ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΗΠΑ: Έρευνα για το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης στο γυναικείο ποδόσφαιρο

ΗΠΑ: Έρευνα για το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης στο γυναικείο ποδόσφαιρο

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου των ΗΠΑ κατέθεσε αίτημα σε εισαγγελέα για να διερευνήσει τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και εκφοβισμό στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο γυναικών.

Με αφορμή την απόλυση δύο προπονητών η ομοσπονδία ζήτησε ανεξάρτητη έρευνα για να ελεγχθεί κατά το πόσο ισχύουν οι καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση σε παίκτριες.
«Η US Soccer ζήτησε από την Σάλι Κ. Γέϊτς να διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα, σχετικά με τις καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά και σεξουαλική επίθεση στο επαγγελματικό γυναικείο ποδόσφαιρο», αναφέρει η ομοσπονδία.

Η ανακοίνωση ήρθε δύο ημέρες μετά την παραίτηση της Λάϊζα Μπέιρντ, επίτροπου της Λίγκας Βόρειας Αμερικής για το πρωτάθλημα γυναικών (NWSL), η οποία επικρίθηκε ευρέως για τον χειρισμό της υπόθεσης. Και η FIFA από την πλευρά της, ανακοίνωσε την Παρασκευή (01/10) ότι αρχίζει έρευνα για αυτούς τους ισχυρισμούς.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά δημοσιεύματα, ο 58χρονος Αγγλος προπονητής της ομάδας Νορθ Καρολάινα Κούρατζ, Πολ Ρίλεϊ, ο οποίος απολύθηκε την περασμένη Πέμπτη από τον σύλλογο, αφού κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση από δύο παίκτες, αρνούμενος, ωστόσο, τις κατηγορίες.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας άλλος προπονητής του NWSL, ο Ρίτσι Μπιούρκ, απολύθηκε από την διοίκηση της Ουάσιγκτον Σπίριτ, με αφορμή καταγγελία για λεκτική και ηθική παρενόχληση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δύο υποθέσεις είχαν προκαλέσει αντιδράσεις ακόμη και στις διεθνείς παίκτριες όπως η Μέγκαν Ραπίνο και η Αλεξ Μόργκαν, οι οποίες γνώριζαν το προφίλ του Ρίλεϊ που ήταν πρώην προπονητής τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.