Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: «Καθάρισε» και τους Μαδριλένους και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό

Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: «Καθάρισε» και τους Μαδριλένους και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό

Η Τσέλσι εμφανίστηκε σοβαρή και με τη νίκη με 2-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Champions League.

Το 1-1 του πρώτου αγώνα σήμαινε ότι οι Ισπανοί έπρεπε να νικήσουν ή να έρθουν ισόπαλοι με τουλάχιστον δύο γκολ, άρα, όπως και να έχει, έπρεπε να σκοράρουν. Και θα μπορούσαν να το κάνουν στο 26′, όταν ο Μπενζεμά έκανε πολύ ωραίο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, πολύ ωραία ήταν και η απόκρουση του Μεντί με το ένα χέρι.

Και αντί να γίνει το 0-1, δύο λεπτά μετά έγινε το 1-0! Στο 28′ ο Χάβερτς πρόλαβε να τσιμπήσει τη μπάλα στέλνοντάς τη στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Βέρνερ σκόραρε σε κενή εστία. Η πίεση, επομένως, αυξανόταν για τη Ρεάλ, η οποία άγγιξε την ισοφάριση στο 35′, ξανά με τον Μπενζεμά, αλλά και πάλι ο Μεντί αντέδρασε εντυπωσιακά και απέκρουσε την κεφαλιά, κρατώντας το 1-0.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 47′ οι Λονδρέζοι θα μπορούσαν να… καθαρίσουν αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά την κεφαλιά του Χάβερτς, για να ακολουθήσει στο 60′ νέα χαμένη ευκαιρία από τον Γερμανό, ο οποίος νικήθηκε από τον Κουρτουά στο τετ α τετ. Μικρό το κακό για την Τσέλσι όμως, αφού στο 85′ ο Πούλισικ έδωσε στον Μάουντ και αυτός με προβολή έγραψε το 2-0, στέλνοντας την ομάδα του Τόμας Τούχελ στον τελικό.

Ένας τελικός που θα είναι αγγλική υπόθεση, όπως και το 2008, με την Τσέλσι να αντιμετωπίζει αυτή τη φορά την άλλη ομάδα του Μάντσεστερ, τη Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Τσέλσι: Μεντί, Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Χάβερτς, Βέρνερ (67′ Πούλισικ), Μάουντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Νάτσο, Σέρχιο Ράμος, Μιλιτάο, Μεντί (63′ Βαλβέρδε), Καζεμίρο (76′ Ροντρίγκο), Κρόος, Μόντριτς, Βινίσιους (63′ Ασένσιο), Μπενζεμά, Αζάρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.