Σφύριξε και… λήξαμε η Σοφία Γρύλλου που στα 29 της μοιράζει τις πιο συμπαθητικές κάρτες στους αγωνιστικούς χώρους

Σφύριξε και… λήξαμε η Σοφία Γρύλλου που στα 29 της μοιράζει τις πιο συμπαθητικές κάρτες στους αγωνιστικούς χώρους

Η πιο σέξι Ελληνίδα διαιτητής είναι 29 χρονών με ξανθά μαλλιά και έχει αγωνιστεί ως τερματοφύλακας στην γυναικεία ομάδα του Εργοτέλη. Η Σοφία Γρύλλου άρχισε την ενασχόληση της με το ποδόσφαιρο το 2000 όταν ήταν τερματοφύλακας στην γυναικεία ομάδα του Εργοτέλη μέχρι το 2005. Είχε κληθεί στην Εθνική Νεανίδων, και στην Εθνική Ολυμπιακή ομάδα του 2004, αλλά το 2005 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. 

Η Σοφία, απόφοιτος του επαγγελματικού λυκείου με ειδικότητα διαιτολόγος-διατροφολόγος, δεν παράτησε όμως το ποδόσφαιρο που αγαπάει τόσο πολύ και αποφάσισε να γίνει διαιτητής. Τελείωσε την σχολή διαιτησίας το 2010 και από τότε παίρνει τη σφυρίχτρα της και απονέμει δικαιοσύνη στους αγωνιστικούς χώρους κυρίως σε αγώνες του ΕΠΣ Ηρακλείου.

Η Σοφία Γρύλλου αποφάσισε να σταματήσει να παίζει τερματοφύλακας, έτσι ώστε να αποφύγει και κάποιες… επίπονες πτώσεις. Το γεγονός ότι έγινε διαιτητής, πάντως, δεν της εξασφάλισε το ότι δεν θα… σκάσει με φόρα στο χορτάρι αφού πρόσφατα ένας από τους ποδοσφαιριστές στον αγώνα Ολυμπιακός Μαλεβιζίου – Ερμής, την πήρε παραμάζωμα! Δεν πτοήθηκε όμως. Σηκώθηκε και συνέχισε με… χαμόγελο.

Η πανέμορφη κρητικοπούλα σε συνέντευξή της έκανε αποκαλύψεις για τα ευτράπελα της καριέρα της 

-Μια ωραία γυναίκα μπορεί τελικά να είναι διαιτητής ή επόπτης;

«Θεωρώ πως η εξωτερική εμφάνιση δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Για μένα κυρίαρχο ρόλο παίζει η γνώση πάνω σ αυτό που κάνω και πως θα το βγάλω εις πέρας».

-Σφυρίζεις εσύ ή σου… σφυρίζουν στο δρόμο και τα γήπεδα οι άνδρες;

«Σφυρίζω εγώ και μόνο εγώ! Kαι πάντα μες στα γήπεδα».

-Πως μπορεί μια γυναίκα να είναι πειθαρχημένη και σκληρή σε έναν τόσο ανδρικό και άγριο χώρο όπως αυτός του ποδοσφαίρου;

«Μια γυναίκα για να είναι πειθαρχημένη πρέπει να έχει κάποιες βάσεις από μικρή ηλικία. Πράγμα το οποίο εγώ το έχω αποκτήσει μέσω του ποδοσφαίρου, καθώς ξεκίνησα να παίζω από πολύ μικρή. Με βοήθησε αρκετά και το γεγονός ότι έπαιξα στην εθνική ομάδα και τότε έμαθα πραγματικά τι πάει να πει πειθαρχία μέσα στο γήπεδο. Δεν νομίζω όμως ότι χρειάζεται σκληρότητα. Απλά πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση και να πιστεύει στον εαυτό της. Να μπαίνει στο γήπεδο και να κάνει αυτό που πρέπει χωρίς να επηρεάζεται από κανέναν εξωτερικό παράγοντα».

