ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου – Σουηδία-Ελλάδα: Όλα για την πρόκριση

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου – Σουηδία-Ελλάδα: Όλα για την πρόκριση

Έχοντας ξεκινήσει με τρεις ισοπαλίες την πορεία της στον 2ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, η Ελλάδα είχε βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, αλλά οι δύο συνεχείς νίκες με Σουηδία (εντός) και Γεωργία (εκτός) μας έβαλαν για τα καλά και πάλι στο κόλπο της πρόκρισης.

Σήμερα έχουμε την πιο μεγάλη ευκαιρία για να αποκτήσουμε καθαρό προβάδισμα.

Οι Σουηδοί είναι αυτή τη στιγμή στο +3 από την Ελλάδα κι αυτό αρκεί για να γίνει αντιληπτή η κρισιμότητα του αγώνα. Παρόλο που μια ήττα δεν μας αφήνει εκτός συνέχειας, η ελληνική ομάδα θέλει να συνεχίσει την αήττητη πορεία της στον όμιλο καθώς θα μένουν δύο αγωνιστικές για το φινάλε.

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ δεν μπορεί να υπολογίζει μόνο στον τιμωρημένο Τζαβέλλα και θεωρητικά τα σενάρια για την 11άδα της Ελλάδας ήταν δύο, ωστόσο για μια ακόμη φορά ο Ολλανδός τεχνικός φρόντισε να διαψεύσει τους πάντες με τις επιλογές του. Κι αυτό γιατί ναι μεν διατηρεί το 3-5-2, αλλά ο αντικαταστάτης του Τζαβέλλα θα είναι ο Τσιμίκας ως αριστερός στόπερ, με τον Γιαννούλη να παίζει ως αριστερός φουλ μπακ.

Αναλυτικά η ενδεκάδα της Εθνικής: Βλαχοδήμος – Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας – Ανδρούτσος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης, Σιώπης, Μπακασέτας – Μασούρας και Παυλίδης.

Οι Σουηδοί δεν θα έχουν τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, αλλά και τον τιμωρημένο Κουλουσέφσκι με τον Γιάνε Άντερσον να ανακοινώνει από την περασμένη Δευτέρα την ενδεκάδα.

Σε διάταξη 4-4-2 γκολκίπερ θα είναι ο Ρόμπιν Όλσεν, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά θα παίξουν Εμίλ Κραφτ, Βίκτορ Λίντελοφ, Μάρκους Ντάνιελσον και Λούντβιγκ Αουγκούστινσον, στη μεσαία γραμμή οι Κρίστοφερ Όλσον, Εμίλ Φόρσμπεργκ, Άλμπιν Έκνταλ και Βίκτορ Κλάεσον, ενώ το δίδυμο στην επίθεση θα απαρτίζεται από τους Ρόμπιν Κουάισον και Αλεξάντερ Ίσακ.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην Friends Arena, το εθνικό στάσιο της Σουηδίας, χωρητικότητας 50.000 θεατών με τους οικοδεσπότες να ανακοινώνουν sold out ενώ ανάμεσα στους θεατές θα βρεθούν και 1.500 Έλληνες.

Το σημερινό πρόγραμμα

Σουηδία-Ελλάδα (21:45)

Κόσοβο-Γεωργία (21:45)

Βαθμολογία

1. Ισπανία 13 (σε 6 αγώνες) Γκολ 13-5 (+8)

2. Σουηδία 12 (σε 5 αγώνες) Γκολ 10-3 (+7)

3. Ελλάδα 9 (σε 5 αγώνες) Γκολ 7-4 (+3)

4. Κόσοβο 4 (σε 6 αγώνες) Γκολ 3-12 (-9)

5. Γεωργία 1 (σε 6 αγώνες) Γκολ 2-10 (-8)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Προκρίνεται ο πρώτος του κάθε ομίλου. Ο δεύτερος κάθε ομίλου θα παίξει στα playoffs. Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια είναι: 1) Διαφορά τερμάτων 2) Καλύτερη επίθεση 3) Μεταξύ τους παιχνίδια (α. βαθμοί, β. διαφορά τερμάτων, γ. καλύτερη επίθεση, δ. καλύτερη εκτός έδρας επίθεση αν εμπλέκονται μόνο δύο ομάδες).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.