Ν.Μπέκαμ: «Το γκολ απέναντι στην Ελλάδα η πιο μεγάλη στιγμή στην καριέρα μου» (βίντεο)

Ν.Μπέκαμ: «Το γκολ απέναντι στην Ελλάδα η πιο μεγάλη στιγμή στην καριέρα μου» (βίντεο)

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ χαρακτήρισε ως μία από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές της καριέρας του το γκολ με φάουλ που σημείωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα με την εθνική Ελλάδας στο «Ολντ Τράφορντ» (2-2), ακριβώς πριν από 20 χρόνια για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002.

Το γκολ αυτό απέτρεψε την ήττα-έκπληξη για τους Άγγλους, οι οποίοι ήθελαν απλά μία ισοπαλία για να προκριθούν στην τελική φάση του Μουντιάλ, το οποίο συνδιοργάνωσαν Ιαπωνία και Νότια Κορέα.

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Αγγλίας, Ντέιβιντ Μπέκαμ, εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να θυμάται το εκπληκτικό φάουλ του για τα «τρία λιοντάρια» κόντρα στην Ελλάδα, ακούγοντας, όπως δείχνει σχετικό βίντεο, συγκινημένος τη σχετική περιγραφή.

Ήταν μία λύτρωση για τον «Μπεκς» στα μάτια των Αγγλων φιλάθλων, μετά την κόκκινη κάρτα που είχε δεχθεί στον αγώνα με την Αργεντινή για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998.

«Παρακολουθούσα πίσω από το τείχος και υπήρχε ένας φίλαθλος που φαίνεται να ανησυχεί. Υπάρχει ένας άλλος με τα χέρια στο κεφάλι με την παλιά κόκκινη φανέλα της Αγγλίας. Τότε μπόρεσα να ακούσω τα τύμπανα. Αλλά μετά, ξαφνικά, θυμάμαι να κάνω πίσω και έπειτα σιωπή. Και τότε ακούω την αντίδραση των οπαδών. Ήταν προφανώς πριν από αρκετά χρόνια, αλλά μου είναι ακόμα τόσο ξεκάθαρο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, υπάρχουν ορισμένες στιγμές που μου έχουν μείνει και υπάρχει μια πραγματική διαύγεια σε κάθε σκέψη που έχω από εκείνη τη μέρα και εκείνη τη στιγμή. Και είναι ίσως η πιο ξεκάθαρη στιγμή που έχω στη μνήμη της ποδοσφαιρικής μου καριέρας και ήταν ίσως μια από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές.

Να εκπροσωπήσω τη χώρα μου, να είμαι αρχηγός της χώρας μου, να πετυχαίνω ένα γκολ που σήμαινε τόσα πολλά για τη χώρα μας και τους οπαδούς και να τα κάνω όλα στο “Ολντ Τράφορντ”. Για μένα, δεν θα μπορούσε να είναι πιο τέλειο» είπε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα “The Sun”.

Και πρόσθεσε: «Στην πραγματικότητα έχω μιλήσει πολλές φορές με τους γονείς μου γι’ αυτό. Η μητέρα μου λέει ότι, τη στιγμή που μπήκε η μπάλα, οι άνθρωποι έκλαιγαν γύρω τους. Αυτό το κάνει πραγματικά ακόμα πιο ξεχωριστό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι αυτονόητο να το πω, αλλά αναστατώνομαι όταν το σκέφτομαι, το συζητάω, το βλέπω. Υπάρχουν ορισμένες στιγμές καθ’ όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής καριέρας σου που πάντα ελπίζεις ότι θα έχεις. Κάθε αθλητής θέλει αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε ο διάσημος Άγγλος, ιδιοκτήτης πλέον της ομάδας του MLS Ιντερ Μαϊάμι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.