-Σου έχει ζητήσει κάποιος ποδοσφαιριστής ραντεβού μόλις τελείωσε ο αγώνας;

«Μεταξύ σοβαρού και αστείου ναι, έχει συμβεί! Αλλά ποτέ δεν το έχω λάβει στα σοβαρά. Το μόνο που με ενδιαφέρει από τη στιγμή που θα μπω στο γήπεδο είναι να κάνω σωστά τη δουλειά μου και δεν θα επηρεαστώ ποτέ από κάποιο αγωνιστικό η εξωαγωνιστικό παράγοντα».

-Ποιο είναι το πιο ωραίο σχόλιο που έχεις ακούσει στο δρόμο ή την εξέδρα;

«Από σχόλια έχω ακούσει πολλά και διάφορα. Εκείνο που μου έχει κάνει την περισσότερη εντύπωση είναι μέσα από τον αγωνιστικό χώρο, όταν ένας παίκτης μου αφιέρωσε ένα γκολ φιλώντας μου το χέρι!».

-Ο ρόλος του διαιτητή είναι παρεξηγημένος στην Ελλάδα; Φταίνε για όσα κακά τους καταμαρτυρούν;

«Πιστεύω πως δεν είμαι αρμόδια για να κρίνω αυτό το θέμα αλλά γενικά δυσπιστία υπάρχει γενικά ως προς τους διαιτητές. Στην Ελλάδα όμως το σίγουρο είναι πως υπάρχει υπερβολή και ο Τύπος ασχολείται υπέρ του δέοντος με το συγκεκριμένο θέμα. Αλλά μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο παράγοντας του ανθρώπινου λάθους».

-Ονειρεύεσαι να παίξεις σε ντέρμπι Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός;

«Κάθε άνθρωπος έχει στόχους και φιλοδοξίες. Αν οι ικανότητες μου το επιτρέψουν ν’  ανταπεξέλθω φυσικά και θα ήθελα να σφυρίξω σε τέτοιο υψηλό επίπεδο».

-Φοβάσαι να πεις τι ομάδα είσαι;

«Γενικότερα παρακολουθώ ποδόσφαιρο τόσο σε ελληνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Παρακολουθώ τις ομάδες του νησιού μου τον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη αλλά δεν υποστηρίζω κάποια συγκεκριμένη ομάδα. Απλά μου αρέσει το ωραίο ποδόσφαιρο και παρακολουθώ ομάδες που προσφέρουν θέαμα».

– Στο Ηράκλειο είσαι πολύ γνωστή. Πως είναι η ζωή εκεί και οι αντιδράσεις του κόσμου;

«Καθημερινά γνωρίζω ανθρώπους οι οποίοι πάντα καλοπροαίρετα με συμβουλεύουν και προσπαθώ να παίρνω θετικά πράγματα από αυτούς».

-Πως διαιτητεύεις ένα ματς; Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία εξωτερικά (πχ το μαλλί σου κλπ);

«Προσπαθώ πάντα να είμαι περιποιημένη αλλά προτεραιότητα δίνω πάντα στη συγκέντρωση. Και φυσικά στο ψυχολογικό κομμάτι που αφορά τον εκάστοτε αγώνα».

– Το εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου ποιο είναι; Τι προπονήσεις χρειάζεται ένας διαιτητής για να ανταπεξέλθει στο ρόλο του;

«Κάθε διαιτητής χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση για να μπορεί να ανταπεξέλθει. Εγώ προσωπικά ακολουθώ ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων και κάποιες φορές προπονούμαι με την γυναικεία ομάδα του Εργοτέλη όπου υπήρξα παίκτρια».

– Θα συνιστούσες και σε άλλες κοπέλες να ασχοληθούν με την διαιτησία;

«Παρότι είναι ένας δύσκολος χώρος για μια γυναίκα, μετά χαράς θα το πρότεινα. Αρκεί να το αγαπήσει και να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις… επάλξεις».

-Η αμοιβή είναι καλή; Φτάνει για να συντηρηθεί κάποιος ή κάνεις και άλλο επάγγελμα;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτή τη στιγμή τη διαιτησία την βλέπω καθαρά σαν χόμπι. Αγαπάω αυτό που κάνω και δεν με απασχολεί καθόλου το θέμα των χρημάτων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.