ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Champions League: Ο Ολυμπιακός έχασε (2-1) με ανατροπή από την Μαρσέιγ

Champions League: Ο Ολυμπιακός έχασε (2-1) με ανατροπή από την Μαρσέιγ

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με γκολ του Καμαρά στο 33′ όμως η Μαρσέιγ με δύο εύστοχα πέναλτι που εκτέλεσε ο Παγιέτ έφερε τούμπα το ματς και τελικά ήταν αυτή που πανηγύρισε τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός με την ήττα του στην Γαλλία για την 5η αγωνιστική του Champions League αποχαιρετά τις όποιες ελπίδες είχε για πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης και πλέον θα παλέψει με τους Γάλλους για την 3η θέση.

Οι Γάλλοι μπήκαν στο ματς με διάθεση να πιέσουν για το γρήγορο γκολ, αλλά οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία, με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο 13′ μετά τη σέντρα του Φορτούνη. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε κάποια προβλήματα στο να κρατήσει μπάλα και να την κυκλοφορήσει, αλλά το θετικό ήταν ότι δεν ένιωθε κάποια ουσιαστική απειλή από τη Μαρσέιγ.

Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός έγινε απειλητικός στο 31′, όταν ο Φορτούνης έφυγε στην κόντρα αλλά δεν γύρισε καλά για τον Ελ Αραμπί, για να έρθει τελικά το γκολ στο 33′: Συνεργασία των Φορτούνη-Βρουσάι, γύρισμα του δεύτερου από αριστερά, καλό σουτ του Καμαρά λίγο έξω από την περιοχή και 0-1. Σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, αφού οι Πειραιώτες ήλεγξαν την κατάσταση ως το τέλος του ημιχρόνου.

Οι Γάλλοι εκμεταλλεύτηκαν το κακό δεύτερο ημίχρονο του Ολυμπιακού και στο 75’ έφτασαν στην ανατροπή του σκορ. Μετά από ένα σουτ του Ρονζιέ, ο Ραφίνια έκανε χέρι. Η παράβαση έγινε σε… ύποπτο σημείο, με το VAR να ενημερώνει τον διαιτητή για πέναλτι. Ο Παγέτ ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση και έκανε το 2-1.

Ο Ολυμπιακός δεν πίεσε αποτελεσματικά για να φτάσει στην ισοφάριση, πέρα από τα τελευταία λεπτά. Πάντως, στο 90+3’ η καρδιά του Βίλας – Μπόας πρέπει να.. . τρόμαξε, αφού ο Σισέ έπιασε σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Αντρέ έβαλε σωτήρια κόντρα και έδιωξε τον μεγάλο κίνδυνο.

Μαρσέιγ: Μανταντά, Αμαβί, Άλβαρο, Τσαλέτα-Τσαρ, Σακάι, Καμαρά, Κουζάνς (56′ Σανσόν), Ρονζίε, Τοβέν, Παγέ, Μπενεντέτο (46′ Ζερμέν).

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά (79′ Μασούρας), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βρουσάι (92′ Σουντανί), Φορτούνης, Ελ Αραμπί.

Οι Πειραιώτες, παρότι προηγήθηκαν με τον Καμαρά (33′) στο πρώτο μέρος, είδαν τους Γάλλους με δύο πέναλτι του Παγέτ (55′, 75′) να κάνουν το 2-1 και να δίνουν στη Μαρσέιγ τους πρώτους βαθμούς της στους ομίλους. Το όνειρο της δεύτερης θέσης χάθηκε για την ομάδα του Μαρτίνς, ενώ πλέον… τρέχει και για την τρίτη.

Τα δεδομένα για την πρόκριση του Ολυμπιακού

Αποτελέσματα 5ης αγωνιστικής

Μαρσέιγ – Ολυμπιακός 2-1 (55′ πεν. , 75′ πεν. Παγέτ / 33′ Καμαρά)
Πόρτο – Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Βαθμολογία:

  1. Μάντσεστερ Σίτι 13 (10-1)
  2. Πόρτο 10 (8-3)
  3. Ολυμπιακός 3 (2-8)
  4. Μαρσέιγ 3 (2-10)
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κριτήρια ισοβαθμίας: 1. Βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια 2. Καλύτερη διαφορά γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια 3.Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια 4. Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια 5.Καλύτερη διαφορά τερμάτων στον όμιλο 6. Καλύτερη επίθεση στον όμιλο 7. Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στον όμιλο 8. Περισσότερες νίκες στον όμιλο 9. Περισσότερες εκτός έδρας νίκες στον όμιλο 10. Πειθαρχικός έλεγχος (κόκκινη κάρτα = 3 πόντοι, κίτρινη κάρτα = 1 πόντος, αποβολή για δύο κίτρινες κάρτες= 3 πόντοι) 11. Κατάταξη UEFA Ranking

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.