χάσει τους πέντε τελευταίους ευρωπαϊκούς αγώνες εντός έδρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί για το UCL, πριν από την πρεμιέρα της τρέχουσας σεζόν, στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» (1-0 στις 21/10), σε ομίλους τη σεζόν 2011/12. Ο Λούτσο Γκονσάλες σημείωσε το μοναδικό γκολ της Μαρσέιγ στη νίκη στο Φάληρο, ενώ ο Γιάννης Φετφατζίδης έκανε το ίδιο για τον Ολυμπιακό στη Μασσαλία, όταν ο Ματιέ Βαλμπουενά έπαιξε 71 λεπτά για τη γαλλική ομάδα. Τότε είχε περάσει σαν δεύτερη η Μαρσέιγ πίσω από την Αρσεναλ με δέκα βαθμούς, έναν μπροστά από τον Ολυμπιακό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.