Nations League: Νικήτρια η Ιταλία με 2-1 απέναντι στο Βέλγιο – Κατέκτησε την τρίτη θέση

Nations League: Νικήτρια η Ιταλία με 2-1 απέναντι στο Βέλγιο – Κατέκτησε την τρίτη θέση

Η Ιταλία ήταν η νικήτρια του τελικού στο Nations League, καθώς επικράτησε απέναντι στο Βέλγιο με 2-1 και κατέκτησε την τρίτη θέση.

Η σκουάντρα ατζούρα είχε ηττηθεί από την Ισπανία στον ημιτελικό, ενώ οι κόκκινοι διάβολοι από τη Γαλλία. Έτσι, αναμετρήθηκαν στον μικρό τελικό, ο οποίος έγινε στο Allianz Stadium στο Τορίνο και ήταν πολύ καλό παιχνίδι.

Απαλλαγμένες από οποιοδήποτε άγχος, οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά και δημιούργησαν ευκαιρίες, βάζοντας και τρία γκολ. Όσα ήταν και τα δοκάρια που είχαν οι Βέλγοι δηλαδή, με το πρώτο να έρχετσι στο 25′ από το πλασέ του Σαλεμάκερς.

Όλα τα γκολ στο β’ μέρος

Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε χωρίς γκολ, αλλά αυτό ήρθε με το ξεκίνημα της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 47′, όταν ο Μπαρέλα με ωραίο σουτ νίκησε τον Κουρτουά (1-0). Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά ήταν άτυχοι αφού είχαν δεύτερο δοκάρι με τον Μπατσουαγί στο 60′ και στο 65′ οι Ιταλοί έβαλαν το δεύτερο γκολ.

Η ανατροπή του Κιέζα από τον Καστάν οδήγησε τον διαιτητή στο σημείο του πέναλτι και ο Μπεράρντι ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 2-0. Στο 82′, σε προσπάθεια του Καράσκο, το Βέλγιο είδε τη μπάλα να πάει για τρίτη φορά στο δοκάρι, πετυχαίνοντας τελικά το γκολ της τιμής στο 86′ με κοντινό πλασέ του Ντε Κετελάρ.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Έμερσον, Μπαρέλα (71′ Κριστάντε), Λοκατέλι, Πελεγκρίνι (70′ Ζορζίνιο), Μπεράρντι (90+1΄ Μπεράρντι), Κιέζα (90+2′ Μπερναρντέσκι), Ρασπαντόρι (65′ Κεν)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Ντεναγιέρ, Βερτόνγκεν, Καστάνιε, Βίτσελ, Τίλεμανς (59′ Ντε Μπρόινε), Σαλμάκερς (59′ Ντε Κετελάρ), Βανάκεν, Καράσκο (87′ Τροσάρ), Μπατσουαγί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.